Откраднат преден номер - мога ли да карам така + бележка ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Откраднат преден номер - мога ли да карам така + бележка ?

Мнениеот Vlad777 » Сря 22 дек 2010 22:58

Layer написа:
Vlad777 написа:На мен ми го откраднаха лятото.

Намерих една фирма в Търново, която прави номера. :idea:

и колко ти струва да ти направят номера и има ли разлика с оргинала.

още не съм го поръчал. голф двойката седи паркирана.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 22 дек 2010 23:46

На Тодор Александров и пазара Д.Петков има една книжарница.
Много е малка и не съм сигурен дали е на Т.Александрво или на Пиротска и пазара, но там се разходи пеша.
Посока от Т.Александров към Пиротска ще държиш вляво - демек вървиш пеша в насрещното.

Там правят такива табели като рег номера и са добри.Мисля че е към 25лв.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 22 дек 2010 23:53

Милослав написа:На Тодор Александров и пазара Д.Петков има една книжарница.
Много е малка и не съм сигурен дали е на Т.Александрво или на Пиротска и пазара, но там се разходи пеша.
Посока от Т.Александров към Пиротска ще държиш вляво - демек вървиш пеша в насрещното.

Да,ама ако те барнат полицаите ще е много лошо!Качвай се наколата вечерта когато е тъмно и бягом към Ямбол да си смениш номерата или да ти дадат друг номер!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 23 дек 2010 2:32

Ти май си нещо ку-ку а???
Ти НК чел ли си го ???

Наказателен Кодекс

Чл. 345. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който си служи с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, или със знаци, неиздадени от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Чл. 345а. (Нов - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.

(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.

В момента - обясняваш на колегата как може да бъде осъден без проблем !!!
А тея с номерата такава "хурка" ще ядат ,че фантазията им е бедна просто !!!
А не Теб с тея "идеи" могат такова обвинение да ти спретнат за подтикване към престъпление или май не ти е ясно ??? Това!!!
Така ,че по добре си махне мнението докато не го е видял някой действащ полицай....!

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Чет 23 дек 2010 3:02

Слагай всички документи в джоба и отивай да си сменяш регистрацията. :да:
И не се подвеждай да слагаш фалшиви номера, :не: да не те боли глава после.
Ако те спрат вероятно ще има големи обяснения и главоболия,но по добре така отколкото после да се чудиш от къде ти е дошло. :!:

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Чет 23 дек 2010 7:18

ще опитам да пътувам за да избегна "църна маца" ще мина през Горни лозен някой зае ли дали там има полицейски засади

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 23 дек 2010 8:51

Спазваш всички ограничения и ако те спрат подхождаш с добро, не с рогата напред и мисля че няма проблем да идеш до Ямбол само с единия номер и бележката иначе транзитни /временни/ номера трябва да си вземеш

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 23 дек 2010 9:05

Колега, намери някои катаджии на пътя и ги питай тях какво щеше да стане, ако беше с колата и те спрат. Питай ги и голям ли е проблема, ако пътуваш с нарисувана табела. В цитата от наказателния кодекс на колегата не е казано недвусмислено нищо за самата табелка, ако на нея пише истинския ти номер може би проблема няма да е толкова голям. На твое място бих отишъл точно в караулката на църна маца и бих питал тях, какво ще се случи, ако минеш с нарисуван номер или без номер. Сега в тая мъгла май е най-доброто време да пътуваш.
Ченгетата и те са хора, ще им обясниш и вероятно ще те пуснат, мен са ме спирали без да имам абсолютно никакъв документ в себе си - накараха ми се и ми пожелаха приятна вечер, а сега са празници и ще бъдат по-човечни.
А и самите ченгета не са много наясно със законите и бележката ще ги впечатли достатъчно.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 23 дек 2010 9:34

Не можеш да караш така. И аз си правех оглушки при същата ситуация. Два пъти ме пускаха полицаите и накрая, неделята преди да отида за нови номера ми нашиха акт, който в последствие обжалвах и сумата накрая излезе 10лв.

Ако ще пътуваш до Ямбол карай в пакет с някой приятел или се залепи плътно зад някоя друга кола да не ти се вижда липсите. ;)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 23 дек 2010 11:10

Marto_VN написа:

Ти май си нещо ку-ку а???
Ти НК чел ли си го ???

Наказателен Кодекс

Чл. 345. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който си служи с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, или със знаци, неиздадени от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Чл. 345а. (Нов - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.

(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.

В момента - обясняваш на колегата как може да бъде осъден без проблем !!!
А тея с номерата такава "хурка" ще ядат ,че фантазията им е бедна просто !!!
А не Теб с тея "идеи" могат такова обвинение да ти спретнат за подтикване към престъпление или май не ти е ясно ??? Това!!!
Така ,че по добре си махне мнението докато не го е видял някой действащ полицай....!

Пич, прекалил си с андреналина нещо. Така като гледаш да съм подтикнал някой към нещо?
Най-обичам някой да ми пише с разни 10 удивителни.

Колега, разбирам, че подхождаш с добро, но просто споделям къде какво може да се направи.
Не съм казал на никой иди и си извади и карай с това. Нещо си се пообъркал и не виждам защо трябва да ми скачаш като нинджа heavy metal zork

Всеки си носи глава на раменете и е отговорен за действията си.
Бъди здрав.

