Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?
Намаляват загиналите по пътищата
Това е една прекрасна новина откъдето и да го погледнеш интересно ми е обаче каква е причината според вас за това невиждано явление от над 40 години насам ? Дали че ставаме "европейци" дали размера на глобите и това че вече се събират по-успешно от преди или финансовата криза накара хората да намалят скоростта за да пестят гориво,вие как мислите ?

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?
Много са факторите, които са изиграли роля в това. Мисля обаче, че шофьорската култура не се е променила. Напротив: с тези по-новите коли с екстри даже е и по-зле положението. И все пак: по-сигурни автомобили, камерите на КАТ, които са взели 367 хиляди книжки миналата година. Цените на горивата също са изиграли някаква роля (от както газта скочи с 35 стотинки и моите километри чувствително паднаха)...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Barboukov написа: Цените на горивата също са изиграли някаква роля ...
Оооо със сигурност и това е спасило човешки живот!
Толкова нинджи се кротнаха заради разходите.
По-магистралата е пълно с коли, пъплещи с 100-110 и шофьори вперили очи в бордовия или стрелката на горивото, едва дишащи... при повече вглеждане и късмет, може да видите и сълза на окото на някой изкушил се да вземе БМВнце*, което далеч не е по джоба му.
Та високите цени имат и позитивна страна.
*без лоши чувства към марката, само към някои собственици
п.с. къде е тази статистика?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
group® написа:................................. сълза на окото на някой изкушил се да вземе БМВнце*, което далеч не е по джоба му.
*без лоши чувства към марката, само към някои собственици
О дааа, аз пък съм доволен, щото така като си карам по магистралите не ми се пречкат....

Иначе по темата. Това е една доста радостна статистика, пък и забелязвам, че по улиците на София има доста по-малко движение тази зима, в сравнение с други години, а по спирките на градския транспорт има значително повече хора.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Хубава новина
Според мен се дължи на солените глоби. Миналия месец мой познат олекна с 450 лв акт за кола без Гражданска и акт от 100 лв за превишена скорост. Сега го гледам се движи с 40 и е налепил колата с всякакви редовни стикери

Според мен се дължи на солените глоби. Миналия месец мой познат олекна с 450 лв акт за кола без Гражданска и акт от 100 лв за превишена скорост. Сега го гледам се движи с 40 и е налепил колата с всякакви редовни стикери

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Всичко е "временно" момчета.Малоумника си е малоумник не можеш му избиеш комплексчетата и със камери през километър ако щеш
Изпреварва си на завои,не ебава маркировка,дистанция и т.н.Балканска му работа 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Глобите даже още да ги вдигнат, няма да сгрешат.
Наистина има огромна разлика в културата от преди няколко годинки.
Все още се намират нинджи, все още ме засичат блейки и чат пат нагли типове, ама няма как.
Важното е посоката, която очевидно е правилна.
Наистина има огромна разлика в културата от преди няколко годинки.
Все още се намират нинджи, все още ме засичат блейки и чат пат нагли типове, ама няма как.
Важното е посоката, която очевидно е правилна.

- Mihailov78
SANDO 1 написа:Всичко е "временно" момчета.Малоумника си е малоумник не можеш му избиеш комплексчетата и със камери през километър ако щешИзпреварва си на завои,не ебава маркировка,дистанция и т.н.Балканска му работа
Абе не е баш така, като работи половин година за да си плаща малоумните изцепки, започва лекоо да му навлиза акъл в главата.
Трябва ли да има причина
Не може ли просто да тръгнеш и да се наслаждаваш пътуването си, вместо да се чудиш от кой по напред да се пазиш
Умната по пътищата момчета, че заради секунда невнимание стават касапници.

Умната по пътищата момчета, че заради секунда невнимание стават касапници.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Mihailov78 написа:Хубава новина![]()
Така и трябва да е, но са съжаление познавам доста хора, които това не ги спира да се държат като царе на пътя с Астричка, 144 или 3er...Актове, катастрофи, опасни ситуации за флора/фауна под пътя и около пътя и после се хвалят...Е аз ли съм зле или незнам кое е за хвалба??? Че някой е смазал колата, олекнал със солидна сума или щял да блъсне някой според мен не е нещо, което човек трябва да разказва с гордост...

