Съвет,относно акт.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Съвет,относно акт.

Мнениеот plamen-roni » Вто 28 дек 2010 23:22

да си и....а късмета!

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Сря 29 дек 2010 8:22

Абе има си закон на жълто не се навлиза в кръстовище ти откъде да предположиш че някоя жена ще те отнесе.И на мен един малоумник ми отнесе калника и спореше с мен че съм карал бързо не бил ме видял а той има STOP а аз бях на път с предимство но полицаите бяха компетентни и му надрусаха акт,така че полицаите които са били там като не знаят правилника това не означава че началниците им са същите.Търси си правата! :076: :idea3 :idea3 :idea3

Последна промяна от go4o.m на Сря 29 дек 2010 18:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 29 дек 2010 10:16

bobocamaro написа:Нещата клонят в нейна полза(според мен), тя е "гонила" жълто за да напусне кръстовището възможно най-бързо.

Бъркаш колега....на мен за такова гонене на жълтото ми писаха фиш 50кинта,а си минах на жълто.Така че фустата 100% е в нарушение ,колегата да си гони нещата по каналния ред и накрая ЗК на мацката ще му плати щетите,а куките акта ;)

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 29 дек 2010 10:34

А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно :?: Жената може да се е ръководила от тази преценка, че ако опита да спре ще предизвика задръстване, понеже ще се озове насред кръстовището... А ти като добър водач, известно ли ти е, че дори и да имаш предимство, разрешаващ сигнал или ако щещ разрешение от папата, не е никак зле вместо да се втурваш напред, да вземеш да се огледаш и чак тогава да действаш...
ПП Независимо от сигнала, който ти имаш от светофара, МПС навлязло при разрешаващ сигнал на светофара в кръстовище, си длъжен да му осигуриш възможност безпрепятствено да напусне кръстовището :wink:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 29 дек 2010 11:02

Аз така разбирам ситуацията

Ако на жената и е светнало жълтото при навлизане в кръстовището, то тя би преминала ударната точка още в същия миг, дори би могла да се изнесе от цялото кръстовище преди да светне зелено за кое да е от другите платна. Търси си правата, кофтито е че опасаха града с камери на малоумни места, а баш на това място където трафика принципно е голям няма :|
Прикачени файлове
q.jpg

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 29 дек 2010 11:52

Колега малко кофти ситуация , наистина.
В интерес на истината ти вина нямаш..
Но щом си сам и онея ...... да не ги обиждам казват ,че са били на жълто и ти си ги засякъл , просто НП-то ти е в кърпа вързано.
Можеш да напишеш възражения разбира се, но вероятно пак ще имаш НП...
Наистина ти трябва адвокат, защото ако обжалваш НП-то ще се стигне до съд 100% , а там без адвокат няма да можеш да се оправиш , щом е такава ситуацията...
Но ако си решил мога да ти препоръчам някой.. познавам доста варненски
п.с. бивш дознател съм - демек юрист...
и ако решиш мога да ти пратя координати на л.с.
Но все пак решението си е лично твое, ако си решил да се бориш с неправдата ,колкото и да е трудно мога да ти помогна , и да ти препоръчам , адв.
Весели празници и лек ден :)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 29 дек 2010 12:41

apa6o написа:А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно :?:

И аз това се опитах да обясня на милиционерите-а те ми казаха-Ааааа значи тогава си се движил с превишена скорост щом не си можел да спреш.......ама си ми написаха фиш.....
и никога не светва зелено на дадена секция,преди на другите да е светнало червено.....жената трябва да се е движела със скороста на пешеходец че да е минала на светофара на жълто,да е навлезнала в кръстовището,на колегата е светнало жълто,зелено и тогава той да е тръгнал и тя да го е ударила....това някой сметна ли го??? или кръстовището е супер огромно за да измине тя дистанцията от жълто до удара!!!!!
п.п.-До колегата пуснал темата:Колега имали броячи на секундите на тези светофари?Ако има работата е ясна и спокойно можеш да ги обориш...сещаш се защо. :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 29 дек 2010 17:26

Според мен без свидетели, трудно ще докажеш че ти си бил на зелено

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Сря 29 дек 2010 19:15

Ходих днеска при моя позната,която е адвокат и тя каза,че ще ни трябват свидетели!

