! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 16:46

theultimate написа:
IceHeart написа: нямам пари за зимни гуми, това не означава че няма да си карам колата

Колега, нищо лично но това демонстрира културата на типичния български шофьор, заради който има такива теми. Липсата на пари е нещо нормално. Карането на неизправна/неподготвена кола не е.

А знаеш ли кое е най-смешното, че ти ми правиш забележка че карам с летни гуми зимата, а ти 100% нямаш зимни гуми, ма се изказваш колкото да не е без хич. Да напишеш нещо! Ади спри се!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 дек 2010 16:49

Имам 4 зимни гуми ДОТ 08, купувани нови. И преди да споменеш темата пари - преди карах Трабант също с 4 чисто нови зимни гуми (155/80 13), които купих със заплата 180лв на месец.

Последна промяна от theultimate на Нед 19 дек 2010 17:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 19 дек 2010 16:59

Ако някой се опитва за успокоение на собствената си съвест, да изкарва летните гуми чудесни за снежно и студено време, да не си прави залудо труда! Ако нямаше значение, нямаше да се произвеждат зимни и летни гуми! Шофьорите, които карат зимата с летни гуми са опасни за околните! С тея летни галоши, няма спиране!!! :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 17:19

Дашо написа:Ако някой се опитва за успокоение на собствената си съвест, да изкарва летните гуми чудесни за снежно и студено време, да не си прави залудо труда! Ако нямаше значение, нямаше да се произвеждат зимни и летни гуми! Шофьорите, които карат зимата с летни гуми са опасни за околните! С тея летни галоши, няма спиране!!! :screwy

Аз нищо не изкарвам, нито споменавам че съм прав, мисълта ми е, че може да имаш и зимни гуми и чудесна кола, която е много стабилна на пътя, но ако нямаш никой на 2-ри етаж, няма начин да не направиш беля!
Та това ми беше мисълта, че това не е критерии че някой е опасен, ако не създава съпоставка за ПТП със начина си на шофиране, а никой не знае във форума кой как шофира, но когато излезен навън по пътищата е пълно със шофьори с голямо реноме, които си мислят че са царе на пътя и че са залепнали за настилката! Аз не съм от тез и не искам да се налагам нито се чувствам застрашен или застрашителен за някой, всичко зависи от това как шофираш автомобила! Зимата е много коварна нито зимната нито летната гума имат сцепление със асфалта за какво аджеба говориме! А пък за лед да не спориме изобщо. Желая ви лек ден и много безавариини километи, и не на последно място Живи и здрави и приятно изкарване на празниците! :да:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 19 дек 2010 17:28

Може ли само да ти предложа нещо,пък ако искаш ме слушай...На мен като не ми се дават пари за летни гуми и за баланси и монтажи и прочие,правя следното,взимам две задни всесезонни гуми Vredestein Quatrac(като ги сложа отзад изкарват точно 80 000км или приблизително 4 години с моето каране),за отпред купувам 2 Debica,не ги свалям предните зимни гуми и лятото,изкарат ми точно две години,даже понякога 2 и половина!Преди третата зима купувам пак две нови предни Debica...Гумата така или иначе старее...За голф като твоя дето е 1.4 две зимни гуми дето ще ги търкаляш 2 години нон-стоп са не повече от 160лв...Така,че по-добре като мен прави,карай и лятото с зимни и после хвърляш и това е...Гумата така или иначе старее,поне си сигурен на пътя!

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Пон 20 дек 2010 10:47

Карайки с летни гуми в това време представлявате опасност за околните и за себе си :!: Мислите, че си карате колата бавно и внимателно :arrow: нямате проблеми, но не е така :!: Колко пъти, ще ви се наложи да спрете и колко пъти ще можете да избегнете удара :?:

PS: Почти всеки втори се оплаква от липса на пари, което за нашия стандарт на живот за жалост е често срещано явление. По - добре си вземи зимни гуми втора употреба ДОТ 07-08 отколкото да търкаляш летните пистарки :wink: :wink:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Акт за ПТП

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 дек 2010 18:58

Снощи един к*Р щеше да ме отнесе назаден...
Минавам си аз бавничко оня не спира да дава назад, добре че имаше място да кривна леко в ляво. Свирнах му, ... мислех да слизам да раздавам правосъдие, но като видях че плесна служебната баничарка на средата на платното и един негов колега отвори вратата и си говориха докато не стана опашка и не взеха да го хранят... просто реших че е безнадежден случай и няма смисъл да наливам мозък.

