Проблем с бензинов Т4 2.5 литра

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
erdi73
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензинов Т4 2.5 литра

Мнениеот erdi73 » Пон 20 дек 2010 20:29

имам т4 бензин 2.5 литра,днес ми напражи проблем.На бензин имам проблем.Еима и газово, но резултата е същия,даже по лошо.И така проблема е следния,при работа на бензин,когато загрее мотора малко,и се опитам да дам продалжително газ,отзат излиза един много грозен пушак :shock .Иначе си пали от раз,нормални тихи обороти,но при форсаж-облак.Посъветвах се тук-там,и уж въпроса бил в подаването на гориво-тоест все едно смукача остава вклучен.Казаха ми че сам за елкон,и утре сам там,но някой имал ли е този проблем,и ако го е решил,какъв е бил проблема.Не знам дали сам бил изчерпателен ,но ако има нещто ште обесня допалнително.Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Проблем с бензинов Т4 2.5 литра

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 20 дек 2010 22:51

Най-добре иди на диагностика. Къв елкон тука? това отдавна не е карбуратор. Напиши буквите на движока, или направо снимай ей тая лепенка. И качи снимката тук. По признаците които си описал е МАП сензон (или дебитомер) А ако имаш катализатор, най-добре го замени с правопоточно гърне с близък обем.

Потребителски аватар
erdi73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erdi73 » Вто 21 дек 2010 18:54

Първо благодаря на KingoftheROAD,днес ходих да я закачат на комп.Маистора откри грешка в компа,по-точно на дачика за температурата на инжекциона(те са два,а вапросния е със син цвят).След като я премахна измери со2 на буса,а там сместа била много богата :drunk ,та тогава пак на компа.Оказа се че всичко е добре,вече температурата я има ,но така наречената "ламда сонда" не отчита ,и наистина показанието беше "0".След още едно измерване стана ясно че сондата е за смяна :banghead: :horror: .До тук добре ,ама не като чух цената :horror: :horror: :horror: ,само 120 за китайска,за бошовска 180,плус маисторлука :shock .Е няма как трябва да се направи,иначе ми галта като ламя :shocked .Уговорих се за утре,за китаиска,прибрах се вкъщти,и ми хрумна да извадя клемата на акумулатора.Добре ,след половин час я сложих и реших да я пробвам.Направих няколко обиколки и ништо,пак саштото.Аз имам приятел който има морга ,отидох при него,казах му за проблема ,попита ме с колко кабела е сондата,погледна била с 3 кабела(два бели и един черен).Изкара я ,оказа се че има същтата,монтира я (всичко пасваше,цифри и външно).Дойде момента да я запаля,и хоп запалих я все едно не е тази кола,всичко се оправи :banana :banana :banana .Проблема беше решен за 30 лева със почерпката.Верно гаранция няма ,все пак е втора употреба,но пак е оригинално,а не китаиско.

Потребителски аватар
erdi73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erdi73 » Вто 21 дек 2010 18:55

Изках да споделя как си реших проблема,и още един път благодаря на KingoftheROAD за отзива :да: :да:

При мен проблема беше следния:

Сутрин когато колата е студена ,всичко беше наред.
След като загрее (говоря когато сам на бензин),при опит да форсирам,в началото добре,след секунди едно фафлене и едни черни пушеци отзад.
на тихи обороти е добре ,само при форсаж.
ужасен разход на бензин!!!

еми това е

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 22 дек 2010 22:06

Браво, браво, няма за какво да ми благодариш колега.
Добре е когато всичко свършва добре. :да:

Върни се в “T4, T5 и T6”