Стрелка на температура на таблото.
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Стрелка на температура на таблото.
Здравейте колеги имам едно просто питане към вас много търсих из търсачките но никъде конкретен отговор,колата е Голф 2 1.8 моно 90кс. питането е къде трябва да е стрелката на температурата когато колата е загряла на 90 градуса.
на мен ми седи като я карам на първата чертичка след бялото дали там са 90-те градуса? Благодаря ви предварително! 
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Стрелка на температура на таблото.
Между средната и следващата надясно трябва да стои на 90 гр.
- zlatko83
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: PN
колега аз съм с такова табло и като купих колата преди повече от пет години сме го мерили в един сервиз. На първата тънка чертичка беше около 83 гр., а на втората беше около 98 гр. 

- tatrata85
- Автомобил:
- Двигател:
Колега когато ти е загрял двигателя до нормална работна температура стрелката трябва да ти е малко преди 2-рата чертичка(90градуса)
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като за начало тоя картон вземи го разкарай. И отиди на някой сервиз с термометър да ти премерят температурата на антифриза и дали тя не се разминава с тази на таблото.
После погледни като колата малко позагрее дали и двата маркуча се затоплят еднакво - ако е така - нов термостат. По принцип термостатът трябва да започне да отваря малко преди да постигне температурата изписана на него. Няма да се учудя, ако още си с оригиналния. Аз моя го смених преди две години, беше си оригиналният от завода, колата ми е набор 1985 (между другото беше доста интересен модел, имаше заводски отвори, доста дупчици по цялата му периферия, колата е произведена за Холандския пазар. Този, с който съм в момента няма такива дупчици и вода не циркулира изобщо през него преди да започне да отваря). Оттогава проблем със загряване не съм имал. Виж по каталог на твоя мотор какъв термостат му дават за страните с умерен климат и вземи точно такъв (има и за страни като Италия, там отваря на по-ниски градуси). Та така.
После погледни като колата малко позагрее дали и двата маркуча се затоплят еднакво - ако е така - нов термостат. По принцип термостатът трябва да започне да отваря малко преди да постигне температурата изписана на него. Няма да се учудя, ако още си с оригиналния. Аз моя го смених преди две години, беше си оригиналният от завода, колата ми е набор 1985 (между другото беше доста интересен модел, имаше заводски отвори, доста дупчици по цялата му периферия, колата е произведена за Холандския пазар. Този, с който съм в момента няма такива дупчици и вода не циркулира изобщо през него преди да започне да отваря). Оттогава проблем със загряване не съм имал. Виж по каталог на твоя мотор какъв термостат му дават за страните с умерен климат и вземи точно такъв (има и за страни като Италия, там отваря на по-ниски градуси). Та така.
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колега като я карам и стрелката е на първата чертичка колкото и пъти да съм пипал долния маркуч се си е студен демек термостата уж работи а един приятел има термометър и събота и неделя ще премеря температурата на водата като е на първа черта от казанчето да меря нали?,ще го отворя и ще оставя колата да работи за да циркулира и ще я замера да видиме какво ще излезе може и нов термостат да зема ама там секса е голям има едни опори за хидравличната помпа доста се разглобява за да стигна до термостата а нещо времето е едно такова мързеливо.. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега golfajiata golf 2 по това което казваш или имаш проблем със датчика който показва температурата на таблото, или термостата! Карай колата да загрее хубаво, карай бавно, 1-ва 2-ра разходи я из града, и когато пусне перката виж къде ти е стрелката! (Ако не ти пусне перката колата при здраво каране, значи проблема ти е голям) При мен леко бяга стрелката, ма имам луфт датчика когато го хвана играе ляво и дясно! Трябва да го сменя и мисля че е от него проблема, шот перката върти, ма не се знае на коя степен!
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
И аз да се изкажа в тази тема. Та имам същото голфе 1.8 моно и мога да ти кажа,че при мен докато отида до работа парното вътре в купето тъкмо започва да духа топло а стрелката е почти до първата тънка чертичка. (от къщи до работа са ми 4 км. и някой друг метър
)
Та нормално стрелката си ми седи малко над средата ... даже лятото ме стряскаше защото на празен ход пред блока без никакви форсажи си загряваше до толкова,че да си пуска и перката да охлажда

Та нормално стрелката си ми седи малко над средата ... даже лятото ме стряскаше защото на празен ход пред блока без никакви форсажи си загряваше до толкова,че да си пуска и перката да охлажда

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колега IceHeart при нормално каране из града посмъртно не може да пусне перката а пак казвам е с картон отпреде миналата седмица на една права я изръчках до четвърта скорост с 120 и стрелката застана между първа и втора чертичка и пусна перката ама това при яко зор а нормално каране до 2000-3000 оборота не загрява.Може и датчика както казваш да ме лъже,няма значение ще я видиме тази работа...
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ето ме пак с моят проблем казвате че термостата ми е проблема че не загрява Голфи до преди малко бях с него и реших да проверя дигна стрелката на първа черта както по принцип си седи и отворих капака да пипна долния маркуч на радиатора и беше студен демек термостата си е затворен а парното е слабо и не загрява до 90 градуса в събота ще премеря с термометър да видя с точност колко градуса вдига но и да ме лъже стрелката как тогава парното ми е слабо а от преди беше супер(преди седмица си направих клапите мислех че са те но никаква промяна)а и радиаторчето е на около година преди да сипя новия антифриз продухах системата с градински маркуч и пистолет сума ти ръжда излезе и сега антифриза е бистър.Нещо ми прави номер но не мога да го хвана давайте акъл скъпи колеги! Във вас ми е надеждата!ПП да има въздух в системата ме съмнява преди месец смених водната помпа и тогава и антифриза мисля че за толкова време трябва да се е обезвъздушила
предварително ВИ благодаря за мненията!

- radoslav24
- Автомобил: Golf 2 1.8mi
- Двигател: RP
колега аз имам същият голф със същия проблем и аз като теб ремонтирах клапите смених радиаторчето промивах системата няколко хил. пъти и останових че решение на проблема няма,единственото решение можеби е да я закарам във някоя морга
на мойто голфи температурата я държи между втората чертичка и малко преди средната се включва перката като се охлади водата пада малко преди втората чертичка ...
и сутрин като тръгвам за работа си взимам ушанката
и ръкавиците и газ...

на мойто голфи температурата я държи между втората чертичка и малко преди средната се включва перката като се охлади водата пада малко преди втората чертичка ...

и сутрин като тръгвам за работа си взимам ушанката

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
зависи какво радиаторче си сложил???...радиаторчето е на около година!
на пазара има всякакви "ментета" когато аз го сменях имаше от 30 до 65 лв.
Със сигорност има разлика в топлообмена!
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам колега какво е радиаторчето в сервиз го сменяваха и не знам какво са сложили (тогава още не бях светнат толкова с голфовете и не знаех за форума)
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
ако си сменял радиатора за охлаждане да не би да са ти сложили по голям..и оттам да не загрява...по това коети си сменил и направил няма логика да не работи нормално..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”