Просто като карате назад гледайте в посоката на движение на автомобила, не през предното стъкло!

Та случката се разиграва пред Фантастико студентски град, а служебната баничарка е на заведението Гепи.Пазете се от тия многоклетъчни с книжки!

Днес в 7:30 на път за работа забелязвам черевен голф 2 да лети срещу мене , "клатейки" волана ляво-дясно доста сериозно, с каква точно цел не ми стана ясно. Аман от пишман дрифтаджии.

Същия днешен ден се прибирам от работа, пред мен някакъв стар мерцедес, както си кара , спира на платното, без никакъв сигнал, слиза човек от колата... колата си седи на платното.... и пак никакъв сигнал ....

Същия тоя 3 километров път от работа вкъщи... голф 3 , решава да се престрои в лявото платно и нито подава сигнал нито поглежда има ли кола няма ли ... , аз бях там естествено до него, и добре че насрещното беше празно да надух свирка и ме видя най после.... Та същия индивид 300 метра по надолу спрял напреко на пресечката за блока ми, и си стои там.... аз спрях и си чакам, оня К*Р си говори с приятелчето и накрая К*р(номер две) слезе от колата и си тръгна, а к*Р(първия) запали гнилоча (със затъмнени стъкла и "кристален" стоп , стил "илиенци is my place") и се изнесе бавно.

п.п. И 500 пари пак е малко, за такъв акт!

Язък за марката....

Последна промяна от freestyler911 на Пон 20 дек 2010 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Сря 22 дек 2010 21:21

Поздрави за цялата рода до 900000 коляно на селтаците возещи се в такси,които преди 2 часа,се държаха по селски и от най-захлупения селтак на планетата.
История:
Излизаме с жената от паркинга на Била на бул.Каблешков.Трябва да направя ляв завой за околовръстното и понеже си беше яко трафик,си чакаме кротко някой да ни пусне.Спира едни пич,минаваме и лентата за ляв завой нали е пълна заставам напреки,без да преча на лентата за десен завой за която свети зелено и си чакаме да светне зелено за нас.До нас имаше таксиджия с 3-ма клиенти(селтаци)и се почнаха едни викове през прозорците,едни ръкомахания,подмятания и тн..До един момент не им обръщах внимание,ама взеха да стават много настоятелни да си приказваме и оварям прозореца и диалога беше следния:
Селтак:Къде се буташ бе,питал ли си дали може?
Аз:Не съм се бутал,чакам си културно да мина.
С:А питал ли си дали може бе селтик?
Аз:Аре да не съдим за хората по себе си,ако ме пуснете ще Ви благодаря.
С:Ти на мене ли ше ми се обясняваш бе пукал,като караш такава кола със селска регистрация (ВТ....)ше ми се молиш и сутрин и вечер.
Светва зелено и бакшиша ме пусна да мина пред него,последваха аварийки за благодарност,а оня царевичак го гледам на огледалото как ме храни и средни пръсти ми размята.И що,щото регистрацията не ми е С,СА,СО и карам някакъв смотан ГОУФ.Ами ако бях със нещо голямо, мутренско возило,пак ли щеше да е толкова велик нещастното човече в жълтата кола.И защо все още има хора,които делят хората на СОФИЕНЦИ И СЕЛТАЦИ. Дълъг пост стана ама, ми олекна,че още ме държи беса.
Лека вечер!

