смяна на маховик на ауди а3

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
papi78
Автомобил:
Двигател:

смяна на маховик на ауди а3

Мнениеот papi78 » Сря 22 дек 2010 18:33

здравейте колеги имам едно две питания за съединителя и маховика на ауди а3 1,9 ТДИ 2000г. обръщам се към вас че във форума на ауди на някои не му хареса как съм си пуснал темата и ми я затвориха и не можах да получа отговор на въпросите които имах.
въпроса ми е следния;педала на съединителя омекна и почна да отделя много високо и предполагам че съединителя е за смяна дадоха ми цена от 360лв за съединител luk комплект заедно с работа добра ли е цената?
как да разбера дали маховика е за смяна и ако е за смяна а не го сменя какви проблеми може да ми създаде и дали изобщо има проблем.
и още един въпрос , когато свалям предавките на долу наи вече от 4-та към 3-та при студен двигател се чува скърцане като на метал в метал от съединител или скорости може да е?
може да не съм написал заглавието темата така както трябва но се надявам тука да намеря отговори на въпросите .
предварително ви благодаря

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: смяна на маховик на ауди а3

Мнениеот ifidik » Сря 22 дек 2010 19:14

феродовия диск е много износен.скърцането е от опиране на притискателя в кутията.след смяната на съединителя няма да има скърцане.ако ти е разбит маховика , колата тресе на място(променя си оборотите) и при изгасяне се чува нехарактерно издрънчаване.цената е много добра. :wink:

Потребителски аватар
manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manekena » Сря 22 дек 2010 19:49

към колегата ifidik защо като се износи феродовия диск,притискателния да започва да опира в кожуха на кутията ето това за мен няма обяснение :shock .и какво се разбива та дрънчи,маховик или притискател и каде става изместването какво точно яде кожуха

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 22 дек 2010 20:02

колкото е по тънак феродовия диск,толкова повече пластината на притискателя е изнесена назад.

като сменяш съединител и започнеш да монтираш притискателя, със стягането му , средната част все повече се прибира навътре.липсата на феродо придава вида на притискателя, както когато е свален.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 22 дек 2010 21:21

ifidik написа:колкото е по тънак феродовия диск,толкова повече пластината на притискателя е изнесена назад.

като сменяш съединител и започнеш да монтираш притискателя, със стягането му , средната част все повече се прибира навътре.липсата на феродо придава вида на притискателя, както когато е свален.

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manekena » Сря 22 дек 2010 21:50

така е, това е логиката,така работи :да: .диафрагмените пластини явно много близо минават.Те ли дрънчат или маховика кое е по вероятно да е.Ако няма демферен маховик това дрънчене/звънтене/ при набиране до към 1700об.може ли да е от скоростите

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Нед 26 дек 2010 9:07

ifidik написа:феродовия диск е много износен.скърцането е от опиране на притискателя в кутията.след смяната на съединителя няма да има скърцане.ако ти е разбит маховика , колата тресе на място(променя си оборотите) и при изгасяне се чува нехарактерно издрънчаване.цената е много добра. :wink:

Използвам темата на колегата за да питам ифидик. При мен това стържене го има от доста време поне 50000 км. но не се е усещало буксуване на съединителя няма тресене на място и дрънчене при гасене. Трабва ли да си мисля за смяна на съединител или да си карам така и може ли да има някакви поражения от каране така. Само да уточня че това стържене го има много рядко при смяна на скорости от голяма към малка и ряско отпускане на педала на съединителя

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 дек 2010 9:17

4o4o_2345 написа:
ifidik написа:феродовия диск е много износен.скърцането е от опиране на притискателя в кутията.след смяната на съединителя няма да има скърцане.ако ти е разбит маховика , колата тресе на място(променя си оборотите) и при изгасяне се чува нехарактерно издрънчаване.цената е много добра. :wink:

Използвам темата на колегата за да питам ифидик. При мен това стържене го има от доста време поне 50000 км. но не се е усещало буксуване на съединителя няма тресене на място и дрънчене при гасене. Трабва ли да си мисля за смяна на съединител или да си карам така и може ли да има някакви поражения от каране така. Само да уточня че това стържене го има много рядко при смяна на скорости от голяма към малка и ряско отпускане на педала на съединителя

Може да покараш още но все пак почвай да мислиш за нов съеднител....и моя така "присвирваше" при резки тласъци преди да го сменя :idea:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 26 дек 2010 14:15

Браво на колегата Иво :) просто наистина много му разбира и това много ме радва :) За каквото и да го закачиш знае за какво става дума :) При проблем с таралясника, при него :)

Върни се в “Дизелови агрегати”