Не дърпайте ръчната!!!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не дърпайте ръчната!!!
Вие почнахте да рзвивате големи теории.Ако това те удари,ако онова те бутне.То и с две ръчни да си ако те удари камион няма да те спасят.Ако има да става то ще стане.Тое ясно,че всеки сам си решава дали да дърпа ръчната или не.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Дърпайте си ръчните спирачки щом искате, хората споделят опит и дават доброжелателен съвет, а вие го обърнахте на хвалби, на кой колко му държала и не омеквала ръчната
спирачка!!!!!

- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Две зими подред дърпах ръчната на полото и не замръзваше (за разлика от ключалките) до миналата седмица когато смених барабани,накладки и цилиндърчета. И замръзва 1-2 пъти и спрях да я дърпам. На следващия ден пък скоростния ми лост беше замръзнал на 1-ва и 10мин. съм го чакал и ръчкал,за да се освободи...отидох на работа и вечерта пак беше замръзнак(този път на задна) и същата процедура.
Има ли някакъв начин поне това да предотвратя,защото не става без нито едно от двете?
Има ли някакъв начин поне това да предотвратя,защото не става без нито едно от двете?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Commander_Keen написа:Две зими подред дърпах ръчната на полото и не замръзваше (за разлика от ключалките) до миналата седмица когато смених барабани,накладки и цилиндърчета. И замръзва 1-2 пъти и спрях да я дърпам. На следващия ден пък скоростния ми лост беше замръзнал на 1-ва и 10мин. съм го чакал и ръчкал,за да се освободи...отидох на работа и вечерта пак беше замръзнак(този път на задна) и същата процедура.
По-скоро съединителя ти го прави това. На лоста няма какво да му замръзне

- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Commander_Keen написа:Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?
Според мен това не се дължи на лостовата система, ами маслото в кутията се сгъстява и трябва по-силно да ръгаш скоростите в началото, докато се разбие.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Golf_Diesel_ написа:Commander_Keen написа:Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?
Според мен това не се дължи на лостовата система, ами маслото в кутията се сгъстява и трябва по-силно да ръгаш скоростите в началото, докато се разбие.
Или лостовата система е на "ябълки" и може греста да замръзне!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Айде и аз да се намеся у калабалъка
Аз ПОСТОЯННО си ползвам ръчната ако не се позва ръчната тогава почват проблемите

Аз ПОСТОЯННО си ползвам ръчната ако не се позва ръчната тогава почват проблемите

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Един приятел тая зима пострада така...Като слязахме го питах-абе ти да не дръпна ръчната,ще замръзне-той не,то не пречи само за едно кафе толкова няма...Е едно кафе,ама стана работата
Затегна му дясното колело и после го заливахме с гореща вода и след това кара няколко километра,че да не замръзне водата...Иначе 2-3км си се търка гумата по снега/леда 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Айде и аз да се намеся у калабалъка![]()

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
едно време,докато работех ключарче ползвахме за ключалките един силикон,доста гъст който освен да смазва предотвратява и замръзване защото замръзва на -67 града
все още си го ползвам за брави,лостови системи дето има влага
жила
За жилата,за да се вкара масло/силикон там има един много приятен инструмент,и доста полезен
http://www.youtube.com/watch?v=M8l-AzJ4j7Q

За жилата,за да се вкара масло/силикон там има един много приятен инструмент,и доста полезен
http://www.youtube.com/watch?v=M8l-AzJ4j7Q
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната 

Аз много ама много рядко фигам ръчно и то само при запалена кола на място ако нещо искам да вида под капака иначе като я паркирам никога не я вдигам слагам я на 1-ва скорост и тва е.
П.С. Предишните ми две коли Жигата и Сузукито нямаха ръчни,то те си имаха ама недаржаха изобщо и като спирах на наклони им слагах камани
П.С. Предишните ми две коли Жигата и Сузукито нямаха ръчни,то те си имаха ама недаржаха изобщо и като спирах на наклони им слагах камани

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
GREEN_lADY написа:ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната
ВНИМАНИЕ земи си купи кола дето и работи ръчната като хората и има компресия и стига си занимавал хората със глупости

- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
znainainai написа:GREEN_lADY написа:ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната
ВНИМАНИЕ земи си купи кола дето и работи ръчната като хората и има компресия и стига си занимавал хората със глупости![]()
![]()
Защо това с камъка доста помага

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”