Някакво устройство гаражно производство

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Някакво устройство гаражно производство

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 13:22

Искам да чуя вашите предположения за това устройство тип гаражно производство.Аз клоня за някаква аларма :обичам ви
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Re: Някакво устройство гаражно производство

Мнениеот klimatronik » Нед 02 яну 2011 13:42

Така като гледам интегралната схема http://www.national.com/ds/LM/LM555.pdf и с тези 2 релета би трябвало да се ползва за забавено включване на фаровете след запалване. Мисля така, защото има схеми със същата интегрална схема за забавено включване на тонколони на домашен усилвател(примерно след 10 сек.)

Потребителски аватар
dvigatel4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dvigatel4o » Нед 02 яну 2011 13:56

ръчно правено копче газ-бензин

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 14:33

dvigatel4o написа:ръчно правено копче газ-бензин

Ако е газ бензин,трябва да е на три позиции,отделно там няма смисъл от интегрална схема,просто копчета за подаване на минус към клапаните за бензина и газта,като по средата е неутрална позиция,не подава към никой клапан.

klimatronik написа:Така като гледам интегралната схема http://www.national.com/ds/LM/LM555.pdf и с тези 2 релета би трябвало да се ползва за забавено включване на фаровете след запалване. Мисля така, защото има схеми със същата интегрална схема за забавено включване на тонколони на домашен усилвател(примерно след 10 сек.)

Ако е така,то към червения ще подам плюс,към кафявия минус,но към другите,кое къде отива.Има бял с черна лента,бял с розова лента,бял с червена лента и син кабел.Като към белия с червена лента има съпротивлениеИзображение,а към синия има диод,който взима сигнал от кафявия там е и запоен едното краче на кондезатора и интегралаИзображениеИзображение
Ако предположим че червен е +,а кафяв –,то към останалите какво и къде се включват :oops: :roll:

jamesdav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamesdav » Нед 02 яну 2011 14:35

С тия двете релета май си е баш закъснител за фарове.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 14:43

jamesdav написа:С тия двете релета май си е баш закъснител за фарове.

Ако е така е добре дошла тази екстра,така освен автоматични фарове,ще имам фарове за дневна светлина и благодарение на колегата sasho_sb,екстра "изпрати ме до вкъщи" или "посрещни ме от вкъщи" :bowdown

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 02 яну 2011 15:24

Откъде го изрови туй чудо? Като гледам, има няколко елемента само, нарисувай ги на един лист, направи връзките между тях и ще се получи електрическата схема. Тогава ще лъсне истината за него. :012:

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот sasho_sb » Нед 02 яну 2011 16:59

погледни схемата на колегата L&R на втора страница,и аз мисля че е това
viewtopic.php?f=11&t=119163&hilit=%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Последна промяна от sasho_sb на Нед 02 яну 2011 18:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 18:25

Ето схема,малко нескопосана,ама толкова умея mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 22:10

sasho_sb написа:

viewtopic.php?f=11&t=119163&hilit=%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Сега разкодирах че чипа е същия 555 5,5МОм 2% 5% 1
Но там при него е с едно реле :roll: При мен е с две релета.И ето другото неизвестно,за какво е второто реле:
Да намаля интизитета на фаровете за дневна светлина :talk:
Или с някаква друга цел :?:
Мале в каква каша се забърках mhihi

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 02 яну 2011 22:18

enigma79 написа:
sasho_sb написа:

Сега разкодирах че чипа е същия 555 5,5МОм 2% 5% 1
Но там при него е с едно реле :roll: При мен е с две релета.И ето другото неизвестно,за какво е второто реле:
Да намаля интизитета на фаровете за дневна светлина :talk:
Или с някаква друга цел :?:
Мале в каква каша се забърках mhihi

Схемата си е абсолютно същата като на L&R, просто релето което е на неговата схема е с няколко контакта, твоите са с един, второто реле е просто за да може да се затвори още една верига.
Като гледам сигурно едното реле цъка габаритите, другото фаровете (може и друга верига да е).
Но второто реле (това от което излизат бял с виолетова и бял с черна) е просто да се добави още една контактна верига, най вероятно на фаровете.

едит:
Като гледам какви проводници са ползвани първото реле (това от което излиза синьото кабелче) е по скоро за някава сигнална лампа. Много са слаби връзките му за да издържи по голям товар, а едни габарити са има няма поне 30 вата

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 02 яну 2011 22:33

Mapoka написа:Схемата си е абсолютно същата като на L&R, просто релето което е на неговата схема е с няколко контакта, твоите са с един, второто реле е просто за да може да се затвори още една верига.
Като гледам сигурно едното реле цъка габаритите, другото фаровете (може и друга верига да е).
Но второто реле (това от което излизат бял с виолетова и бял с черна) е просто да се добави още една контактна верига, най вероятно на фаровете.

едит:
Като гледам какви проводници са ползвани първото реле (това от което излиза синьото кабелче) е по скоро за някава сигнална лампа. Много са слаби връзките му за да издържи по голям товар, а едни габарити са има няма поне 30 вата

Ако правилно съм разгадал,то бяла с червена ивица е от алтернатора,червена от контакта +12,кафява е маса и останалите са за фаровете,тънка синя,бяла с черна ивица и бяла с виолетова ивица.Така остават 3ри свободни.Така май утре ще вържа веригата и ще се тества какво ще покаже на тези три кабела :talk:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 02 яну 2011 22:41

Иначе доста компактно е изработено :да: Който и да го е правил е бил голям фен :D

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 02 яну 2011 22:51

enigma79 написа:Ако правилно съм разгадал,то бяла с червена ивица е от алтернатора,червена от контакта +12,кафява е маса и останалите са за фаровете,тънка синя,бяла с черна ивица и бяла с виолетова ивица.Така остават 3ри свободни.Така май утре ще вържа веригата и ще се тества какво ще покаже на тези три кабела :talk:

Ами на тези трита дето остават, на синия ще извади захранване, след като мине закъснението, а останалите два просто релето ще затвори веригата между тях.
Може би са били свързани в паралел с ключа за фаровете и просто са го шунтирали.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 03 яну 2011 19:57

Така оказа се точно за дневна светлина,а синия кабел е за контролна лампа,или нещо подобно.Но пак се сблъсквам с проблем,дядо коледа ми остави втори подарък mhihi като гледам схемата е пак същото,но с потенциометър.Обаче пак греда,свързвам го както е по платката,син+,черен минус и кафяв кабел стартер+.Но никаква реакция,само ако дам кафявия кабел на минус има за момента реакция на релето и това е.Взех да се замислям,дали не трябва да обърна + и –,че като гледам от другата схема,тази нещо на опаки ми изглежда :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Направи си сам!”