аз съм съвсем нов тук и дори покрай настоящия ми проблем разбрах, за съществуването на този сайт. Много е добър!!!
Имам Г2 1.6 84г

Та, голфето е 2-ка, от тези с две отделни казанчета за миене на стъклата.
Проблема е, че не работи миенето нито на предното, нито на задното стъкло. Предните чистачки иначе си работят нормално. На всички степени. Но ако дръпна лостчето за измиване на стъклото и нищо, нито жужи помпичката, нито тръгват чистачките. На задното стъкло е съсщата случка.
Естествено първо проверих бушоните - наред са. След това смених релетата като взех от голф, на който всичко работи - пак нищо. При мен не работи, а на другия голф си пръскат и това е. Не са и релета.
Прочетох тук едно мнение да се почистят клемите на лостчето. И днес свалих капака под волана и започнах уж да чистя клемите когато ми направи впечатление, че пластинката, която трябва да контактува когато се бута или дърпа лостчето за миене е странно положение. Някак си хлопа в улейчето котео е за нея. Като се дръпне или бутне лостчето за миене пластинката се мести сякаш липсва някаква пружинка която да я прикрепва. Опитах и с отверка (с ясното съзнание,че мога да изгоря релето) да я допра до някоя от клемите, но пак нищо.
Та въпроса ми е - нормално ли е така да хлопа тази пластинка? Може ли да се ремонтира това? Или трябва да си купувам ново лостче с всичките му там контакти, клемички и т.н.? Някой сменял ли е този модул - някакви идеи за цени? Или пък сервиз където да го оправят?
Притеснявам се защото след ден два ще завали и без пръскалки поне на предното стъкло карането ще е малък кошмар

Предварително благодаря на всички, които ми помогнат с някакво инфо по въпроса!!!