Layer написа:Vlad777 написа:На мен ми го откраднаха лятото.
Намерих една фирма в Търново, която прави номера.
и колко ти струва да ти направят номера и има ли разлика с оргинала.
още не съм го поръчал. голф двойката седи паркирана.
Layer написа:Vlad777 написа:На мен ми го откраднаха лятото.
Намерих една фирма в Търново, която прави номера.
и колко ти струва да ти направят номера и има ли разлика с оргинала.
Милослав написа:На Тодор Александров и пазара Д.Петков има една книжарница.
Много е малка и не съм сигурен дали е на Т.Александрво или на Пиротска и пазара, но там се разходи пеша.
Посока от Т.Александров към Пиротска ще държиш вляво - демек вървиш пеша в насрещното.
Там правят такива табели като рег номера и са добри.Мисля че е към 25лв.
Милослав написа:На Тодор Александров и пазара Д.Петков има една книжарница.
Много е малка и не съм сигурен дали е на Т.Александрво или на Пиротска и пазара, но там се разходи пеша.
Посока от Т.Александров към Пиротска ще държиш вляво - демек вървиш пеша в насрещното.
Marto_VN написа:Милослав написа:На Тодор Александров и пазара Д.Петков има една книжарница.
Ти май си нещо ку-ку а???
Ти НК чел ли си го ???
Наказателен Кодекс
Чл. 345. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който си служи с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, или със знаци, неиздадени от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.
Чл. 345а. (Нов - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.
(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.
В момента - обясняваш на колегата как може да бъде осъден без проблем !!!
А тея с номерата такава "хурка" ще ядат ,че фантазията им е бедна просто !!!
А не Теб с тея "идеи" могат такова обвинение да ти спретнат за подтикване към престъпление или май не ти е ясно ??? Това!!!
Така ,че по добре си махне мнението докато не го е видял някой действащ полицай....!
ktamen написа:Колега, намери някои катаджии на пътя и ги питай тях какво щеше да стане, ако беше с колата и те спрат. Питай ги и голям ли е проблема, ако пътуваш с нарисувана табела. В цитата от наказателния кодекс на колегата не е казано недвусмислено нищо за самата табелка, ако на нея пише истинския ти номер може би проблема няма да е толкова голям. На твое място бих отишъл точно в караулката на църна маца и бих питал тях, какво ще се случи, ако минеш с нарисуван номер или без номер. Сега в тая мъгла май е най-доброто време да пътуваш.
Ченгетата и те са хора, ще им обясниш и вероятно ще те пуснат, мен са ме спирали без да имам абсолютно никакъв документ в себе си - накараха ми се и ми пожелаха приятна вечер, а сега са празници и ще бъдат по-човечни.
А и самите ченгета не са много наясно със законите и бележката ще ги впечатли достатъчно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 44 госта