SANDO 1 написа:Всичко е "временно" момчета.Малоумника си е малоумник не можеш му избиеш комплексчетата и със камери през километър ако щешИзпреварва си на завои,не ебава маркировка,дистанция и т.н.Балканска му работа

- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
group® написа:....
Снощи го чух по новините, мисля че БТВ, ако не се лъжа. Иначе по темата, често пътувам извънградско и ми прави впечатление, че май наистина джигитите със скорости над 130 понамаляха значително. Миналата година примерно всеки втори на магистралата едва ли не се чувстваше длъжен да кара в лява лента и да святка от 500 метра предварително. Може би наистина се постреснаха от камери и глоби вече... Иначе в София пак си изобилстват идиотите и почти всеки път като шофирам някой ми изправя косата. По-слабия трафик се дължи основно на по-малкия брой приходящи коли заради спада на строителството и т.н. Едва ли който кара служебна кола я е зарязал, за да се движи с градски транспорт, като изключим може би возещите се с метрото. Те пък създават други проблеми с паркирането в кварталите, така че все тая в общи линии...
В крайна сметка дано по-често занапред да чуваме такива новини...
Чиста случайност - или грешна стъкмистика !!!!
Не се е променило нито "културата на шофиране" нито е намалял броя на нинджите/кретени/полуидиоти и самозабравили се "мутрафони" нито броя на корумпираните милиционери по улиците.....
дори и да е намалял броя на мпс-тата преди от 10 - 3-ма да са били за пребиване и доживотно отнемане на книжката сега от 5 - 4-ма са за таковане....
Не се е променило нито "културата на шофиране" нито е намалял броя на нинджите/кретени/полуидиоти и самозабравили се "мутрафони" нито броя на корумпираните милиционери по улиците.....
дори и да е намалял броя на мпс-тата преди от 10 - 3-ма да са били за пребиване и доживотно отнемане на книжката сега от 5 - 4-ма са за таковане....
Последна промяна от One на Сря 05 яну 2011 10:47, променено общо 1 път.
- Mihailov78
group® написа:....

и една извадка:
...Основната причина за смъртта на пътя в България остава високата скорост. Много малко хора правят сметка, че по-малкото загинали на пътя означава освен по-малко нещастни семейства и по-малки разходи за държавата, а оттам и на нас данъкоплатците.
Към факторите за по-малко жертви на пътя се добавя и фактът, че глобите вече започнаха реално да се събират. А не само да се налагат на хартия.
Следваща цел - коланите на задните седалки. Според асоциацията на пострадалите от катастрофи, жертвите могат да станат с още 200 по-малко догодина, ако се научим на това просто правило...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз на КАТ не им вярвам много на статистиките, много ми е чудно как изкарват някои цифри, примерно че със зимни гуми ПТП-тата намаляват с 14%, че с включени фарове има Н на брой по- малко сгазени пешеходци, малко ми се струват теория на вероятностите тия изчисления
т.е. има рационал и логика, обаче как намират конкретните цифри, как съпоставят колко коли са с включени фарове за даден период или пък са сложили зимни гуми, колани и тн.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Веднъж се връщах от Варна.Някъде около Провадия по път с много завои имаша зверска катастрофа с една шкода Фелиция и Тир.Имаше голяма опашка от коли.Тъкмо вадеха човечеца от смачканата шкодичка,който не се знаеше дали е жив въобще и се бяха разхвърчали части на всякъде.Като и да е взеха да пускат по малко да се минава.За около час запомних горе долу колите които бяха наспирали и втрещените от ужас хора.Тръгвам и няколко километра по надолу същите тези коли пред мен започват да си изпреварват пак като си знаят
Викам си:Е добре до преди малко и те бяха там до смачаната шкодичка и цъкаха с език,а сега пак си карат как си искат.Какво трабва да се случи та да вземат в ръце

Викам си:Е добре до преди малко и те бяха там до смачаната шкодичка и цъкаха с език,а сега пак си карат как си искат.Какво трабва да се случи та да вземат в ръце

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”