Пак проблем с охлаждането б3.. :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пак проблем с охлаждането б3.. :(

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 12 дек 2010 14:34

Само да спомена, че при мен изпарителя също е вързан през охладителя на маслото и за 4 години до сега не съм имал проблеми с охлаждането на колата, освен това и не замръзва зимата изпарителя след първоначалното палене на студено сутрин. При мен преди 2 години термостата не затваряше плътно, когато отворих за да го сменя през него се процеждаше струйка с дебелината на цигара, но напълно достатъчна на дълъг път колата да държи 70-80 градуса зависимост от външната температура, градско 90 и 2-3-5 градуса. Та и аз си мисля като Васил, че термостата е виновник за тая галимация

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 12 дек 2010 18:18

К.Одаджийски написа:Само да спомена, че при мен изпарителя също е вързан през охладителя на маслото и за 4 години до сега не съм имал проблеми с охлаждането на колата, освен това и не замръзва зимата изпарителя след първоначалното палене на студено сутрин. При мен преди 2 години термостата не затваряше плътно, когато отворих за да го сменя през него се процеждаше струйка с дебелината на цигара, но напълно достатъчна на дълъг път колата да държи 70-80 градуса зависимост от външната температура, градско 90 и 2-3-5 градуса. Та и аз си мисля като Васил, че термостата е виновник за тая галимация

Дано да е това ,при първа възможност го сменям и ще пиша какви са резултатите по темата ..

Я препоръчайте какъв термостат да взема ? Wahler добър ли е,поне като взимах датчика за перката ми го препоръчаха тази марка ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 12 дек 2010 18:41

Ми водят се от добрите, но моя изкара година време и пак не затваря до край. bobscho и за пасата и за голфа си купува мисля от юнитрейд по 5-60 лева парчето :(

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 12 дек 2010 18:55

К.Одаджийски написа:Ми водят се от добрите, но моя изкара година време и пак не затваря до край. bobscho и за пасата и за голфа си купува мисля от юнитрейд по 5-60 лева парчето :(

Със сигурност няма да дам 60лв за термостат .. :beat_butt2 И май е 37лв по спомен някой колега беше написал в Юнитрейд :roll: Пък и неса кой знае какво качество частите им .. :beat_butt2

Ето точно как е вързан изпарителя.. маркува от тройника към масления охладител е прекъснат през изпарителя..
Изображение

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 12 дек 2010 22:57

Вържи изпарителя към единия маркуч ,който излиза от главата и на долната (по дебелата) тръба на разширителния съд. Така се връзват фабричните уредби.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 13 дек 2010 21:58

Купих днес нов термостат Behr на 87 градуса,ноо заради лощото време и липса на гараж трябва да намеря сервиз дет няма да ми одерат кожата за развиване на 2 болчета :| :|

Изображение

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 19 дек 2010 14:33

Колеги пак проблем ...
Днес смених термостата,обезвъздуших системата ,откачих изпарителя ... Паля колата на 87-89 градуса термостата пипам вече е отворил ... чаках ,чаках и на 100 градуса директно тръгна 2ра степен ...охлади до 90 градуса и спря :shock
Тая кола няма оправия :banghead:

Вече се замислям дали долу някакси не е обърната буксата,или кабелите по пътя към перката са грешно свързани.. И се получава точно ако е завъртяна букса и се губи първа степен ...

Май реших ме проблема
Със стария датчик които смених за перката направих един опит .Нагрях го с запалката като преди това бях закачил 2 лампи ,на двете положения които са .Засякох на кои две крачета е първото положение,драснах ги с пирон и отидох при колата да засеkа първата степен дали съвпада с моя опит от сваления датчик.
Оп и какво да видя -първата степен,която пуска датчик не съвпада с кабелите на които пускам с мост първата ... Ето защо от 2007 година от като е купена колата винаги нямам първа степен :banghead: Ама аджеба кой да сети да провери датчика и кабелите дали съответстват на степените!Видно около кабелите нищо не беше пипано,нито рязано и преправяно .. Не мога да си обесня къде са объркани кабелите по системата ..
Утре като покарам колата ще видя дали всичко е точно,че сега се стъмни и стана много студено да вися при колата
:banana

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Нед 19 дек 2010 20:44

Аз заради подобен проблем си монтирах две 1,8мм диодчета на таблото да виждам кога е пусната първа и кога втора степен на перката, с датчик Мейле съм и за 1 година няма грижи...

