Въпрос за рутер
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Въпрос за рутер
Само да питам,взех рутер,криптирах връзката и т.н. задължително ли е да сменя и паролата за влизане в рутера през мрежата?
П.П.Сега е admin-admin.
П.П.Сега е admin-admin.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за рутер
АКо позволява wifi логване....сам реши дали е добра идея....аз бих я сменил моментално и при двата случая....нищо не ти коства.... 

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
FELIPE написа:Само да питам,взех рутер,криптирах връзката и т.н. задължително ли е да сменя и паролата за влизане в рутера през мрежата?
П.П.Сега е admin-admin.
Смени паролата на нещо по-сложно!
Ако има вариант и user-а смени

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е паролата да не е стандартна и да не могат да я налучкат, НО има едно НО, гледай да не забравиш паролата че филма е голям после 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Хубаво е паролата да не е стандартна и да не могат да я налучкат, НО има едно НО, гледай да не забравиш паролата че филма е голям после
Голям? Един мастер ресет за 1 секунда и всичко е 6

- FELIPE
Това го оправих- смених паролата и юзъра,сега друг проблем,компютъра не е работил цяла вечер и при пускането му няма нет,след рестарт на рутера нета дойде
,странна работа,компютъра пробвах да го изключа за 5-10-30 мин и при включването му си има нет,явно като е по дълъг периода нещо става.
Дайте някакви идеи,моля,че за пръв път се занимавам с рутери
.

Дайте някакви идеи,моля,че за пръв път се занимавам с рутери

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не го пипай повече.
Нека позная - доставчикът ти ти раздава IP-та само и просто с DHCP? Демек, връзката ти към него не е през PPPoE?
Нека позная - доставчикът ти ти раздава IP-та само и просто с DHCP? Демек, връзката ти към него не е през PPPoE?
- FELIPE
Ами IP то ми е постоянно,поне беше ,защото сега след слагането на рутера се промени,изглежда сега рутера е с моето IP,при конфигурирането на рутера още в началото ме пита с каква връзка съм(а аз съм с кабелен модем),като имаше възможност за избор РРРоЕ,още две позиции и автоматично определяне,аз избрах автоматично,като настройката си остана "dynamic IP", дали не ми е там грешката?
Извинявайте за лаишкото обяснение,ама човек не може да разбира от всичко
...
Извинявайте за лаишкото обяснение,ама човек не може да разбира от всичко

- ChimeyJimmey
Мдам.
Рутерът ти си омазва nvram-а, когато правиш настройки с микрорестарт.
Тогава вътрешното ти DHCP тръгва да раздава адреси навън, през WAN порта, вместо WAN портът да си получи адрес.
Тъжно, но се оправя само с истински рестарт. Тогава първо WAN портът си получава адрес и после тръгва вътрешното DHCP.
Ако си настроил всичко, направи си бекъп на файлче и не барай повече. Не би трябвало да се смахне пак скоро.
Тогава вътрешното ти DHCP тръгва да раздава адреси навън, през WAN порта, вместо WAN портът да си получи адрес.
Тъжно, но се оправя само с истински рестарт. Тогава първо WAN портът си получава адрес и после тръгва вътрешното DHCP.
Ако си настроил всичко, направи си бекъп на файлче и не барай повече. Не би трябвало да се смахне пак скоро.

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Мдам.
Ти си хита на сезона заклевам се.Ще му се смени ип-то на лан-картата защото рутера му раздава от неговото dhcp.Няма да му е това от доставчика много ясно.Ако искаш да ти се помогне дай точния модел на рутера шарения боб свърши.
- ChimeyJimmey
И ти си поредният чукча-писател, ЗАКЛЕВАМ СЕ... 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обясни само на чукчите като мен как заухавия рутер ще раздава ip-та през wan-порта.Гение.
- ChimeyJimmey
Use Google. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Тогава вътрешното ти DHCP тръгва да раздава адреси навън, през WAN порта

- FELIPE
Проблема си стои приятели и се чудя какво да правя,периодично нета на свързаната с кабел машина се губи ,иначе WIFI си има,оправя се с вадене и слагане на кабелчето за захранване
Дали да не взема да засиля виновника през прозореца
,ама като не съм сигурен дали с новия няма да е пак така
.
Иначе рутера е Tenda W541R и съм с кабелен модем,ОС на компютъра е Windows 7 Ultimate,като интересното е,че не мога да намеря мрежовите настройки на седмицата,които търсих,защото гледам по нета,че на XP трябвало да се променят неща по настройките,които аз не съм правил,просто боднах кабела и нета си тръгна...е с прекъсвания от време на време
.
Разбирачите дайте някаква идея
.
Дали да не взема да засиля виновника през прозореца

Иначе рутера е Tenda W541R и съм с кабелен модем,ОС на компютъра е Windows 7 Ultimate,като интересното е,че не мога да намеря мрежовите настройки на седмицата,които търсих,защото гледам по нета,че на XP трябвало да се променят неща по настройките,които аз не съм правил,просто боднах кабела и нета си тръгна...е с прекъсвания от време на време

Разбирачите дайте някаква идея

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”