Минахте ли вече на бензин...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Минахте ли вече на бензин...

Мнениеот Гергин » Съб 18 дек 2010 12:02

За три години, почти съм си изплатил половината пасат. :lol:
А предната кола на 280 хил.км само на газ минати, ти сметни :lol: :lol:
Има сметка и си предубеден, "ВЕРВАЙ МИ" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
СХЛ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот СХЛ » Съб 18 дек 2010 12:04

Първо съм предубеден, второ - грам не разбирам от коли!
Тези две причини са ми достатъчни никога да не сложа газ. :D

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 18 дек 2010 12:12

СХЛ написа:Единствения вариант да карам на газ е да си купя кола с фабрична газова уредба! От 1994 година до сега не съм сипал нещо друго в колите си, освен бензин (изключвам работната кола, тя е с нафта). Нагледал съм се на всякакви газови измишльотини и съм се наслушал на постоянно съпътстващите проблеми на хората каращи с газ, особено пък през зимата. Или ще мирише в колата, или не дърпа добре, или системата дава някакви постоянни ядове, а през зимата знаем. Да не говорим, че евтините уредби съчетани с евтини майстори са постоянен източник на проблеми.
Абе не друго, ама съм много предубеден спрямо тая газ! Това е може би, защото не разбирам, но по-добре да си остана неразбиращ...

Единственото вярно от това, което си чул е за леко понижена мощност. Евтини уредби, проблеми зимата и особено мирис на газ в колата са проблеми от немърливи собственици. Зимата е предостатъчно да запалиш на бензин да поработи докато изстържеш леда и ядове няма.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 18 дек 2010 12:30

Все още си карам на газ. При настоящите цени на газта и масовия бензин А-95, ми излиза по-евтино да джиткам на газ. Сега с 25 лв. изминавам 190 км (газ), а на бензин 134-140км. :056:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 18 дек 2010 12:34

Аз измислих следната схема...
Когато съм на работа карам само на бензин, когато почивам - само на газ. Имам гараж и не ми е проблем сутрин да я запаля колата, пали си от четвърт. Обаче не седят така нещата, когато съм на работа и реша в 20:30 да си запаля колата, за да се прибера (пусто на 3.5км от нас работя и не става за пешком). Доста ми е зорно дори и на бензин, пък и карам с 15В40, което допълнително усложнява нещата, когато температурите паднат под нулата. Обаче снощи си направих експеримент, доста беше вкочанена обстановката и направих това, което съветват някои колеги в една друга тема - задържах малко дългите светлини преди да завъртя стартера (с нов акумулатор съм, лятото го взех Варта от синята серия). Колата запали все едно е седяла в гараж, а не на открито :bowdown

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 18 дек 2010 14:52

Това с "евтините" майстори много ми хареса, ами интересно какво ли трябва да очаква човек когато си оставя колата на възможно най-евтиния и неграмотен газаджия...може би никога да няма проблеми, в този ред на мисли бихте ли легнали да ви оперира най-евтиния хирург ?

А по темата, в знак на протест всички трябва да преминем на бензин за няколко месеца , така ще покажем че не сме съгласни да ни правят на балами, сега Лукойл ще си прави каквото си иска с цената на газта. :beer

Последна промяна от eurogas на Съб 18 дек 2010 19:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 18 дек 2010 15:22

Не знам защо ,но когато температурите са много ниски не изка да пали на бензин .Припалва и гасне!Обаче на газ си пламва веднага.Стъпковият ми прави проблеми и не държи обороти,нито на газ нито на бензин.Ходих на елкон днес и РАЗБИРАТЕЛЯ ми каза ,че не изкал да ми вземе парите и че нямало как да се оправи.И ми каза ,че като я паля на газ може да пръсна някое бутало!!!!Изказа се много анти против газовите уредби.Лично аз никога не бих могъл да мина тези километри на бензин с моята заплата и си оставям превърженик на газта.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 18 дек 2010 19:19

Колега, аз бих опитал някоя добавка за чистене на дюзите, след като палиш на газ значи запалителната система ти е наред, имаш проблем с горивоподаването на бензин, най-честия проблем там е замърсяване на дюзите, ето тук е описано подробно http://www.eurogas-bg.net/info_injection2.php :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 18 дек 2010 19:22

rokera671 написа:РАЗБИРАТЕЛЯ ми каза че като я паля на газ може да пръсна някое бутало.

:063: :063: :063:
Е ккави разбирачи имало по тоя свят.
Не ми казвай, че ходиш редовно пи тоя "кадърник"!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 18 дек 2010 19:30

eurogas написа:Колега, аз бих опитал някоя добавка за чистене на дюзите, след като палиш на газ значи запалителната система ти е наред, имаш проблем с горивоподаването на бензин, най-честия проблем там е замърсяване на дюзите, ето тук е описано подробно http://www.eurogas-bg.net/info_injection2.php :beer

Тя си работи перфектно на бензин,само когато е много студено го прави това.Загрее ли няма проблем.
Между другото и тоя от елкона ми каза да карам с добавка!

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 18 дек 2010 19:49

СХЛ написа:Първо съм предубеден, второ - грам не разбирам от коли!

ЕЕЕЕеее колега как може за нещо с което не си наясно да го отричаш,малко не се връзва.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 18 дек 2010 22:14

до колкото разбрах газта ще се фиксирва на 1.50 , а бензина на 2.20 за дълго време. тея смятат да ни уморат . аз вече се замислям да присаждам електро мотор в моята кола.

Потребителски аватар
СХЛ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот СХЛ » Съб 18 дек 2010 22:38

mitakathvp написа:
СХЛ написа:Първо съм предубеден, второ - грам не разбирам от коли!

ЕЕЕЕеее колега как може за нещо с което не си наясно да го отричаш,малко не се връзва.

Направо съм съгласен с теб, ама газта просто не ме кефи, та си намирам всякакви доводи. :mrgreen:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 18 дек 2010 23:02

Мен най ме кефи на бензин!Но карам на газ и на нафта :bowdown въпроса е кое е най-изгодно.

Последна промяна от mitakathvp на Нед 19 дек 2010 9:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 19 дек 2010 8:17

От време на време карам на бензин и направо виждам как ме събаря финансово,но иначе бензинът си е бензин .Изравни ли се цената минавам на бензин.

Върни се в “Автогазови уредби”