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 20 дек 2010 8:52

live_for_passat написа:Аз заради подобен проблем си монтирах две 1,8мм диодчета на таблото да виждам кога е пусната първа и кога втора степен на перката, с датчик Мейле съм и за 1 година няма грижи...

Добре си направил така,днес като карах не усетих кога се е пуснала първа степен .. ако се е пуснала де !Обаче колата ми държеше 92 градуса някъде ... май ще се наложи да сменям и датчика за температурата :idea:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 20 дек 2010 10:17

altanivan написа:днес като карах не усетих кога се е пуснала първа степен .. ако се е пуснала де !Обаче колата ми държеше 92 градуса някъде ... май ще се наложи да сменям и датчика за температурата :idea:

Ако това е показанието на таблото е нормално :да: ( :wink: явно първата степен вече работи при това тихо) и не е нужно да сменяш този датчик, но пък от друга страна най-вероятно той никога не е бил сменян, така че the choice is yours.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 20 дек 2010 10:26

altanivan написа:Добре си направил така,днес като карах не усетих кога се е пуснала първа степен .. ако се е пуснала де !Обаче колата ми държеше 92 градуса някъде ... май ще се наложи да сменям и датчика за температурата :idea:

не бързай да сменяш нищо- просто остави колата да работи на място и си вдигни капака да видиш какво става. Ако първа степен си тръгне нормално(щото в това време втора няма да се включи) си карай и не пипай повече нищо. Не виждам какъв е проблема в това че колата може да показва 4-5 градуса над реалното, при положение че си го знаеш...
Все пак скалата е през 10 градуса!!! какво очакваш да цепи градуса ли?!
А откъде си сигурен че малкото разминаване не се дължи в показанието на уреда, а не от датчика.

не се занимавай с глупости!

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 20 дек 2010 10:56

pe6kata написа:
altanivan написа:Добре си направил така,днес като карах не усетих кога се е пуснала първа степен .. ако се е пуснала де !Обаче колата ми държеше 92 градуса някъде ... май ще се наложи да сменям и датчика за температурата :idea:

не бързай да сменяш нищо- просто остави колата да работи на място и си вдигни капака да видиш какво става. Ако първа степен си тръгне нормално(щото в това време втора няма да се включи) си карай и не пипай повече нищо. Не виждам какъв е проблема в това че колата може да показва 4-5 градуса над реалното, при положение че си го знаеш...
Все пак скалата е през 10 градуса!!! какво очакваш да цепи градуса ли?!
А откъде си сигурен че малкото разминаване не се дължи в показанието на уреда, а не от датчика.

не се занимавай с глупости!

Таблото е ревизирано преди 10 дни от колега vaskoto1
А иначе довечера ще проверя дали и на колко градуса пуска първата степен,че днес в движение от шума не можах да чуя нищо .. :!:
АГУ-то го оставих (изпарителя) вързан последвателно между масления охладител и горе тройника с датчиците ...
Сега да доизгладя всички неточности ще взема един по хубав антифриз ии дано да свършат най-накрая мъките по това охлаждане

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Сря 22 дек 2010 12:23

Перката вече има и 1ва степен,но я пуска на около 97 градуса ... Засякох колата в движение държи 91-2 градуса

Изображение

Може би и датчика мери малко в повече,и перката пуска средна на 95 градуса 1ва степен ..нормално ли е това ?При тези градуси в движение,термостата долу още не е отворил .. след като отвори падат малко градусите и пак си отиват нагоре ..

И газта я оставих така закачена,ако може някой да каже дали не съм обърнал нещо посоки на изпарителя

Изображение

Последна промяна от altanivan на Сря 22 дек 2010 14:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 22 дек 2010 14:46

altanivan написа:

И газта я оставих така закачена,ако може някой да каже дали не съм обърнал нещо посоки на изпарителя

Според мен, си е правилно вързан изпарителя. Щом и не замръзва, значи всичко е точно.

То всъщност няма точно посока, но е добре водата да влиза от долу, а да излиза отгоре, за да може да се обезвъздушава сам.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Сря 22 дек 2010 14:59

Някой може ли да ми каже как върти помпата!По-точно посоките, по които се движи антифриза ?

Върни се в “Passat”