Избор на 1ва кола
Re: Избор на 1ва кола
Един написа:Вземай дизел и не се занимавай с газове
Трудно ще намери читав дизел и то човек без опит,а и момчето
Plovdiv_1912 написа:От скоро се интерисувам от коли и не разбирам много,затова щте питам вас.И наи важното да може да и се сложи Газ.
Зарежи ги тия Астри\Вектри,по-добре си вземи Голф (по-младежка кола е най-малкото) 3-ка 1.6 моно инж. 75к.с. или 1.8 90к.с. на пазара има много такива,има и запазени,само трябва да търсиш и да не се нахвърляш на първия!Успех с избора

Един написа:Вземай дизел и не се занимавай с газове
За какво му е? Нафтата след нова година ще стане 2,50лв
Само бензонова с ГАЗ това му е майката

-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Даже май метанец е спасението вече-вече...И колкото може да е по-малък мотора...За първа кола и 1.3 е добре...
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах,каквото и да говорим ти знай едно
прецени за каде и за какво ще я ползваш?аз бих си купил бензин по възможност инжекцион,около 70,80 коня,па ако щеш после му слагаи газ-те и г.инж,паднаха доста.Казвам го като карам и нафта и кола бензин,успех и весела нова година 
прецени за каде и за какво ще я ползваш?аз бих си купил бензин по възможност инжекцион,около 70,80 коня,па ако щеш после му слагаи газ-те и г.инж,паднаха доста.Казвам го като карам и нафта и кола бензин,успех и весела нова година 
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вземай едно голфче 1.6 75кс. и ще си предоволен.Харчи малко ,а за 1.6 е доста пъргав ... аз съм с такъв и съм страшно доволен ... само дето стана време да го махам ,че тая криза ...
-
lion_heart002
aylin78 написа:аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах...
И за какво си съжалявал колега???Че данъка му е 10 лв ли,че застраховката е 100лв-по-евтина ли,или,че гумите са му по 60 лв бройката,или може би,че харчи с литър по-малко от другите по-големи мотори???Или пък за това,че може да се движи спокойно с 150км/час нищо,че е 1.3??? Имал съм няколко фолксвагена 1.3,1.8 също съм имал,сега карам 1.9... Винаги бих купил 1.3,просто защото на фона на парите дето се дават за него предлага МНОГО!
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Moжеби си прав за данака и гумите,гражданска-Но!ако един ден реши да му сложи гас?Той така ще върви добре,макар че ако го зори няма да му гори от кола с по-мощен двигател бъди сигурен.На газ тази кола умира при изпреварвания,доста напред трябва да няма колаlion_heart002 написа:aylin78 написа:аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах...
И за какво си съжалявал колега???Че данъка му е 10 лв ли,че застраховката е 100лв-по-евтина ли,или,че гумите са му по 60 лв бройката,или може би,че харчи с литър по-малко от другите по-големи мотори???Или пък за това,че може да се движи спокойно с 150км/час нищо,че е 1.3??? Имал съм няколко фолксвагена 1.3,1.8 също съм имал,сега карам 1.9... Винаги бих купил 1.3,просто защото на фона на парите дето се дават за него предлага МНОГО!
,но ефтинжос подръжка-дори и от жигула 
Последна промяна от aylin78 на Пет 31 дек 2010 14:35, променено общо 2 пъти.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
aylin78 написа:Moжеби си прав за данака и гумите,гражданска-Но!ако един ден реши да му сложи гас?Той така ще върви добре,макар че ако го зори няма да му гори от кола с по-мощен двигател бъди сигурен.На газ тази кола умира при изпреварвания,доста напред трябва да няма кола,но ефтинжос подръжка-дори и от жигула
кола за саунд,не знам за друга но 2ката има горма на тонколоона можеби и много добре се чува музиката,дори и с някой елипси
Нищо не вдянах...
Пич, помоли някой майстор за съдействие и скачай в запазен масов автомобил. Гледай да не е GTI или GSI и най-важното - да няма ръжда!!!
Всичко друго се прави, от ръжда няма отърване. В абсолютно никакъв случай не прави компромиси!
Голф 3 1.8 моно е супер. Дори може да потърсиш за GT, което е с вежди, тъмни стопове и салон Рекаро. Перфектна кола за начинаещ. Разходът е приемлив, газифицира се лесно и е масов автомобил.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
bodil4o написа:Колега вземай едно голфче 1.6 75кс. и ще си предоволен.Харчи малко ,а за 1.6 е доста пъргав ... аз съм с такъв и съм страшно доволен ... само дето стана време да го махам ,че тая криза ...
И аз така смятам!
Аз съм с такава, още от първите ми мигове зад волана и съм много доволен! А и ако й слагаш газ, няма да те дерат за газов инжекцион

земи 1.8Т колега
само полека с гаста 4е завоите идват барзо а и на парва такава кола ...ь 
само полека с гаста 4е завоите идват барзо а и на парва такава кола ...ь 
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
lion_heart002 написа:За първа кола и 1.3 е добре...
Стига бе, той по-добре пеша да тръгне.
П.П Голф3 със 101 коня е колата

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
предлагам на колегата, да не ни слуша защото всеки си е със собствено мнение! Нека ходи, тества и сам прецени коя кола му се струва пъргава и коя не! Мога да го посъветвам само да е под 100 коня заради данъците 
Препоръчвам ти Golf 2 1.6 75 коня. В момента съм с такава. Много удобна, евтина и лесна за поддръжка. Слагаш една газова уредба и си свиркаш. Като купе също е много здрава. Частите ги има навсякъде и са много достъпни.
-
lion_heart002
doubledTSI написа:под 100 коня заради данъците
Искаш да кажеш ДО 100 коня,НАД 100 е повече данъка!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”