При загряване на колата угасва - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
nikolay kolev
Автомобил:
Двигател:

При загряване на колата угасва - решено

Мнениеот nikolay kolev » Сря 22 дек 2010 11:21

Здравейте колеги.Вчера както си карах колата и взе че угасна без да даде някакъв признак.Колата е пасат 97г 1,9 ТДИ 110к AFN.Трябваше да ме дърпат до вкъщи.Няколко пъти се мъчех да запали но без успех, акумулатора падна от въртене.На другия ден след като заредих акумулатора на сутринта при -10 С запали но трудно. След като работи известно време на место когато започна да загрява изгасна и неще ли неще. Следобед пак я пробвах запали със много въртене този път останах вътре да гледам таблото. Забелязах че след като подмине трите бели чертички(които са една до друга) за температурата не знам колко градуса е това и колата угасва. Какво излиза колата мога да я карам докато загрее до тези градуси и след това край ,докато неистини напълно.Работя наблизо изминавам около 2км.и я карам почти студена.Реша ли да се разкарам из драда с нея пак ми прави този нимер.
Молим за помощ

santana1
Автомобил:
Двигател:

Re: При загряване на колата угасва

Мнениеот santana1 » Сря 22 дек 2010 11:24

Закачи я на ваг-ком ,за да се разбере!Реле 109 може да дава проблем или нещо по гориво-проводите. :roll:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 22 дек 2010 11:54

като не ще да запали на контакт светва ли лампата за подгравнете свещи при мен не светеше изобщо,беше реле 109 пролемът винаги се получаваше на загрял двигател

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 22 дек 2010 16:23

Прилича ми на нафтова помпа

nikolay kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay kolev » Сря 22 дек 2010 17:34

Закачах я онзи ден на компютър но нямя никакви грешки.И майстора който я гледаше се усамни за реле 109 но моето каза че е добре.Имало релета които са със платка и давали дефекти(студени спойки).Мисля да взема от приятел който има пасат това реле и да го пробвам на моята кола,давидим дали ще го прави отново.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 22 дек 2010 19:48

Колега след като огасне си гледай лампата за подгряване в момента в който даваш контакт. Моли се да не присветне като завърташ ключа. Ако присветне релето е ОК и най вероятно проблема е другаде. Ако не присветне сваляй го и отваряй. Но както каза че сутринта на студена кола си запалил трудно най вероятно не е от него.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 22 дек 2010 19:50

като я закачите на компютър :D ,вижте колко градуса показва охладителната течност.

nikolay kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay kolev » Сря 22 дек 2010 22:27

Трудното палене си го обяснявам с това че я оставям да изгасне сама когато загрее.Сигурно не съм се изразил правилно,имам предвид че когато сама изгасне след това пали трудно когато двигателя изтине. но запаля ли я веднъж след това няма проблеми пали от раз.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 22 дек 2010 22:45

много е вероятно да имаш проблем с клапанчето върху горивния филтър.колата гасне от липса на гориво.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 23 дек 2010 20:50

nikolay kolev написа:Здравейте колеги.Вчера както си карах колата и взе че угасна без да даде някакъв признак.Колата е пасат 97г 1,9 ТДИ 110к AFN.Трябваше да ме дърпат до вкъщи.Няколко пъти се мъчех да запали но без успех, акумулатора падна от въртене.На другия ден след като заредих акумулатора на сутринта при -10 С запали но трудно. След като работи известно време на место когато започна да загрява изгасна и неще ли неще. Следобед пак я пробвах запали със много въртене този път останах вътре да гледам таблото. Забелязах че след като подмине трите бели чертички(които са една до друга) за температурата не знам колко градуса е това и колата угасва. Какво излиза колата мога да я карам докато загрее до тези градуси и след това край ,докато неистини напълно.Работя наблизо изминавам около 2км.и я карам почти студена.Реша ли да се разкарам из драда с нея пак ми прави този нимер.
Молим за помощ

това е мн елементерно, има един датчик долу на дяигателя които струва около 60-80лв и се сменява мн лесно. споделям от опит. не се връзваи на разни глупости за помпи и др такива не6а. патил съм с това и е точно това. отиди на ботевградско 6осе посока от околовръсстното към сф от дясно има е едно мъничко сервисче и за мн кратко време ще ти оправат колата ако не намериш сам датчика . а датчика е тоя дето казва кога колко гориво и въздух да влизат. послушаи ме . смени него преди да почнеш с некви луди пари за помпи и др дивотии :banana

nikolay kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay kolev » Пет 24 дек 2010 16:50

Колеги колата вече върви,закарах я при електричар който ми я оправи.Нещо с компютара е станало презапоявал е някои работи на блока за подаването на гориво оттам ми е бил проблема.Повеч никакви сервизи да давам пари за да ми кажат че имам грешка в компютъра и да ти вземат 20лв.а проблема остава.Да е жив и здрав Краската който ми я оправи,по ел.честа ще се обръщам само към него.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Re: При загряване на колата угасва - решено

Мнениеот rostislav1998 » Нед 26 дек 2010 7:57

Горивен филтър> :talk:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 дек 2010 9:14

rostislav1998 написа:Горивен филтър> :talk:

Кефят ме такива изказвания,човека пуснал темата в последния пост обяснява какъв му е бил проблема и че е решен ама някой без изобщо да се потруди да чете въпреки че темата е само една страница просто пльосва едно "горивен филтър" колкото да разберем че си е парче разбирач :screwy

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Нед 26 дек 2010 10:12

Stivi написа:
rostislav1998 написа:Горивен филтър> :talk:

Кефят ме такива изказвания,човека пуснал темата в последния пост обяснява какъв му е бил проблема и че е решен ама някой без изобщо да се потруди да чете въпреки че темата е само една страница просто пльосва едно "горивен филтър" колкото да разберем че си е парче разбирач :screwy

Направил съм си труда да прочета не само тази тема ,но и всички на колегата ,като сега видях че тази viewtopic.php?f=24&t=182457&p=2100315#p2100315 е от предната зима по което се подведох че може да му е замръзнала нафтата в горивния филтър. :D

Потребителски аватар
mario131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario131 » Нед 26 дек 2010 11:08

Sashtiq problem go imah karam audi a3 1.8T kogato e studena pali i se kara dokato ne zagree sled kato zagree sama si izgasva i nqma palene dokato ne istine i pak pali... na vag pokaza Hoy datchik smenih go no kolata pak si gasneshe i nai nakraiq se otkri nqkav dr datchik mai na raspredelitelniq val.. :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”