Не дърпайте ръчната!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Не дърпайте ръчната!!!

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 9:37

Вие почнахте да рзвивате големи теории.Ако това те удари,ако онова те бутне.То и с две ръчни да си ако те удари камион няма да те спасят.Ако има да става то ще стане.Тое ясно,че всеки сам си решава дали да дърпа ръчната или не.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 21 дек 2010 21:06

Дърпайте си ръчните спирачки щом искате, хората споделят опит и дават доброжелателен съвет, а вие го обърнахте на хвалби, на кой колко му държала и не омеквала ръчната :lol: спирачка!!!!!

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 28 дек 2010 16:02

Две зими подред дърпах ръчната на полото и не замръзваше (за разлика от ключалките) до миналата седмица когато смених барабани,накладки и цилиндърчета. И замръзва 1-2 пъти и спрях да я дърпам. На следващия ден пък скоростния ми лост беше замръзнал на 1-ва и 10мин. съм го чакал и ръчкал,за да се освободи...отидох на работа и вечерта пак беше замръзнак(този път на задна) и същата процедура.

Има ли някакъв начин поне това да предотвратя,защото не става без нито едно от двете?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 28 дек 2010 16:07

Commander_Keen написа:Две зими подред дърпах ръчната на полото и не замръзваше (за разлика от ключалките) до миналата седмица когато смених барабани,накладки и цилиндърчета. И замръзва 1-2 пъти и спрях да я дърпам. На следващия ден пък скоростния ми лост беше замръзнал на 1-ва и 10мин. съм го чакал и ръчкал,за да се освободи...отидох на работа и вечерта пак беше замръзнак(този път на задна) и същата процедура.

Има ли някакъв начин поне това да предотвратя,защото не става без нито едно от двете?

По-скоро съединителя ти го прави това. На лоста няма какво да му замръзне :да:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 28 дек 2010 17:02

Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 28 дек 2010 19:22

Commander_Keen написа:Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?

Според мен това не се дължи на лостовата система, ами маслото в кутията се сгъстява и трябва по-силно да ръгаш скоростите в началото, докато се разбие.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 28 дек 2010 19:46

Golf_Diesel_ написа:
Commander_Keen написа:Искаш да ми кажеш,че съединителя замръзва? Това не би ли се отразило и на педала(например да не може да се натисне или трудно да става),на който не личи? Като съм натиснал съединителя с запален двигател и го отпускам си зацепва и колата тръгва,не е това проблема,а това,че не мога да изкарам скоростния лост от положение. След като го изкарам все пак първите няколко пъти трудно влиза което ми говори точно за замръзване някъде долу по лостовата система. Ако обилно намажа всичко с грес дали ще има ефект?

Според мен това не се дължи на лостовата система, ами маслото в кутията се сгъстява и трябва по-силно да ръгаш скоростите в началото, докато се разбие.

Или лостовата система е на "ябълки" и може греста да замръзне!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 28 дек 2010 19:59

Айде и аз да се намеся у калабалъка mhihi
Аз ПОСТОЯННО си ползвам ръчната ако не се позва ръчната тогава почват проблемите :wink:

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 29 дек 2010 1:25

Един приятел тая зима пострада така...Като слязахме го питах-абе ти да не дръпна ръчната,ще замръзне-той не,то не пречи само за едно кафе толкова няма...Е едно кафе,ама стана работата :D Затегна му дясното колело и после го заливахме с гореща вода и след това кара няколко километра,че да не замръзне водата...Иначе 2-3км си се търка гумата по снега/леда :talk:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 29 дек 2010 2:51

znainainai написа:Айде и аз да се намеся у калабалъка mhihi
Аз ПОСТОЯННО си ползвам ръчната ако не се позва ръчната тогава почват проблемите :wink:

:да: това е клю4а на палатката :!:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 29 дек 2010 9:00

едно време,докато работех ключарче ползвахме за ключалките един силикон,доста гъст който освен да смазва предотвратява и замръзване защото замръзва на -67 града 8) все още си го ползвам за брави,лостови системи дето има влага :D жила

За жилата,за да се вкара масло/силикон там има един много приятен инструмент,и доста полезен
http://www.youtube.com/watch?v=M8l-AzJ4j7Q

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 30 дек 2010 21:02

ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната :screwy

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Пет 31 дек 2010 1:03

Аз много ама много рядко фигам ръчно и то само при запалена кола на място ако нещо искам да вида под капака иначе като я паркирам никога не я вдигам слагам я на 1-ва скорост и тва е.
П.С. Предишните ми две коли Жигата и Сузукито нямаха ръчни,то те си имаха ама недаржаха изобщо и като спирах на наклони им слагах камани :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 31 дек 2010 7:42

GREEN_lADY написа:ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната :screwy

ВНИМАНИЕ земи си купи кола дето и работи ръчната като хората и има компресия и стига си занимавал хората със глупости :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 31 дек 2010 8:03

znainainai написа:
GREEN_lADY написа:ВНИМАНИЕ,ако колата Ви няма добра компресия и спрете на наклон не се колебайте,сложете някой друг камък в краен случай ръчната :screwy

ВНИМАНИЕ земи си купи кола дето и работи ръчната като хората и има компресия и стига си занимавал хората със глупости :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Защо това с камъка доста помага :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”