ток има бенз.има ама не пали
-
shefa1987
- Автомобил:
- Двигател:
ток има бенз.има ама не пали
здр.колеги имам проблем с колицата тя е венто1.8м.и.ААМ мотор само бензин няма газово.Проблема е че не пали не бях я карал няколко дене иднес като се качих не можах да запаля,след много опити по едно време запали но пак угасна и повече неможах да запаля,стартера върти даже изтоштих акум.като въртях пак нищо,значи проверих свещите искра има и бензин достига до карб.проверих като искарах маркуча от карб.и подам на контакт бензин хвърля,сменил съм бубина,дистр.капачка,палец,свещи,кабели,бенз.помпа незнам вече от какво може да е,ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.Благодаря предварително.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ток има бенз.има ама не пали
Провери дали имаш напрежение на дюзата.
Буксата която се свързана от предната страна на моното имаш 4 пина, крайните два са температурния датчик, средните два са 12 волта за дюзата. Провери също какво съпротивление има на дюзата, трябва да е няколко ома.
Също може да развиеш въздухопраовода над моното и да сипеш малко бензин в моното и тогава пробвай да запалиш.
Буксата която се свързана от предната страна на моното имаш 4 пина, крайните два са температурния датчик, средните два са 12 волта за дюзата. Провери също какво съпротивление има на дюзата, трябва да е няколко ома.
Също може да развиеш въздухопраовода над моното и да сипеш малко бензин в моното и тогава пробвай да запалиш.
Шефе,сигурен ли си ,че 1.8м.и. ААМ е с карбуратор!!!
Провери дюзата впръсква ли бензина , който стига до нея(не до карбуратора)
Демонтираш резонатора, който покрива "моното" (това е една закръглена "кутия", която е от другия край на въздуховода идващ от възд. филтър).При зареден акумулатор(защото трябва да върти добре), някой помощник, ще трябва да задържи за кратко ключа в полужение на запалване, а ти да гледаш дюзата - дали и как впръсква бензина ! Впръскания от нея бензин трябва да е във вид на "мъгла".
Пиши как е ?
Провери дюзата впръсква ли бензина , който стига до нея(не до карбуратора)
Демонтираш резонатора, който покрива "моното" (това е една закръглена "кутия", която е от другия край на въздуховода идващ от възд. филтър).При зареден акумулатор(защото трябва да върти добре), някой помощник, ще трябва да задържи за кратко ключа в полужение на запалване, а ти да гледаш дюзата - дали и как впръсква бензина ! Впръскания от нея бензин трябва да е във вид на "мъгла".
Пиши как е ?
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди няколко месеца имах проблем с golf aam подобен на твоя - оказа се комутатор, върти, има бензин и газ но не пали.В сервизите попринцип имат такива оборотни комутатори виж пробвай да го смениш и да видиш дали ще запали, ако е от него ходи давай 80-90лв за фалшив и около 200 е оригиналния.
и да допълня GOLF AAM е моноинжекция
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
SobieskIm написа:Аз преди няколко месеца имах проблем с golf aam подобен на твоя - оказа се комутатор, върти, има бензин и газ но не пали.В сервизите попринцип имат такива оборотни комутатори виж пробвай да го смениш и да видиш дали ще запали, ако е от него ходи давай 80-90лв за фалшив и около 200 е оригиналния.
Пише колегата че има искра на свещите - чети малко
-
shefa1987
- Автомобил:
- Двигател:
здр.колеги,значи днес закарах колата при един приятел,свалихме дистр.капачка и палеца сложихме старите,понеже ги бях сменил,и колата запали,обаче като натисна гаста колата заглъхва и няма мощтност все едно че работи на три цилиндъра,покарах я малко така и като я изключа от скорост угасва,като запаля пак пали от раз обаче като дам газ оборотите много бавно се вдигат даже понякога неможе да ги вдигне.Забелязах че мириши на бензин.
Преди пак си предърпваше колата,но само когато се рестартирваше и след известно време се оправяше,сега след нова година пак ще я закарам при тоя приятел и ще търсим проблема по подробно,понеже днеска нямаше време а и празнитците додаха
,малко ще е кофти без кола на празници,но какво да се прави,пак ще ви пиша какво е станало.
Благодаря на всички колеги за помоща,ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
Преди пак си предърпваше колата,но само когато се рестартирваше и след известно време се оправяше,сега след нова година пак ще я закарам при тоя приятел и ще търсим проблема по подробно,понеже днеска нямаше време а и празнитците додаха
,малко ще е кофти без кола на празници,но какво да се прави,пак ще ви пиша какво е станало.Благодаря на всички колеги за помоща,ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега точно същия проблем имах и аз..... оказа се запушен катализатор.... предлагам ти да откачиш катализатора за проба... на 3 винта се даржи..... може да прочетеш и темата ми която пусках.... успех
viewtopic.php?t=207885
viewtopic.php?t=207885
-
shefa1987
- Автомобил:
- Двигател:
колега катализатор няма,махнат е а на негово място му сложихме едно гърне,и аз си помислих че може гърнетата да са запушени и затова пробвах като откачих коректорите ,но не е от там,все пак мерси весели празници.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”