прескача ми ангренажния ремък
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: прескача ми ангренажния ремък
На ангренажа е друг път помпата.Я дай снимка да видим.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Бе важното че голямата беля оправи
А върви ли на газ? Ако да филтърчето пуска добре, но го провери.
Инак, по изпарителя трябва да има винт за количество газ на празен ход
А върви ли на газ? Ако да филтърчето пуска добре, но го провери.
Инак, по изпарителя трябва да има винт за количество газ на празен ход
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
zigzagzug написа:Точно напротив.водната помпа е също на ангренажа.Колкото до ремъка всичко е почистено и наи-старателно сложено в това съм сигурен.Не знам на какво се дължи тва с оборотите.На бензин няма грешка.По принцип не знам дали е жъзмойно да е от филтърчето на изпарителя,щото то е малко за сменяване?
Откарай я да ти направят центровка и си карай голфа!
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги водната помпа е на ангренажа,сега просто няма и как да ви пратя снимки щото не съм и снимал.Иначе изпарителя не е пипан,как така изведнъж ще му се преебат оборотите.Не мисля че е от тва.Значи като загрее колата и като го изфурсирам махам си крака от гаста и оборотите падат до 500-300 точно преди да загасне и после почва да ги вдига бавно до нормалните 950,обаче потреперва както казах по горе.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Абе ходи ти казвам да ти видят центровката на делкото бе човек
Аз също като си сменявах ремъка бях изместил центровката леко ,на бензин ток,но на газ не държеше хубаво обороти и като и направих центровка се оправи... Ходи в газ сервиз да ти я направят,защото знаят на газта колко градуса да е!
Поздрави
Аз също като си сменявах ремъка бях изместил центровката леко ,на бензин ток,но на газ не държеше хубаво обороти и като и направих центровка се оправи... Ходи в газ сервиз да ти я направят,защото знаят на газта колко градуса да е!Поздрави
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Така и ще направя.Мерси колега.
Поздрави.
Поздрави.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
я обесни къде е водната помпа 
защото
са - колелото на разпределителния вал
сs - колелото на колянов вал
aux - колелото на паразитния вал
т - обтяжна ролка
снимката по доло е на 1.8 двигател
голф3 има двигатели 1.6,май беше с код абу дето водната помпа се задвижва от ангренажа и самата водна помпа се ползва за оптяжна ролка
да не би да си с 1.6 и да не знаеш

защото
са - колелото на разпределителния вал
сs - колелото на колянов вал
aux - колелото на паразитния вал
т - обтяжна ролка
снимката по доло е на 1.8 двигател
голф3 има двигатели 1.6,май беше с код абу дето водната помпа се задвижва от ангренажа и самата водна помпа се ползва за оптяжна ролка
да не би да си с 1.6 и да не знаеш

- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
MaRtiNsKi написа:Абе ходи ти казвам да ти видят центровката на делкото бе човекАз също като си сменявах ремъка бях изместил центровката леко ,на бензин ток,но на газ не държеше хубаво обороти и като и направих центровка се оправи... Ходи в газ сервиз да ти я направят,защото знаят на газта колко градуса да е!
Поздрави
Ако водната помпа му се задвижва от ангренажа характерно за 1.6 моторите и за 1.3 моторите на МК2 центровката на делкото не я е пипал щото то е отстрани на главата както при 16V моторите!Ако е 1.8 както казва значи водната помпа му е долу ниско и се задвижва от отделен ремък и паразитния вал и той се зацепва понеже вече той играе роля за делкото което е долу ниско!иначе така като гледам какво е писал колегата май към 1.6 отиват нещата!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Бе той не е наясно какъв му е мотора, ние сме седнали да даваме съвети...
И не ми стана ясно, що въртя разпределителния вал, та прескочи каиша!
Спирам да пиша.
И не ми стана ясно, що въртя разпределителния вал, та прескочи каиша!
Спирам да пиша.

- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
абе отворен ти ли ще ми кажеш че не знам какъв ми е мотора.Точно ти казах 1.8gt 90 коня.Проблема не разбирам какво значение има къде е водната помпа с тва че мени оборотите и гасне сама от време на време.Колкото до делкото то е долу ниска и го местихме за да запали.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
zigzagzug написа:абе отворен ти ли ще ми кажеш че не знам какъв ми е мотора.Точно ти казах 1.8gt 90 коня.
Е тва GT искам да го видя!

-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
колега 1.8 мотор на VW с водна помпа на ангренажа от тия години "+","-" 10г. още не са измислили ,а подхода ти към певъртането на двигателя от разпределителния вал е изключително неправилно. Относно прескачането на зъби като варианти мога да дам 2 бр:
1. неправинлно оптягане на редмъка( посоката в която е натегната оптяжната ролка).
2.прекалено гъсто масло за атмосверните условия(имах опел който го правеше тоя номер при много ниски температури ,но го карах с 20/50)ако и ти си сипал подобно масло или е било близо да смяна е възможно да е от него
в подробности по т.2. няма да навлизам мисля ,че ще бъде рзхищение на клавиатура
.
1. неправинлно оптягане на редмъка( посоката в която е натегната оптяжната ролка).
2.прекалено гъсто масло за атмосверните условия(имах опел който го правеше тоя номер при много ниски температури ,но го карах с 20/50)ако и ти си сипал подобно масло или е било близо да смяна е възможно да е от него
в подробности по т.2. няма да навлизам мисля ,че ще бъде рзхищение на клавиатура
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги нещо зачекнахте тема за водната помпа.... по спомени за двигател АБС май имаше два варианта, в зависимост от това дали е с климатик или без.... при двата варианта водната помпа се задвижваше от различни ремъци.... нещо не мога да намеря снимката която е поствана тук в форума....
та май това оняснява спора тука....
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
ivanbl написа:колеги нещо зачекнахте тема за водната помпа.... по спомени за двигател АБС май имаше два варианта, в зависимост от това дали е с климатик или без.... при двата варианта водната помпа се задвижваше от различни ремъци.... нещо не мога да намеря снимката която е поствана тук в форума....
В единия случай (без клима) е от пистовия ремък, в другия (с клима) е на трапецовидния ремък на хидравличната помпа.
Просто на 1.8 двигателя няма вариант водната помпа да я върти ангренажния ремък.
ПП и на мен ми се е случвало да въртя двигателя от към разпределителния вал, но съм го правил само когато е без свещи, иначе прескача
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”