Проблем с ангренажния ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ангренажния ремък

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Сря 07 апр 2010 11:21

какво стана с тоя проблем, луфта в колелото на нафтовата помпа ли е или в самата ос на нафтовата помпа ?

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Сря 07 апр 2010 16:30

При мен проблема беше в нафтовата помпа, тоест изхабяване на втулки и така нататака. От там на сетне идва и едва доловим луфт на зъбното колело на нафтовата помпа и яде ремъка. при мен беше прескочил няколко зъба но бях късметлия :Mr Green Fun

П.С. На мен ми помогна Ventoman, обърни се към него, знае си работата :beer . Имах и снимки на ремонтния комплект, но немога да ги открия. След ремонта и настройката на помпата вече движа, мисля втора година без проблеми...

Ето моята тема: viewtopic.php?f=24&t=90736

krasimir iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir iliev » Чет 18 ное 2010 23:05

здравеите на всички.Имам голф 3 тди и искам да попитам от какво и как търка ангренагния ремак.Онзи ден свалих капака и видях малко власинки от ремака,погледнах оптяжнята ролка работи перфекно но ми се стрива ,че единия ръб на ролката го закача.двигателя е 1,9 тди 1з 90 коня.Ето отбелязал със къде закача
Прикачени файлове
195713698319818137981270224256jDVpEYkTt5HCMo5LHUG9[1].jpg

Косача
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Косача » Съб 20 ное 2010 18:58

Здравйете имах същия проблем със същия мотор само че Audi A4 първа серия от 94-2001 така след гледане и сменяване на два ремъка подред видях че има луфт в агерите на вала който задвижва маслената и вакуум помпи смених лагерите те са два като на бензинов 1.8 лагер не е черупка а окръжност като гривна смених ги като прегледах и работната част на вала беше ОК смених лагерите луфта изчезна и всичко беше ОК обаче на А4 пак казвам там мотора е надлъжно а на г3 е напречно провери и там за луфт и ако има смени ги (мотора на земята за бързина).
Поздрави.

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Нед 21 ное 2010 19:06

а колко опъваш ремъка съвпадат ли си белезите на обтяжната ролка и тя се стяга 20нм

Последна промяна от ivo1_r на Вто 04 яну 2011 19:15, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 21 ное 2010 23:32

Красимир Илиев,ако скоро е сменян ремъка-нормално е да видиш "власинки" в зоната.Това е от самият ремък,някак си се отделят(карбонови влакна,ако не греша ) ,после няма.А това,което си подчертал на снимката е всъщност обтяжната ролка и само от нейния борд зависи да не "изпадне" ремъка-т.е. винаги ще контактува странично с някой от бордовете.Добре е при работа ремъка да стои горе-долу в центъра на зъбните колелета.Снимката е от моя дизел и е правена непосредствено след смяна,имаше проблем с воденето на ремъка(фалшива обтяжна ролка)

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 24 ное 2010 23:49

krasimir iliev написа:здравеите на всички.Имам голф 3 тди и искам да попитам от какво и как търка ангренагния ремак.Онзи ден свалих капака и видях малко власинки от ремака,погледнах оптяжнята ролка работи перфекно но ми се стрива ,че единия ръб на ролката го закача.двигателя е 1,9 тди 1з 90 коня.Ето отбелязал със къде закача
1з няма с такава ролка обикновенна

krasimir iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir iliev » Пон 03 яну 2011 20:16

emo-gar,извинявам се че зех твоита снимка но нямах с какво да снимам.Да знам че щте има власинки ремака е нов но ми се стриваше че има но сега е ок. ivo1_r,да колега но това не е моя двигател моята ролка е автоматична и между разпределителния вал и гнп имам паразитна ролка и тази оптяжна ролка мисля че няма белег,а колкото до 45нм не сам я стегал със динамометричен ключ стегал сам я на усет

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Пон 03 яну 2011 20:47

gogovaseev написа:
kiko946 написа:
fox_vt написа:Точно така паразитната ролка е доста малка и май само на нея ремъка се допира с опаката страна виж да не е блокирала,мойта беше останала на сухо.Най добре както казва колегата свали капака на ангренажа и запали да видиш как се движи ремъка и ще ти се изясни.

Колега с опакото си ремъка върти още и ролката на маслената помпа и чрез ос и вакумната помпа , която е монтирана на мястото на делкото при бенз. мотори.

да така е колега но тук става вапрос за дизел.ина4е по темата колега ремака от ван6ната страна се опира само на малката рол4ица погледни я нея да не би да задаржа не6то и от там да идват мизериите.

a с гърбът на ремъка се върти и паразитният вал които задвижва вакуум помпата а тя маслената на мен ми стегна вакум помпата за момент докато се усетя и ремъка се стопи леко губиш ли спира4ките педалът става ли ти по твърд по някога

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Вто 04 яну 2011 19:09

krasimir iliev написа:emo-gar,извинявам се че зех твоита снимка но нямах с какво да снимам.Да знам че щте има власинки ремака е нов но ми се стриваше че има но сега е ок. ivo1_r,да колега но това не е моя двигател моята ролка е автоматична и между разпределителния вал и гнп имам паразитна ролка и тази оптяжна ролка мисля че няма белег,а колкото до 45нм не сам я стегал със динамометричен ключ стегал сам я на усет
има белег на ролката вси4ки тди-та са с такива ролки дори и полото с 1,9 с помпа лукас е с такава ролка там от където опъваш има канал а на ролката има едно зъб4е трябва да си съвпаднат

Върни се в “Дизелови агрегати”