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Сря 29 дек 2010 19:51

Ами кофти работа от къде ще ги намериш?Ако и жената в колата беше сама какво щеше да стане твоята дума срещу нейната

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Сря 29 дек 2010 21:46

kristianatanasov написа:
apa6o написа:А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно :?:

И аз това се опитах да обясня на милиционерите-а те ми казаха-Ааааа значи тогава си се движил с превишена скорост щом не си можел да спреш.......ама си ми написаха фиш.....
и никога не светва зелено на дадена секция,преди на другите да е светнало червено.....жената трябва да се е движела със скороста на пешеходец че да е минала на светофара на жълто,да е навлезнала в кръстовището,на колегата е светнало жълто,зелено и тогава той да е тръгнал и тя да го е ударила....това някой сметна ли го??? или кръстовището е супер огромно за да измине тя дистанцията от жълто до удара!!!!!
п.п.-До колегата пуснал темата:Колега имали броячи на секундите на тези светофари?Ако има работата е ясна и спокойно можеш да ги обориш...сещаш се защо. :)

Точно там няма колега ;]

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 30 дек 2010 10:57

Чакай Чакай малкооооо :), че се сетих нещо.... :)
ЗДВП
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

Доколкото се сещам тя те удря отпред в ляво нали така , не я удряш ти.... А тя теб!Възникнала е опасност за движението - тя не е спряла , нали така :) В тоя случай си нарушава чл.20, ал.2 от всякъде....
Ами тя нарушава чл.20 , за какво са ти свидетели след като имаш акт и там пише как е станал удара има и схема ....
зелено,пембяно да е било - тя е длъжна да спре !

Най-малко има Съпричиняване на вредите - това е важно за застрахователите , за да не бъдеш само ти Виновен ,защото на там вървят нещата ...

Така като има съпричиняване Ти също можеш да искаш обезщетение от нейната компания за това че и Тя е в нарушение....

Поне ще стане "зъб за зъб" :) малко гадничко , ама щом искат да те изкарат виновен само теб , по добре така да постъпиш...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 30 дек 2010 12:14

По написаното разбирам, че тя те удря теб а не ти нея?!
Ако е така това значи, че ти си бил в кръстовището преди нея.
Т.е акта, който ти е написан не е според фактическите обстоятелства.
За свидетелите...ти приятели нямаш ли, които случайно са били на спирката, в магазина, кафенето отсреща?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 30 дек 2010 14:08

Знам аз какво е станало , това което правят повечето Патки в автомобил!
Че и на мен ми се случвало ама аз набих спирачките и оная даже не намали и профуча като идиот!
На нея и е светило жълто най-вероятно 10-15 метра преди да навлезе в кръстовището , но патката е насъпала газта с мисъла да мине обаче е навлязла в кръстовището вече на червено !
Ей това са овце в автомобили!
На мен ми се е случвало това сигурно 10 пъти някой глупак да се мисли за голям тарикат и да дава газ на жълто!
А щом колегата казва че е била с още патки в колата ми е ясно като бял ден , че тая коза се е правила на оборортна пред тях .. аман Бе и жените взеха да стават състезателки и големи джигитки!
То е ясно че онея нейните патки ще кажат че колегата е виновен!
Сори за епитетите , но ми е писнало от такива идиотки дето незнаят защо са се качили в автомобила !
Такива с нулева преценка на ситуацията!
И с големите смешни амбиции!
и на всичко отгоре друг им е виновен че те са некадърни на пътя!

Колега пробвай и без свидетели!
След като ви разпитат , в съда то е ясно че ще има противоречия , нека колегата адвокат да иска очна ставка има право на това!Нищо че е Административно ;) Очната ставака се прилага при съществени противоречия а Те ще бъдат такива , защото определящото относно вината - това е кой на какъв сигнал на светофарната уредба е минал!
Да я видя тогава как ще лъже пред съда ;) , на улицата е лесно да кажеш лъжа но в съда където обещаваш да гориш истината и ако излъжеш лишаването от свобода е 5 години да я видя тогава дали ще посмее. Има голямо въздействие повярвай ми.
Аз лично съм разпитал хиляди хора , но един път ми се наложи мен да разпитват - е повярвай ми пред съдията ми се дръпна водичката дето се казва..
Така че пробвай без свидетели..
Така е най-лесно дето ти е казала колежката , еми ясно е че ще иска свидетели, нека пробва без , по-трудния начин, дето се вика лафа "с пари всеки може я пробвай без" ....
Катаджиите не са ти свидетели , те са акто съставители, лино за мен е добре да призовеш като свидетел "шофьорката" ...

Но ти си решаваш все пак..

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 30 дек 2010 15:44

Щом тя те е ударила имаш всички основания да оспорваш дори и без свидетели. Ако адвоката е добър си печелиш делото без проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”