смяна свещи голф 3 ТД
-
- Автомобил:
- Двигател:
смяна свещи голф 3 ТД
Въпросът ми е следния.Имам проблем с паленето но свещите се намират под дюзите отдолу и трудно се бърка да се развият.Трябва ли да се махат самите дюзи да да се стигне до тях? 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: смяна свещи голф 3 ТД
На мен ги сменяха без да пипат дюзите. Но двете вътрешни (2-ри и 3-ти цилиндър) са си играчка, заради помпата...
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Със свалянето на тръбичките, които от помпата влизат в дюзите би трябвало да стане. 

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Аз мойте си ги смених без да развивам тръбичките
И ако не изчакам да цъкне релето,а запаля само след угасването на реотанчето пак тресе понякога да еба дъртите дизели да еба

И ако не изчакам да цъкне релето,а запаля само след угасването на реотанчето пак тресе понякога да еба дъртите дизели да еба
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:Със свалянето на тръбичките, които от помпата влизат в дюзите би трябвало да стане.

- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Здр колега. Вчера ги смених. само една работеше
. Ще ти кажа как го направих. взех един клиуч едно картонче и свеща. пъхнах свеща заедно с картончето в звездата и леко и внимателно наместих свеща в леглото след което с една отверка я подпрях отпред и завих четвъртоборот. след това издърпах клиуча напред , хартииката падна и с гедорето я донавих. с гаиката от горе по същия начин. не съм свалял нищо (
тръбички , др такива неща) . за един час си гоотов. само си купи от онези дългите гъвкави пръчки с магнитче накрая за да вади6 падналите гаики , а то ще има такива докато схванеш номера с картончето

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега аз смених и 4 те свещи без да махам нищо но ми отне час и мн нерви и замръзнали пръсти ... подготви си резервни гайки десятки
... на мен ми бяха нужни допълнително още 6 докато свърша работата

- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
ventotdi написа:колега аз смених и 4 те свещи без да махам нищо но ми отне час и мн нерви и замръзнали пръсти ... подготви си резервни гайки десятки... на мен ми бяха нужни допълнително още 6 докато свърша работата
![]()
по бензиностанциите има едни гъвкави пружинки с магнитче накрая. купува6 от тях и готово, вадиш гаиките све6ите и клиуча когато на третата ти истръпнат ръцете от студа и го изпуснеш
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
да ама аз съм хитър и ги завързах с конец и гайките и ключето иначе кат са завре нещо зад помпата въри го търси
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък на една дълга отвертка залепих с хартиено тиксо едно ключе и така ги развивах иначе не мога да си напъхам пръстите там.. а после за слагането със магнит от тези с пружиниращата дръжка дето се огъват навсякъде и така намествам свеща после стягам с ключето лепнато за отвертката и след това пак с магнита навивам гайката дето държи планката свръзваща всички свещи и горе долу за 30мин става всичко ам си е кофти история.. не са го измислили като на някои по стари японски коли.. за 5 мин сваляш и качваш свещите без да си навираш никъде ръцете..
добре са измислени но ти трябват инструменти има клю4ета звездогае4ни с трес4отка с тях става лесно а на фиат мареа да смениш свещи може да се обесиш
Върни се в “Дизелови агрегати”