Съвет,относно акт.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: Съвет,относно акт.
да си и....а късмета!
- go4o.m
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AMF 2001
Абе има си закон на жълто не се навлиза в кръстовище ти откъде да предположиш че някоя жена ще те отнесе.И на мен един малоумник ми отнесе калника и спореше с мен че съм карал бързо не бил ме видял а той има STOP а аз бях на път с предимство но полицаите бяха компетентни и му надрусаха акт,така че полицаите които са били там като не знаят правилника това не означава че началниците им са същите.Търси си правата!

Последна промяна от go4o.m на Сря 29 дек 2010 18:23, променено общо 1 път.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Нещата клонят в нейна полза(според мен), тя е "гонила" жълто за да напусне кръстовището възможно най-бързо.
Бъркаш колега....на мен за такова гонене на жълтото ми писаха фиш 50кинта,а си минах на жълто.Така че фустата 100% е в нарушение ,колегата да си гони нещата по каналния ред и накрая ЗК на мацката ще му плати щетите,а куките акта

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно
Жената може да се е ръководила от тази преценка, че ако опита да спре ще предизвика задръстване, понеже ще се озове насред кръстовището... А ти като добър водач, известно ли ти е, че дори и да имаш предимство, разрешаващ сигнал или ако щещ разрешение от папата, не е никак зле вместо да се втурваш напред, да вземеш да се огледаш и чак тогава да действаш...
ПП Независимо от сигнала, който ти имаш от светофара, МПС навлязло при разрешаващ сигнал на светофара в кръстовище, си длъжен да му осигуриш възможност безпрепятствено да напусне кръстовището

ПП Независимо от сигнала, който ти имаш от светофара, МПС навлязло при разрешаващ сигнал на светофара в кръстовище, си длъжен да му осигуриш възможност безпрепятствено да напусне кръстовището

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Аз така разбирам ситуацията
Ако на жената и е светнало жълтото при навлизане в кръстовището, то тя би преминала ударната точка още в същия миг, дори би могла да се изнесе от цялото кръстовище преди да светне зелено за кое да е от другите платна. Търси си правата, кофтито е че опасаха града с камери на малоумни места, а баш на това място където трафика принципно е голям няма
Ако на жената и е светнало жълтото при навлизане в кръстовището, то тя би преминала ударната точка още в същия миг, дори би могла да се изнесе от цялото кръстовище преди да светне зелено за кое да е от другите платна. Търси си правата, кофтито е че опасаха града с камери на малоумни места, а баш на това място където трафика принципно е голям няма

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колега малко кофти ситуация , наистина.
В интерес на истината ти вина нямаш..
Но щом си сам и онея ...... да не ги обиждам казват ,че са били на жълто и ти си ги засякъл , просто НП-то ти е в кърпа вързано.
Можеш да напишеш възражения разбира се, но вероятно пак ще имаш НП...
Наистина ти трябва адвокат, защото ако обжалваш НП-то ще се стигне до съд 100% , а там без адвокат няма да можеш да се оправиш , щом е такава ситуацията...
Но ако си решил мога да ти препоръчам някой.. познавам доста варненски
п.с. бивш дознател съм - демек юрист...
и ако решиш мога да ти пратя координати на л.с.
Но все пак решението си е лично твое, ако си решил да се бориш с неправдата ,колкото и да е трудно мога да ти помогна , и да ти препоръчам , адв.
Весели празници и лек ден
В интерес на истината ти вина нямаш..
Но щом си сам и онея ...... да не ги обиждам казват ,че са били на жълто и ти си ги засякъл , просто НП-то ти е в кърпа вързано.
Можеш да напишеш възражения разбира се, но вероятно пак ще имаш НП...
Наистина ти трябва адвокат, защото ако обжалваш НП-то ще се стигне до съд 100% , а там без адвокат няма да можеш да се оправиш , щом е такава ситуацията...
Но ако си решил мога да ти препоръчам някой.. познавам доста варненски
п.с. бивш дознател съм - демек юрист...
и ако решиш мога да ти пратя координати на л.с.
Но все пак решението си е лично твое, ако си решил да се бориш с неправдата ,колкото и да е трудно мога да ти помогна , и да ти препоръчам , адв.
Весели празници и лек ден

