Голфа умря ... не иска да запали.- Проблем с реле и кабел
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Голфа умря ... не иска да запали.
Видимо спукан ли ти е Палеца в Делкото?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Видимо спукан ли ти е Палеца в Делкото?
Палеца го сменях, но нямаше никакъв резултат!

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Айде пробай и капачка.. 
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Айде пробай и капачка..
Нищо не пречи да пробвам, но колата преди това не е прекъсвала докато работи, не е имала някакви смущения. Просто изведнъж заглъхна, изгасна и няма палене
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Днес по същата процедура сменихме на един познат кабели и свещи, та все пак измери съпротивлението на твоите си кабели и пробвай с други. След като имаш ток на бобината тръгваш по каналния ред - кабели, свещи, капачка, палец ...
П.П.: Колега, надявам се да не стане като нашия служебния Опел дето омеси маслото и антифриза. Пак така в движение по магистралата му падна мощността и изгасна. Та в този ред на мисли, колкото и неприятно да е ще се наложи да провериш как са нивата на маслото и "водата" и дали всяко си е с характерния цвят и субстанция. Не ти пожелавам да минеш през нашия ад втори месец без кола заради повлякли бутала...
П.П.: Колега, надявам се да не стане като нашия служебния Опел дето омеси маслото и антифриза. Пак така в движение по магистралата му падна мощността и изгасна. Та в този ред на мисли, колкото и неприятно да е ще се наложи да провериш как са нивата на маслото и "водата" и дали всяко си е с характерния цвят и субстанция. Не ти пожелавам да минеш през нашия ад втори месец без кола заради повлякли бутала...
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
azrod написа:Днес по същата процедура сменихме на един познат кабели и свещи, та все пак измери съпротивлението на твоите си кабели и пробвай с други. След като имаш ток на бобината тръгваш по каналния ред - кабели, свещи, капачка, палец ...
Още снощи проверих маслото - беше си чисто, нямаше примеси
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
а ангренажа как е?
- Flanker
- Автомобил: Megane ІІ
- Двигател: F4R 2006
Това ми напомня за моя случай (колата ми е Голф 3, двигателят е ABU 1,6 моно, 75 к.с.) Предистория: както си паркирах пред гаража, забравих, че съм на скорост и спрях без да натисна съединителя. Двигателят притресе и естествено - угасна. Самонапсувах се едно хубаво и понечих да запаля, ама нъцки. След десетина опита се отказах.
Бензин има, стартера върти като бесен, а не дава и ей-толкова признак да пали
Доведох един електричар. Мери той с мултицета тук-там и установи, че причината е в комутатора. Сменихме го с нов, бръмна и запали, все едно нищо не е имало.
Бензин има, стартера върти като бесен, а не дава и ей-толкова признак да пали
Доведох един електричар. Мери той с мултицета тук-там и установи, че причината е в комутатора. Сменихме го с нов, бръмна и запали, все едно нищо не е имало.
Даше мани буксата на темп. дтчик на пласмасовата хуйня на главата(един с жълт кант)и пробвай без него,ако запали е от там.Брал съм ядове с това ко***е и за тва го пробвай.На мене в движение ми гаснеше.
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
Дашо написа:Преди малко както си карах, колата (Голф 3 1.8 / 75к.с. бензин-газ) изведнъж изгуби мощност (карах на газ), опитах да превключа на бензин и да запаля, колата не щя. Сега колата върти на стартер, но не пали. Пробвах с друга бобина, не е това проблема. Смених палеца, отново ефекта беше "0".![]()
![]()
Някой има ли идея какво може да се е случило с моя Голф и какво трябва да направя за да "оздравее"?![]()
viewtopic.php?f=13&t=29623
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:а ангренажа как е?
Не съм го проверил. ще го прегледам след малко.
vw_derby написа:Даше мани буксата на темп. дтчик на пласмасовата хуйня на главата(един с жълт кант)и пробвай без него,ако запали е от там.Брал съм ядове с това ко***е и за тва го пробвай.На мене в движение ми гаснеше.
Брат ще проверя. Дано е от там проблема
Както разбрах, при мен бобината е заедно с комутатора, а аз пробвах с нова бобина и нямаше ефектFlanker написа:... причината е в комутатора. Сменихме го с нов, бръмна и запали, все едно нищо не е имало.
jorostamenov написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=29623
Ама аз не съм с карбуратор
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
6669 написа:Имал съм подобен проблем с импулсния датчик в делкото. Дава 2 пъти искра и спира, при смяната му продължи по същия начин докато не го обучихме. Най лесната проба е когато го изключиш и пробваш да запалиш без газ - трябва да запали и да държи оборот и когато подадеш газ да гасне
това пробва ли ?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:6669 написа:Имал съм подобен проблем с импулсния датчик в делкото. Дава 2 пъти искра и спира, при смяната му продължи по същия начин докато не го обучихме. Най лесната проба е когато го изключиш и пробваш да запалиш без газ - трябва да запали и да държи оборот и когато подадеш газ да гасне
това пробва ли ?
Не съм пробвал. Къде се намира този импулсен датчик?
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
В делкото, отстрани до дистрибуторната капачка има букса с 3 кабела 
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:В делкото, отстрани до дистрибуторната капачка има букса с 3 кабела
Ще проверя и това!