В това което съм сигурен че ми трябва от EV (Golf 2 GTI) или MU (Audi 80 GTE '84-'86) със сигурност и от други ще става.
Мерси предварително!!!

Vento написа:За хидравлични или механични повдигачи говориш? С каква цел ще го ползваш - нормално каране или спорт?
Всички спортни валове са с 5 пети, което не ти пречи да го сложиш и на глава с 4.
Водещи фирми са SCHRICK, Cat Cams, Dbilas, ABT и др. Цените на нови са от 500-600лв. нагоре, употребявани - наполовина.
Градусите и фазите зависят от диапазона, в който искаш да подсилиш мотора. За хидравлични има до 288 градуса, за механични има и по 320 и повече. За сравнение - нормалните са около 190-220 градуса.
Ако мислиш да го слагаш на тоя 1,1 мотор 50 коня, просто няма смисъл.
Е това е нямаш грешка! Не на 1.1. За 1.8 механична инжекция (K-jetronic без копютър). С хидравлични повдигачи е. Не че съм спец по "засилването" на мотори но си имам представа за какво иде реч. Искам да отбележа, че няма да махам механичния инжекцион с него оставам.Vento написа:Определено със спортен вал ще се позасили - ще се развърта по-бързо и ще има доста повече сила във високите и по-бърза реакция на подаване на газ. Особено ако се настроят правилно фазите с раздвижено ангренажно колело.
и сайтът им не работи...
Vento написа:Хеед-91 внасят Cat Cams, ама цените им саи сайтът им не работи...
![]()
Питстоп май доставят SCHRICK и Dbilas по поръчка;
За другите марки май няма официлани вносители (поне аз не съм срещал де).
Намери някой да ти докара от e-Bay - по 220-250 евро са нови, на търг се намират и наполовина. Доставката до Бг е около 30 евро.
филтър.Vento написа:Много хора спекулират с "изпразването" на двигателите, като се пресилват откъм генерации, преди да са вдигнали достатъчно конете. Полезно разбира се да ти е по-отпушена изпускателната система, но се замисли имаш ли реално нужда от това? Дали имаш достатъчно голямо количество изгорели газове, които на изхода от главата да се блъскат и да си пречат да излизат? Дали клапаните не ги спират повече от генерацията дори? Имай предвид, че заводските системи винаги са смятани с презапасяване. Дали е 10% или 20% или друго не знам, НО са презапасени със сигурност. Това според мен ще рече, че повишавайки теоретично примерно с 10 или 20% мощността (респективно изгорелите газове), не би трябвало да имаш проблеми с "празненето" на мотора дори със сток генерация.
Теорията ми е такава, че не е нужно нещата да се правят отзад напред и да се влагат пари в неща, които не са необходими за момента, като същите средства (щото една читава генерация ти е поне 1000лв.) може да се вложат в повишаване на мощността и чак след това да се мисли дали необходима спортна изпускателна система. Основният проблем на не-вентилираните мотори (тия с по 1 смукателен и 1 изпускателен клапан) е пълненето им с горивна смес (особено силно това важи пък за сток карбуратори и моноинжекции!!!). Та според мен първо си оправете пълненето на мотора с горивна смес, след което си оправете ефективността на горивния процес и чааааак след това помислете дали имате достатъчно изгорели газове, че да им идва малка заводската генерация и това да спъва мотора. Един колектор 4-2-1 или 4-1 сам по себе си (без други доработки по колата), махане на гърнета и т.н. почти няма да го усетите като ефект. Но сложен на добре преработен двигател, разликата е силно усезаема![]()
По въпроса със спортния филтър - накратко - или качествен марков, или никакъв спортен, карай си сток. И с него има запаси.
Извинявам се за дългия спам, това е лично мое мнение и виждания на база моя опит, не искам никой да ангажирам с него, всеки да прави каквото сметне за правилно по колата си!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 76 госта