за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не

Техническа и сервизна информация за Passat
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не

Мнениеот myrshavija » Нед 26 дек 2010 21:27

zfa159 написа:Е зависи.Ако си взимаш колата за да тръгнеш преди всички от светофара - ръчка....
:beer

щом казваш mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 26 дек 2010 21:32

myrshavija написа:
zfa159 написа:Е зависи.Ако си взимаш колата за да тръгнеш преди всички от светофара - ръчка....
:beer

щом казваш mhihi

и тук не е то4но така,аз мога да споделя 4е ръ4ка на полусъединител няма същия светофарен старт на типтроник от 1000оборота с натисната спира4ка.с ръ4ни скорости без сликове е НЕВЪЗМОЖНО да вземеш старт на "4епосан" автоматик 8)

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 26 дек 2010 21:55

Тука не става въпрос за чипосан автоматик, а за обикновен.

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Нед 26 дек 2010 22:03

niks76 написа:карам 1.9тди типтроник от 4 години и над 300000км на една и съща кола-пасат
първия път кутията се с4упи на 320000км по километража на колата;след ремонта изкара за две години още 140000км и пак не издържа на нютон метрите-фабри4но е 310nm ,а при мен е доста в пове4е .есента направих някои и други модификации и леко я подсилих с дискове от порше и успях да докарам режим на работа като dsg -на директна върви на 1500оборота.
за таралясниците си прав ,а за слу4ая на 4удомир не е вели4ина за сравнение

Колега много си противоречиш :deal

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Нед 26 дек 2010 22:08

niks76 написа:
Profesionalista написа:Определено за хора където им е трудно потеглянето на стръмен участък залагат на автоматика.Тип троник или някой го наричат полуавтоматик е с доста повече качества от автоматика определено.Ръчните скорости ще си останат за по професионалните шофьори това е повече от ясно :lol:

кихам ти го на определението "професионален" шофер;по4ти като тираджия съм станал и 100000км ги би4а на година -едно време и аз плямпах така ,а сега ли4ната ми кола ще е винаги АВТОМАТИК

Между автоматик и тип троник има разлика а иначе ти си карай автоматика няма лошо минавай и по 300 000км с автоматика не те прави професионален шофьор на магистралата да въртиш километри но според мен си по активен в писането от колкото във карането :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 26 дек 2010 22:24

ако досега не си излизал от Бг ,зна4и имаш оправдание за написаното за "професионален шофер"-излез да видиш малко по света как е живота и защо се въртят много километри ;или поживеи в град няколко пъти по голям от София и с още по големи задръствания и ще запееш друга песен за разликата от автоматика и ръ4ните скорости
колега Profesionalista понатрупай малко стаж като за професионален шофъор и пак пиши след време :wink:
п.п в интерес на истината ве4е даже и не ми се кара
имаше един тъпизъм:шофъор и к..ва се раждат ,не се става отпосле :beer

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 26 дек 2010 23:20

Това е пак някакъв тапизъм. mhihi Относно в големите градове да всички карат на автоматик, много по малко се изморяваш и е по-малко изнервящо.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 27 дек 2010 6:30

За какво е спора? Ще тръгне или не по-бързо на светофар? Колегата който живее в Париж: Колко пъти ти се налага да се състезаваш на светофар в Париж? Ако ще ходим на състезания то ще ни трябва повече от чипосан автомобил. Минал съм доволно километри с ръчни скорости и не ми пречи дори в задръствания. Относно разхода докато има някаква хидро-помпа дето ми харчи горивото и оня конвертор дето замества съединителя ме съмнява да го докарат по-малко от ръчната. Моя V6 като го кара жената го докарва до 7.6. Нейното Сузуки не може да го смъкне по-малко от 7.5 (1.6л автоматик)
Иначе на този въпрос съм сигурен че най-правилен отговор ще даде състезател. Факт е при състезателни автомобили да не се ползват автоматици или по-точно онази част която замества съединителя. Останалите възли са почти като на автоматиците само че по-добри.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 27 дек 2010 8:17

колеги тук не става въпрос за разход а за удопство,аз карам автомат ве4е една годин тупнах му 100000км и мога да кажа 4е пове4е на ръ4ка няма да се ка4а,и не спорете за професионалните 6офиори 6офиора си е 6офиор без зна4ение дали кара автомат или ръ4ка,и колегата никс е много прав в 4ужбина се въртят доста пове4е километри от българия и автомата е просто много голямо удобство.стига с безмислените спорове.поздрави и 4естита коледа на вси4ки :beer

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 27 дек 2010 9:35

Съжалявам за оффопика, но просто не се сдържах:

gogovaseev написа:Колеги, тук не става въпрос за разход, а за удобство,аз карам автомат вече една година, тупнах му 100000км и мога да кажа е повече на ръчка няма да се кача и не спорете за професионалните шофьори , шофьора си е шофьор, без значение дали кара автомат или ръчка. Колегата никс е много прав, в чужбина се въртят доста повече километри от България и автоматът е просто много голямо удобство.Стига с безсмислените спорове.Поздрави и честита Коледа на всички :beer

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Пон 27 дек 2010 10:30

:banana

Последна промяна от Profesionalista на Пон 27 дек 2010 17:59, променено общо 1 път.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 27 дек 2010 10:42

Какъв е смисъла да спорите на кой стажа е по- голям и кой колко коли е сменил не мога да разбера. Аз съм твърдо за автоматика, карам коли и с типтроник и с ръчни. В пъти по удобен е автомата, нито съм имал проблем на сняг, нито с инзпреварвания и тн. В задръстването е незаменим. Удобството си има и цена- по- скъпа поддръжка, който може да го понесе да не се замисля между ръчка и автомат.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 27 дек 2010 17:15

Никакъв е смисъла. Въпрос на избор и възможности. Казах го по-горе но нали 'нашто е най-убаво' ...
Човек трябва да опита и двете и да си избере за себе си.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 27 дек 2010 17:32

Има една поговорка за лисицата дето не стигала гроздето........!!И аз съм с ръчка ама ако имам възможност винаги бих си взел автомат.

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Пон 27 дек 2010 19:45

И аз съм с ръчка, но покарах на скоро един автоматик. И от скромният ми опит с коли, взема ли си следваща задължително автоматик. Няма просто такова удоволствие от шофирането.

Върни се в “Passat”