Стрелка на температура на таблото.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Стрелка на температура на таблото.

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 03 яну 2011 17:39

Здравейте колеги имам едно просто питане към вас много търсих из търсачките но никъде конкретен отговор,колата е Голф 2 1.8 моно 90кс. питането е къде трябва да е стрелката на температурата когато колата е загряла на 90 градуса.
tacho.JPG
на мен ми седи като я карам на първата чертичка след бялото дали там са 90-те градуса? Благодаря ви предварително! love.vwclub

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Стрелка на температура на таблото.

Мнениеот Vento » Пон 03 яну 2011 17:54

Между средната и следващата надясно трябва да стои на 90 гр.

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Пон 03 яну 2011 18:20

колега аз съм с такова табло и като купих колата преди повече от пет години сме го мерили в един сервиз. На първата тънка чертичка беше около 83 гр., а на втората беше около 98 гр. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tatrata85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tatrata85 » Пон 03 яну 2011 19:40

Колега когато ти е загрял двигателя до нормална работна температура стрелката трябва да ти е малко преди 2-рата чертичка(90градуса)

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 03 яну 2011 20:06

:shock Мен никога не стига до втората или по средата а сега и съм с картон на целия радиатор отпреде а и помпата я смених преди две седмици сега си е с антифриз и грам нямам загуби да чукна на дърво като откачих цялата помпа извадих и термостата да му сменя о пръстена и на него пишеше ауди фолксваген и 87 градуса,друго не знам и на мене ми се струва че не може да загрее добре за това пуснах тази тема и градско и извънградско се така си седи стрелката.На газ съм знам че и изпаритела охлажда системата вързал съм го на левия маркуч на парното но чак пък толкова да охлажа... :screwy ако имате идея нещо да направа пишете!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 03 яну 2011 21:06

Като за начало тоя картон вземи го разкарай. И отиди на някой сервиз с термометър да ти премерят температурата на антифриза и дали тя не се разминава с тази на таблото.
После погледни като колата малко позагрее дали и двата маркуча се затоплят еднакво - ако е така - нов термостат. По принцип термостатът трябва да започне да отваря малко преди да постигне температурата изписана на него. Няма да се учудя, ако още си с оригиналния. Аз моя го смених преди две години, беше си оригиналният от завода, колата ми е набор 1985 (между другото беше доста интересен модел, имаше заводски отвори, доста дупчици по цялата му периферия, колата е произведена за Холандския пазар. Този, с който съм в момента няма такива дупчици и вода не циркулира изобщо през него преди да започне да отваря). Оттогава проблем със загряване не съм имал. Виж по каталог на твоя мотор какъв термостат му дават за страните с умерен климат и вземи точно такъв (има и за страни като Италия, там отваря на по-ниски градуси). Та така.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 03 яну 2011 21:19

Колега като я карам и стрелката е на първата чертичка колкото и пъти да съм пипал долния маркуч се си е студен демек термостата уж работи а един приятел има термометър и събота и неделя ще премеря температурата на водата като е на първа черта от казанчето да меря нали?,ще го отворя и ще оставя колата да работи за да циркулира и ще я замера да видиме какво ще излезе може и нов термостат да зема ама там секса е голям има едни опори за хидравличната помпа доста се разглобява за да стигна до термостата а нещо времето е едно такова мързеливо.. :039:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 03 яну 2011 21:24

Колега golfajiata golf 2 по това което казваш или имаш проблем със датчика който показва температурата на таблото, или термостата! Карай колата да загрее хубаво, карай бавно, 1-ва 2-ра разходи я из града, и когато пусне перката виж къде ти е стрелката! (Ако не ти пусне перката колата при здраво каране, значи проблема ти е голям) При мен леко бяга стрелката, ма имам луфт датчика когато го хвана играе ляво и дясно! Трябва да го сменя и мисля че е от него проблема, шот перката върти, ма не се знае на коя степен!

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 03 яну 2011 21:31

И аз да се изкажа в тази тема. Та имам същото голфе 1.8 моно и мога да ти кажа,че при мен докато отида до работа парното вътре в купето тъкмо започва да духа топло а стрелката е почти до първата тънка чертичка. (от къщи до работа са ми 4 км. и някой друг метър :mrgreen: )
Та нормално стрелката си ми седи малко над средата ... даже лятото ме стряскаше защото на празен ход пред блока без никакви форсажи си загряваше до толкова,че да си пуска и перката да охлажда :mrgreen:

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 03 яну 2011 23:16

Колега IceHeart при нормално каране из града посмъртно не може да пусне перката а пак казвам е с картон отпреде миналата седмица на една права я изръчках до четвърта скорост с 120 и стрелката застана между първа и втора чертичка и пусна перката ама това при яко зор а нормално каране до 2000-3000 оборота не загрява.Може и датчика както казваш да ме лъже,няма значение ще я видиме тази работа...

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Сря 05 яну 2011 20:21

Колеги ето ме пак с моят проблем казвате че термостата ми е проблема че не загрява Голфи до преди малко бях с него и реших да проверя дигна стрелката на първа черта както по принцип си седи и отворих капака да пипна долния маркуч на радиатора и беше студен демек термостата си е затворен а парното е слабо и не загрява до 90 градуса в събота ще премеря с термометър да видя с точност колко градуса вдига но и да ме лъже стрелката как тогава парното ми е слабо а от преди беше супер(преди седмица си направих клапите мислех че са те но никаква промяна)а и радиаторчето е на около година преди да сипя новия антифриз продухах системата с градински маркуч и пистолет сума ти ръжда излезе и сега антифриза е бистър.Нещо ми прави номер но не мога да го хвана давайте акъл скъпи колеги! Във вас ми е надеждата!ПП да има въздух в системата ме съмнява преди месец смених водната помпа и тогава и антифриза мисля че за толкова време трябва да се е обезвъздушила :dontknow: предварително ВИ благодаря за мненията!

Потребителски аватар
radoslav24
Автомобил: Golf 2 1.8mi
Двигател: RP

Мнениеот radoslav24 » Сря 05 яну 2011 23:41

колега аз имам същият голф със същия проблем и аз като теб ремонтирах клапите смених радиаторчето промивах системата няколко хил. пъти и останових че решение на проблема няма,единственото решение можеби е да я закарам във някоя морга :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

на мойто голфи температурата я държи между втората чертичка и малко преди средната се включва перката като се охлади водата пада малко преди втората чертичка ... :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да:

и сутрин като тръгвам за работа си взимам ушанката :Mr Green Fun и ръкавиците и газ...

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Чет 06 яну 2011 8:49

...радиаторчето е на около година!
зависи какво радиаторче си сложил???
на пазара има всякакви "ментета" когато аз го сменях имаше от 30 до 65 лв.
Със сигорност има разлика в топлообмена!

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Чет 06 яну 2011 10:05

Не знам колега какво е радиаторчето в сервиз го сменяваха и не знам какво са сложили (тогава още не бях светнат толкова с голфовете и не знаех за форума)

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Чет 06 яну 2011 10:33

ако си сменял радиатора за охлаждане да не би да са ти сложили по голям..и оттам да не загрява...по това коети си сменил и направил няма логика да не работи нормално..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”