enigma79 написа:Чудя се дали да не сложа 2,3 броя в картера и 1,2броя в антифриза.Целта е зимата преди палене да имам леко затоплено масло и антифриз.Интересува ме дали ще са ефективни използвайке ги не по предназначение.Да ли си залужава целия този филм,реално разпробиване на картера и направата на легла за тях

За да не пускам нова тема,да посъживим малко тази!
Идеята да се затопли антифриза и маслото през зимата при първи стар отдавна я обмислям,понеже колата ми 15 дни на месец стои на открито а имам достъп до 220в и мисля по следния начин да я реализирам!
Антифриза ще се топли от оригинално монтирания ми подгрев-12в!Помпа от Мерцедес монтирана на малкия кръг ще осигури циркулирането на водата-12в!
Картера мисля да му залепя по цялата площ кантал,на два кръга успоредно захранени на 12в!
Всичко това ще се захранва от подходящ тороидален траф
http://toroidal.hit.bg/index.html,и една изправитерна схема(ГРЕЦ или нещо подобно)!
Евентуално при сработването ще се прецени дали и трите свещи да подгряват или само две,както и кантала ако трябва ще се отнеме или добави още!
Трафа ще се сложи някъде в колата и ще се изведе букса!
До около 20 градуса температура на антифриза и толкова на маслото ще е добре!
Само изправителната схема не ми е много ясна,ще съм благодарен да споделите нещо по въпроса!
Как мислите по така описания начин дали ще стане добре?