Проблем чистачки предни и задна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Johnny
Автомобил:
Двигател:

Проблем чистачки предни и задна

Мнениеот Johnny » Вто 14 дек 2004 14:43

Здравейте всички,
аз съм съвсем нов тук и дори покрай настоящия ми проблем разбрах, за съществуването на този сайт. Много е добър!!!
Имам Г2 1.6 84г :? Преди да поствам проблема изчетох целия форум за голф, но така и не намерих нещо, което да ми помогне и за това ще си позволя да пусна нова тема.
Та, голфето е 2-ка, от тези с две отделни казанчета за миене на стъклата.
Проблема е, че не работи миенето нито на предното, нито на задното стъкло. Предните чистачки иначе си работят нормално. На всички степени. Но ако дръпна лостчето за измиване на стъклото и нищо, нито жужи помпичката, нито тръгват чистачките. На задното стъкло е съсщата случка.
Естествено първо проверих бушоните - наред са. След това смених релетата като взех от голф, на който всичко работи - пак нищо. При мен не работи, а на другия голф си пръскат и това е. Не са и релета.
Прочетох тук едно мнение да се почистят клемите на лостчето. И днес свалих капака под волана и започнах уж да чистя клемите когато ми направи впечатление, че пластинката, която трябва да контактува когато се бута или дърпа лостчето за миене е странно положение. Някак си хлопа в улейчето котео е за нея. Като се дръпне или бутне лостчето за миене пластинката се мести сякаш липсва някаква пружинка която да я прикрепва. Опитах и с отверка (с ясното съзнание,че мога да изгоря релето) да я допра до някоя от клемите, но пак нищо.
Та въпроса ми е - нормално ли е така да хлопа тази пластинка? Може ли да се ремонтира това? Или трябва да си купувам ново лостче с всичките му там контакти, клемички и т.н.? Някой сменял ли е този модул - някакви идеи за цени? Или пък сервиз където да го оправят?
Притеснявам се защото след ден два ще завали и без пръскалки поне на предното стъкло карането ще е малък кошмар :(

Предварително благодаря на всички, които ми помогнат с някакво инфо по въпроса!!!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 14 дек 2004 14:49

Това за пластинките не съм го отварял няма как да ти помогна с мнение, но веднага се сещам да провериш самата помпа в казанчето дали работи и стига ли захранване до нея?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 14 дек 2004 14:51

добре дошъл.... :D
първо провери дали въобще работи моторчето/помпичката/.
подай директно ток от акумулатора.
ако работи евтин вариант е да си сложиш отделен бутон само за пръскане.
или търси по моргите лоста за управление.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 14 дек 2004 17:31

Здравей. Те колегите са ти казали какво да провериш, ако баротят моторчетата вероято проблема ти е в тази джаджа с ръчката за пускане на чистачките. Не знам каква и е цената по моргите, но ако се окаже че е това със сигурност и ако я вземеш обади се ще я смениме за 10-ина минутки.

Johnny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Johnny » Сря 15 дек 2004 10:01

Благодаря ви за съветите :D
Оказа се че все пак е счупена една от пластините на лостчето за чистачките, та сега ще обикалям да търся по моргите.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 15 дек 2004 11:28

Johnny написа:Благодаря ви за съветите :D
Оказа се че все пак е счупена една от пластините на лостчето за чистачките, та сега ще обикалям да търся по моргите.

Ако искаш обади се после да го смениме.

Johnny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Johnny » Сря 15 дек 2004 12:42

Благодаря за предложението Niksisoft :)
Сигурно ще се обадя, щото не съм я сменял тая джаджа и досега не съм си разглобявал волана и се притеснявам малко да не оплескам нещо.

До скоро

Потребителски аватар
dimpex_01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimpex_01 » Чет 16 дек 2004 15:24

Здравей, ако все още търсиш нужната ти джаджа предлагам да провериш в моргата, която се пада от дясно по околовръсното срещу OMV бензиностанцията. Това описание е ако се движиш по околовръсното в посока от Симеоновско шосе към Младост. Успех!!!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 16 дек 2004 17:59

dimpex_01 написа:Здравей, ако все още търсиш нужната ти джаджа предлагам да провериш в моргата, която се пада от дясно по околовръсното срещу OMV бензиностанцията. Това описание е ако се движиш по околовръсното в посока от Симеоновско шосе към Младост. Успех!!!

Допълнение за още по лесно намиране :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
До ОМВ-то на правиха още една бензиностанция - ОПЕТ мисля беше.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 17 дек 2004 3:15

Абе тая морга 100 човека ми говорят за нея.
Значи от Симеоновско тръгвам към Младост и... подминавам ли Технополис?

Johnny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Johnny » Пет 17 дек 2004 15:12

Здравейте пак :)
Значи много трудно я намерих тая джаджа. При италианеца няма. Т.е. навсякъде има, ама по новия модел. Мойта каляска бая дърта и като за нея нямааа. Юнитрейд ми обявиха 74 лв..... Та тая сутрин се пуснах из моргите около Враня и горубляне. Няма и няма, най накрая в една от най-малките намерих за 15 лв. Направо подскочих от кеф, щото вече виждах как олеквам със 74 кинта. Тая автоморга се намира по средата на горубляне, след като се мине пазара (посока от Панчарево към София) От ляво има табела "Авточасти 2-ра употреба", завива се в ляво по уличката и след 20м от дясната страна е магазина. Дадох им 20 лв. толко бях доволен :D
На обяд смених старото лостче с "новото" и сега всичко е ОК.

Niksisoft, още веднъж ти благодаря за предложението да ми помогнеш да го сменим!!!
Но като прочетох, че ще го смениш за 10 мин. и си викам, бе тва е нещо лесно. Прочетох и в книгата как се демонтира волана и стъпка по стъпка го смених. Е, верно че ми отне 1/2ч., но важното е че се оправих сам :yeaha: вместо да губя и твоето време.
Поздрави на всички в клуба и весел weekend :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”