ПС Ти като си бил в системата, защо не дадеш адекватно мнение на човека, от някой който е бил отвътре? Аз мисля че именно такъв човек трябва да знае и да може да даде съвет в ситуацията.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 23 дек 2010 11:54

Ако не си чел съм му го дал..
още в началото ....
Но такива ..
Иди си направи номер ... няма как да стане
Има блежка от районното
Има блежка от прокуратура

Това му стига, за да кара докато смени номера.
Един познат кара така , дори без 2-та номера , докато ги смени..

А това което казваш къде се правили номера , явно не искаш да разбереш за какво става въпрос или ти се струва нещо нормално.Защото твоето погледнато от страни изглежда точно така -> Колега там на едно място вършат престъпления , ако искаш отиди да извършиш и ти ...
Но мога да ти кажа ,че аз лично съм водил 3 такива дела и хората ги осъдиха ..
Така ,че имам пълното право да "скачам като нинджа" Защото хората си мислят точно по тоя начин като теб и правят глупости за които после съжаляват
Знаеш ли колко е тъпо да ти виси цял живот едно таков идиотско претъпление и като извадиш свидетелство да ти избива винаги - хората не знаят за какво си осъден - пише си Осъден..
Познай заради една таква глупост как може да ти се обърне живота
Ядосах се защото даваш съвети без да знаеш последствията - първо прочети , виж и тогава давай съвет.
Ами ако човека иде и си направи тоя номер ?!
Или какво ти пука на теб - нали няма да си оплющяния ти...

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 23 дек 2010 11:58

ktamen написа:Колега, намери някои катаджии на пътя и ги питай тях какво щеше да стане, ако беше с колата и те спрат. Питай ги и голям ли е проблема, ако пътуваш с нарисувана табела. В цитата от наказателния кодекс на колегата не е казано недвусмислено нищо за самата табелка, ако на нея пише истинския ти номер може би проблема няма да е толкова голям. На твое място бих отишъл точно в караулката на църна маца и бих питал тях, какво ще се случи, ако минеш с нарисуван номер или без номер. Сега в тая мъгла май е най-доброто време да пътуваш.
Ченгетата и те са хора, ще им обясниш и вероятно ще те пуснат, мен са ме спирали без да имам абсолютно никакъв документ в себе си - накараха ми се и ми пожелаха приятна вечер, а сега са празници и ще бъдат по-човечни.
А и самите ченгета не са много наясно със законите и бележката ще ги впечатли достатъчно.

Не питай нищо никого не си навирай главата сам - съвета ми е край си колата така докато смениш номерата, колега как си мислиш че ще раегират патрула ако отиде и им каже абе аз смяат да ида и да ми направт един номер в една фирма ?! Закона си го казва много точно - Не издадени от съответните органи , фирмата не е орган който издава тея номера - номерата имат холограма и никога немогат да направят същите , но аз си казах мнението който както иска да прави....

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 23 дек 2010 12:04

Дори да ти напиш акт , в което се съмнявам много , защото ти си имаш един номер поне, и документи..
Няма за какво да съжаляваш .. какво препочиташ акт - 10 лева или да я караш на камион или теглич - 200-300 лева..
Още повече че в патрула работят хора ,а не роботи...
То е от ясно по ясно ,че колата не се издирва , регистрирана е , има заведена кражба , колата си е лично твоя и макар и един номер - тя го има...
Все едно да ми кажеш че ако то откраднат личната карта и ти дадат същата тази бележка - защото за ЛК е същата , че това ще ти напишат Акт , че нямаш лична карта ,еми няма как да стане..

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Чет 23 дек 2010 12:37

Щом имаш документ подпечатан от съответното РУП то този документ служи за временно придвижване на автомобила до КАТ по местоживеене за пререгистрация.Естествено е да те спират всички колеги,но показвайки документа и обяснявайки културно би трябвало и те така да се отнесат към теб и да нямаш проблеми.Но ако се правиш на много "ербап" акта,че дори някой да се пробва да ти спре колата от движение са много вероятни.Нищо,че после в съда може и да "падне " акта няма смисъл от излишни неприятности.идват празници все пак...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 23 дек 2010 12:51

1. в тази книжарница или където и да правят такива метални табели НЕ слагат цифри.
само букви
пластасовите табели по камионите -"пешо", "гошо" и пр. са съвсем отделен въпрос

2."хората" в полицейските автомобили вместо да свършат нещо полезно а не да пазят някой знак с безумно ограничение чакат точно такива случаи за да изкарат лев отгоре.

3.явно не си прочел мнението ми, че за един ден ме спряха ен-найсе пъти и то само докато се придвижвах по различните РПУ-та и писах като ненормален.
защото "хората" в канцелариите ме караха да идвам на място с колата...
параграф 22 или един омагьосан кръг?!

4.след издаването на нови номера понеже трудно се намираше предна броня се наложи да карам няколко дни с номер на таблото на колата на предното стъкло.
е пак тези "хора" се скъсаха да ме спират и да ми обясняват, че съм в нарушение при условие, че имам 2 регистрационни табели и всички необходими документи вече преиздадени с новата регистрация
най-накрая вързах предния номер с тел между фаровете да се кротнат да не им създавам "работа"

така, че медала винаги има две страни.
от чисто прагматична гледна точка слагам задния номер отпред и те така...
а дали е законно и дали съм виновен е до доказване.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”