смяна свещи голф 3 ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bochogo
Автомобил:
Двигател:

смяна свещи голф 3 ТД

Мнениеот bochogo » Сря 29 дек 2010 14:47

Въпросът ми е следния.Имам проблем с паленето но свещите се намират под дюзите отдолу и трудно се бърка да се развият.Трябва ли да се махат самите дюзи да да се стигне до тях? :?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: смяна свещи голф 3 ТД

Мнениеот buller » Сря 29 дек 2010 15:15

На мен ги сменяха без да пипат дюзите. Но двете вътрешни (2-ри и 3-ти цилиндър) са си играчка, заради помпата...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 29 дек 2010 16:17

Със свалянето на тръбичките, които от помпата влизат в дюзите би трябвало да стане. :?:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 29 дек 2010 19:18

Аз мойте си ги смених без да развивам тръбичките :beer
И ако не изчакам да цъкне релето,а запаля само след угасването на реотанчето пак тресе понякога да еба дъртите дизели да еба

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 29 дек 2010 19:19

Golf_Diesel_ написа:Със свалянето на тръбичките, които от помпата влизат в дюзите би трябвало да стане. :?:

:да: и трябва да имаш тънки пръсти,че аз с моите кебапчета правя тази процедура с доста усилия,абе играчка си е,но става!

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 29 дек 2010 19:28

Здр колега. Вчера ги смених. само една работеше mhihi . Ще ти кажа как го направих. взех един клиуч едно картонче и свеща. пъхнах свеща заедно с картончето в звездата и леко и внимателно наместих свеща в леглото след което с една отверка я подпрях отпред и завих четвъртоборот. след това издърпах клиуча напред , хартииката падна и с гедорето я донавих. с гаиката от горе по същия начин. не съм свалял нищо ( :drinking: тръбички , др такива неща) . за един час си гоотов. само си купи от онези дългите гъвкави пръчки с магнитче накрая за да вади6 падналите гаики , а то ще има такива докато схванеш номера с картончето

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 29 дек 2010 20:10

колега аз смених и 4 те свещи без да махам нищо но ми отне час и мн нерви и замръзнали пръсти ... подготви си резервни гайки десятки ;) ... на мен ми бяха нужни допълнително още 6 докато свърша работата ;) mhihi

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 29 дек 2010 20:15

ventotdi написа:колега аз смених и 4 те свещи без да махам нищо но ми отне час и мн нерви и замръзнали пръсти ... подготви си резервни гайки десятки ;) ... на мен ми бяха нужни допълнително още 6 докато свърша работата ;) mhihi

по бензиностанциите има едни гъвкави пружинки с магнитче накрая. купува6 от тях и готово, вадиш гаиките све6ите и клиуча когато на третата ти истръпнат ръцете от студа и го изпуснеш

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 30 дек 2010 0:31

да ама аз съм хитър и ги завързах с конец и гайките и ключето иначе кат са завре нещо зад помпата въри го търси

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Чет 30 дек 2010 18:33

аз пък на една дълга отвертка залепих с хартиено тиксо едно ключе и така ги развивах иначе не мога да си напъхам пръстите там.. а после за слагането със магнит от тези с пружиниращата дръжка дето се огъват навсякъде и така намествам свеща после стягам с ключето лепнато за отвертката и след това пак с магнита навивам гайката дето държи планката свръзваща всички свещи и горе долу за 30мин става всичко ам си е кофти история.. не са го измислили като на някои по стари японски коли.. за 5 мин сваляш и качваш свещите без да си навираш никъде ръцете..

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Чет 30 дек 2010 20:02

добре са измислени но ти трябват инструменти има клю4ета звездогае4ни с трес4отка с тях става лесно а на фиат мареа да смениш свещи може да се обесиш

Върни се в “Дизелови агрегати”