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно
И аз това се опитах да обясня на милиционерите-а те ми казаха-Ааааа значи тогава си се движил с превишена скорост щом не си можел да спреш.......ама си ми написаха фиш.....
и никога не светва зелено на дадена секция,преди на другите да е светнало червено.....жената трябва да се е движела със скороста на пешеходец че да е минала на светофара на жълто,да е навлезнала в кръстовището,на колегата е светнало жълто,зелено и тогава той да е тръгнал и тя да го е ударила....това някой сметна ли го??? или кръстовището е супер огромно за да измине тя дистанцията от жълто до удара!!!!!
п.п.-До колегата пуснал темата:Колега имали броячи на секундите на тези светофари?Ако има работата е ясна и спокойно можеш да ги обориш...сещаш се защо.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Според мен без свидетели, трудно ще докажеш че ти си бил на зелено
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Ходих днеска при моя позната,която е адвокат и тя каза,че ще ни трябват свидетели!
- go4o.m
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AMF 2001
Ами кофти работа от къде ще ги намериш?Ако и жената в колата беше сама какво щеше да стане твоята дума срещу нейната
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
kristianatanasov написа:apa6o написа:А случайно да ви е известен текста от ЗДП ли беше от ППЗДП ли, според който водач има право да премине на жълт светофар, ако не може да спре безопасно
И аз това се опитах да обясня на милиционерите-а те ми казаха-Ааааа значи тогава си се движил с превишена скорост щом не си можел да спреш.......ама си ми написаха фиш.....
и никога не светва зелено на дадена секция,преди на другите да е светнало червено.....жената трябва да се е движела със скороста на пешеходец че да е минала на светофара на жълто,да е навлезнала в кръстовището,на колегата е светнало жълто,зелено и тогава той да е тръгнал и тя да го е ударила....това някой сметна ли го??? или кръстовището е супер огромно за да измине тя дистанцията от жълто до удара!!!!!
п.п.-До колегата пуснал темата:Колега имали броячи на секундите на тези светофари?Ако има работата е ясна и спокойно можеш да ги обориш...сещаш се защо.
Точно там няма колега ;]
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Чакай Чакай малкооооо
, че се сетих нещо.... 
ЗДВП
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
Доколкото се сещам тя те удря отпред в ляво нали така , не я удряш ти.... А тя теб!Възникнала е опасност за движението - тя не е спряла , нали така
В тоя случай си нарушава чл.20, ал.2 от всякъде....
Ами тя нарушава чл.20 , за какво са ти свидетели след като имаш акт и там пише как е станал удара има и схема ....
зелено,пембяно да е било - тя е длъжна да спре !
Най-малко има Съпричиняване на вредите - това е важно за застрахователите , за да не бъдеш само ти Виновен ,защото на там вървят нещата ...
Така като има съпричиняване Ти също можеш да искаш обезщетение от нейната компания за това че и Тя е в нарушение....
Поне ще стане "зъб за зъб"
малко гадничко , ама щом искат да те изкарат виновен само теб , по добре така да постъпиш...

ЗДВП
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
Доколкото се сещам тя те удря отпред в ляво нали така , не я удряш ти.... А тя теб!Възникнала е опасност за движението - тя не е спряла , нали така

Ами тя нарушава чл.20 , за какво са ти свидетели след като имаш акт и там пише как е станал удара има и схема ....
зелено,пембяно да е било - тя е длъжна да спре !
Най-малко има Съпричиняване на вредите - това е важно за застрахователите , за да не бъдеш само ти Виновен ,защото на там вървят нещата ...
Така като има съпричиняване Ти също можеш да искаш обезщетение от нейната компания за това че и Тя е в нарушение....
Поне ще стане "зъб за зъб"

