Дайте жокери за Пассат Б4 - купено А4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Дайте жокери за Пассат Б4 - купено А4

Мнениеот stefan4o » Вто 04 яну 2011 21:21

Ами да ти кажа евтината поддръжка не я слагам много при кола на 15+ години. Щото си е до късмет. Вече комплект предни носачи не са като преди по 1000 лева, паднаха им цените, също като на демпферните маховици. По мотора и периферията му може би има малко повечко електроника отколкото при моноинжекционен пасат. А обслужването с качествени части е почти еднакво скъпо предполагам, само разликата в труда ще е по-фрапираща, щото нали се свалят доста неща по Аудито, заради надлъжния мотор. В крайна сметка това обслужване едва ли ще му се наложи да го направи повече от 1 път. Иначе да не дава Господ да се отваря мотора, че там е много кофти. Но секирата на автосервизите сече почти еднакво за труд при повечето коли, но дано да не се стига дотам де... :Mr Green Fun За смяна на съединител при Пассат Б5.5, който на практика е доста близък до А4 взеха 110 лева за труд, за моята кола вземат по около 80-100, според зависи от сервиза, така че не е чак толко голяма разликата в труда... :beer За мАстора не е от значение дали ще му закараш кола за 1000 лева или такава за 5000, той си таксува труда с почти еднакъв аршин и в двата случая mhihi
Бяхме се зарибили по едно време за един Пасат Б4 1.9ТДИ за 4200 лева. Беше в много добро състояние, само че нов внос. Субективното ми мнение е, че аудито въпреки, че е по-скромно като размер стои по-стабилно на пътя, по-добре обезшумено е, салонът му е доста по-свежарски от на Пасат Б4, спирачките му са едно ниво нагоре (256мм при пасат, 288 при Ауди), като цяло за мен А4 е по-добрият вариант, ако се абстрахираме от по-малките му размери, абе с две думи - кефи ме доста тая кола. Освен като паднат още цените да си взема едно и за мен за 2000 лева mhihi

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 04 яну 2011 23:08

Честито на новия притежател на Ауди Б4!Днес я видях на живо и си помислих че мотора е 6-литров заради адски големите всмукателни колектори :shock

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 яну 2011 18:42

lent написа:Честито на новия притежател на Ауди Б4!Днес я видях на живо и си помислих че мотора е 6-литров заради адски големите всмукателни колектори :shock

А4! :idea: Да му е честита на Братчеда! :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”