Потребителски аватар
Mo0ny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mo0ny » Сря 22 дек 2010 22:22

Пътят ми до даскало е около 15 минути.За това време видях как два пича и една пичка си карат градско говорейки по телефона,а даже не съм следял,просто тия тримата попаднаха в полезрението ми.Какво ли ще стане ако заглеждам всеки шофьор.. - поне 15 парчета. :beat_butt2

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 22 дек 2010 23:08

cornkiller написа: ...

Поне не си скочил да направиш въргал, та после да се занимаваш с простотии
Не им обръщай внимание на подобни уроди! То нищо не пречи да си от Чукурене и да караш кола със Софийска регистрация :wink:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 23 дек 2010 0:33

[quote="cornkiller"][/quote]
Някъде на морето един братовчед се опитвал да излезе на главен път, ама ... огромна нескончаема колона, започнал да се отчайва и спътника му казал -Сега ще видиш, че някой софиянец ще спре цялата колона и ще ни пусне. И след няколко секунди наистина един софиянец спрял колоната.
Огромната част от софиянци са много приятни хора, пасажерите от таксито вероятно са били "кореняк софиянци" от село Горубляне, село Драглевци, село Обеля или село ... Жителите на тези квартали най-често също са възпитани и интелигентни, но между тях има и такива селяндури дето и в Долно Нанагорнище ги няма и които никога няма да схванат, че няма значение дали селото е станало квартал на София, а от значение е само дали жителите му ще се държат като софиянци.
Изобщо не е трябвало да им обръщаш внимание. Добре, че не си слязъл да се разправяш.
P.S. И аз не съм от София, ама голфа е със софийски номер.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Чет 23 дек 2010 18:23

Mo0ny написа: ......

На ден виждам по 20 човека, които говорят по телефона в движение. Свиквай mhihi

Днес съм потресена от един Крайно Некадърен шофьор (КН). От кръговото на Драгичево до Дупница направи 1600 нарушения, караше в насрещното, изпреварваше като истински ненормалник и на цялата работа ме гледаше и ми се хилеше супер нагло. Въпросния хубавец беше с някаква Алфа, и имаше голям стикер Continental на багажника :screwy

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Чет 23 дек 2010 18:27

cornkiller написа:Лека вечер!

Сложи си ги на к**а. Тея са били от някое затънтено село и са избивали комплекси! Браво, че не си им паднал на нивото! Днес ми идваше да набия няколко човека! Беше АД! Минах около 1 км. и се върнах, оставих колага и отидох до центъра пеш! :banghead: Приятен път на всички които заминават! БЛАГОДАРЯ ВИ :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 23 дек 2010 18:35

Night_elf написа:
Mo0ny написа: ......

На ден виждам по 20 човека, които говорят по телефона в движение. Свиквай mhihi

Днес съм потресена от един Крайно Некадърен шофьор (КН). От кръговото на Драгичево до Дупница направи 1600 нарушения, караше в насрещното, изпреварваше като истински ненормалник и на цялата работа ме гледаше и ми се хилеше супер нагло. Въпросния хубавец беше с някаква Алфа, и имаше голям стикер Continental на багажника :screwy

ахаха, тоя съм го засичал надолу към Блг :):) изпреварих го от дясно, докато се "гласеше" да изпревари говорейки по ГСМ в продължние на няколко километра, закривайки ми видимостта :roll: след като го минах, мисля че му трябваше доста време да разбере какво точно се е случило :lol:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Чет 23 дек 2010 18:37

Ludia написа:ахаха, тоя съм го засичал надолу към Блг :):) изпреварих го от дясно, докато се "гласеше" да изпревари говорейки по ГСМ в продължние на няколко километра, закривайки ми видимостта :roll: след като го минах, мисля че му трябваше доста време да разбере какво точно се е случило :lol:

Значи ще да е същия хубавец. Аз го хванах преди Перник, до Дупница бях потресена какви неща правеше това момче. И аз не карам по правилата, ама това пък на нищо не прилича, честно.

Върни се в “Пътеводител”