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
По написаното разбирам, че тя те удря теб а не ти нея?!
Ако е така това значи, че ти си бил в кръстовището преди нея.
Т.е акта, който ти е написан не е според фактическите обстоятелства.
За свидетелите...ти приятели нямаш ли, които случайно са били на спирката, в магазина, кафенето отсреща?
Ако е така това значи, че ти си бил в кръстовището преди нея.
Т.е акта, който ти е написан не е според фактическите обстоятелства.
За свидетелите...ти приятели нямаш ли, които случайно са били на спирката, в магазина, кафенето отсреща?
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Знам аз какво е станало , това което правят повечето Патки в автомобил!
Че и на мен ми се случвало ама аз набих спирачките и оная даже не намали и профуча като идиот!
На нея и е светило жълто най-вероятно 10-15 метра преди да навлезе в кръстовището , но патката е насъпала газта с мисъла да мине обаче е навлязла в кръстовището вече на червено !
Ей това са овце в автомобили!
На мен ми се е случвало това сигурно 10 пъти някой глупак да се мисли за голям тарикат и да дава газ на жълто!
А щом колегата казва че е била с още патки в колата ми е ясно като бял ден , че тая коза се е правила на оборортна пред тях .. аман Бе и жените взеха да стават състезателки и големи джигитки!
То е ясно че онея нейните патки ще кажат че колегата е виновен!
Сори за епитетите , но ми е писнало от такива идиотки дето незнаят защо са се качили в автомобила !
Такива с нулева преценка на ситуацията!
И с големите смешни амбиции!
и на всичко отгоре друг им е виновен че те са некадърни на пътя!
Колега пробвай и без свидетели!
След като ви разпитат , в съда то е ясно че ще има противоречия , нека колегата адвокат да иска очна ставка има право на това!Нищо че е Административно
Очната ставака се прилага при съществени противоречия а Те ще бъдат такива , защото определящото относно вината - това е кой на какъв сигнал на светофарната уредба е минал!
Да я видя тогава как ще лъже пред съда
, на улицата е лесно да кажеш лъжа но в съда където обещаваш да гориш истината и ако излъжеш лишаването от свобода е 5 години да я видя тогава дали ще посмее. Има голямо въздействие повярвай ми.
Аз лично съм разпитал хиляди хора , но един път ми се наложи мен да разпитват - е повярвай ми пред съдията ми се дръпна водичката дето се казва..
Така че пробвай без свидетели..
Така е най-лесно дето ти е казала колежката , еми ясно е че ще иска свидетели, нека пробва без , по-трудния начин, дето се вика лафа "с пари всеки може я пробвай без" ....
Катаджиите не са ти свидетели , те са акто съставители, лино за мен е добре да призовеш като свидетел "шофьорката" ...
Но ти си решаваш все пак..
Че и на мен ми се случвало ама аз набих спирачките и оная даже не намали и профуча като идиот!
На нея и е светило жълто най-вероятно 10-15 метра преди да навлезе в кръстовището , но патката е насъпала газта с мисъла да мине обаче е навлязла в кръстовището вече на червено !
Ей това са овце в автомобили!
На мен ми се е случвало това сигурно 10 пъти някой глупак да се мисли за голям тарикат и да дава газ на жълто!
А щом колегата казва че е била с още патки в колата ми е ясно като бял ден , че тая коза се е правила на оборортна пред тях .. аман Бе и жените взеха да стават състезателки и големи джигитки!
То е ясно че онея нейните патки ще кажат че колегата е виновен!
Сори за епитетите , но ми е писнало от такива идиотки дето незнаят защо са се качили в автомобила !
Такива с нулева преценка на ситуацията!
И с големите смешни амбиции!
и на всичко отгоре друг им е виновен че те са некадърни на пътя!
Колега пробвай и без свидетели!
След като ви разпитат , в съда то е ясно че ще има противоречия , нека колегата адвокат да иска очна ставка има право на това!Нищо че е Административно

Да я видя тогава как ще лъже пред съда

Аз лично съм разпитал хиляди хора , но един път ми се наложи мен да разпитват - е повярвай ми пред съдията ми се дръпна водичката дето се казва..
Така че пробвай без свидетели..
Така е най-лесно дето ти е казала колежката , еми ясно е че ще иска свидетели, нека пробва без , по-трудния начин, дето се вика лафа "с пари всеки може я пробвай без" ....
Катаджиите не са ти свидетели , те са акто съставители, лино за мен е добре да призовеш като свидетел "шофьорката" ...
Но ти си решаваш все пак..
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом тя те е ударила имаш всички основания да оспорваш дори и без свидетели. Ако адвоката е добър си печелиш делото без проблем.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”