Здравейте! Карам Голф 3 1,6ми 75к.с. бензин/газ.
Първо искам да споделя , че миналата седмица заредих точно 12 литра газ (при празна бутилка) и минах 65км градско. Немога да кажа , че карам икономично , но това за мен е твърде голям разход. Лятото ми гори не по-малко от 12 газ градско. Газовата уредба е ЛОВАТО. Всички неща съм ги купувал чисто нови и е монтирана преди около 6 месеца!
Второто което искам да споделя е ,че когато карам на газ проблеми с оборотите нямам, но когато обърна на бензин - при всяко натискане на съединителя колата изгасва. Получава се доста некомфортно когато карам на бензин из града и превключа на друга скорост ( за да не изгасне трябва да подавам газ в момента на превключване). При работа на двигателя при свободна скорост оборотите падат до 300-400 и колата започва да се тресе цялата.
Третото което искам да споделя е ,че ВИНАГИ като запаля колата (колата си пали от първият път), изминавам някакво кратко разстояние и изгасям двигателя. И при опит за повторно запалване колата започва да върти около 10 секунди при което аз съм подал леко газ ииии чак след 10-тата секунда на въртене колата запалва ( ако не натисна педала при въртене , колата дори не запалва)
П.с. колата пали на бензин и обръща сама на газ.

голям разход , проблем с обороти , зор пали при топъл двиг.
Re: голям разход , проблем с обороти , зор пали при топъл двиг.
Kогато газовия клапан на затваря напълно ,проблемите са сходни(провери го).
- Kn0cK3r
- Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
- Двигател: CJXA
как мога сам да го проверя ? ако е нещо сложно предпочитам да отида на газаджия.
- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
клапана се познава лесно дали е добре или не е моята джета беше така огромен разход апък то клапана не затварял сутрин като отидеш до колата се усеща мирис на газ при мен даже испаритела ставаше като снежен човек целия смръзваше защото колата не работи а газта минава през испарителя ако усетиш че мирише на газ госменяй аз така направих и сега разхода ми на късо зимата е 12 и аз натискам>Друга проба вий бутилката до къде е пълна вечерта и докаде сутринта това е по трудно защото вечер купето е топло и газта е разширена а сутрин е студена и е свита малко по малко показва на скалата.Дано да е клапана и ще се разминеш с 30лв поздрави 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”