Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?
Добра новина, браво!
-
- Автомобил:
- Двигател:
трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия и тогава още повече ще намалеят простотиите по пътищата,не че няма да ги има,но поне доста ще намалеят.
Предполагам фактор оказва и цената на горивата.А и аз забелязвам ,че все повече водачи спазват ограниченията или карат със скорост която ги надминава с малко,но говедата по пътищата ще си останат и винаги ще има,имам доста "приятни" спомени от такива които си мислят,че пътя е техен и всеки трябва да им прави път.
Предполагам фактор оказва и цената на горивата.А и аз забелязвам ,че все повече водачи спазват ограниченията или карат със скорост която ги надминава с малко,но говедата по пътищата ще си останат и винаги ще има,имам доста "приятни" спомени от такива които си мислят,че пътя е техен и всеки трябва да им прави път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
stanev11 написа:трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия .
Колега, към теб нищо лично

Но австрийски и италиански глоби мога да плащам когато получавам австрийска и италианска заплата.
Инак, се надявам да намалеят и спрат фаталните инциденти.
bobocamaro написа:stanev11 написа:трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия .
Колега, към теб нищо лично![]()
Но австрийски и италиански глоби мога да плащам когато получавам австрийска и италианска заплата.
Инак, се надявам да намалеят и спрат фаталните инциденти.
Точно! Ако направят глобата за шофиране с превишена скорост 5 лв., а за шофиране в нетрезво състояние 10 лв. всички ще спрат да го правят и ще си карат трезви, с колан, бавно, с винетка, застраховка, с фарове, вериги, зимни гуми и т.н.
Те това като го чуя и яд ме хваща. Глобите трябва да са непосилно високи, за да не ни се иска да ги плащаме. Такива с разни, че "заплатата ми е ниска за такава глоба" и "те да ми направят пътя, пък аз ще си карам леко" са толкова странни изказвания, че нямам думи.
По-напред имаше мнение на колега, който разказа как след 500 лв. акт на шофьор, въпросният започнал да кара по правилник. Това е смисълът на високите, непосилни актове.
Няма да почваме с корупция и т.н., защото ще омажем темата.
А иначе, това, че са намалели инцидентите е много добре и няма значение каква е точно причината. Призовавам всички да се стремят причината за намалената смъртност да сме самите шофьори.
- Sofiqneca
- Автомобил:
- Двигател:
Какво за бога ви интересуват причините ?!!!
Радвайте се хора! Запалете една свещ-помолете се.
Спрете като родните журналисти да търсите под вола теле за всичко. Аман!!!!
Радвайте се хора! Запалете една свещ-помолете се.
Спрете като родните журналисти да търсите под вола теле за всичко. Аман!!!!
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sam_boha написа:...
Mного точно казано!!!
Аре да те ударят 500 лв за превишена скорост да видим дали ще смееш друг път да я превишиш
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
sam_boha написа:Те това като го чуя и яд ме хваща. Глобите трябва да са непосилно високи, за да не ни се иска да ги плащаме. .
Краен си в изказванията си-интересува ме ако случайно "кривнеш" и те хванат, каква глоба би желал да платиш?
Австрийска или българска?
bobocamaro написа: интересува ме ако случайно "кривнеш" и те хванат, каква глоба би желал да платиш?
Австрийска или българска?
готов съм да платя и х3 швейцарска ако кривна - ама да знам че правилата важат за всички !!!
няма лелинчо, вуйчо, баджанак, кмет, депутат , министър или министър-председател !!!
разбираш ли къде е тънката на играта !!!!
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Много добра новина на фона на всичко останало случващо се в БГ!
Сега остава и манталитета на шофиране да си променим леко към европейския и ще сме супер
п.п.Колегата One е прав, снощи пак даваха за някакъв си кмет, който минавал на червено с джипа си със синя лампа, която всъщност нямал право да има и на всичкото отгоре псувал и уволнявал полицаите наред.
Сега остава и манталитета на шофиране да си променим леко към европейския и ще сме супер

п.п.Колегата One е прав, снощи пак даваха за някакъв си кмет, който минавал на червено с джипа си със синя лампа, която всъщност нямал право да има и на всичкото отгоре псувал и уволнявал полицаите наред.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Една много, много добра новина! Но има едно "НО" причините са единствено в Горивата, ще кажете не е вярно, точно от там е проблема! Нека паднат със 30 стотинки всички горива и да видите как ще се овиличат ПТП-тата и как все повече ще се виждат стари таралясници "Москичи, жигули, с черни номера, без ГО И Винетка"
Ако още малко се вдигнат горивата и застраховките и данъците на автомобилите, и ние няма да ги караме!
Причината е там, че заплатите не се вдигат, а само разходите!
Ако народа няма пари, няма как да кара кола!
Но всяко зло за добро!
Ако още малко се вдигнат горивата и застраховките и данъците на автомобилите, и ние няма да ги караме!
Причината е там, че заплатите не се вдигат, а само разходите!
Ако народа няма пари, няма как да кара кола!
Но всяко зло за добро!
Последна промяна от Varbona на Сря 05 яну 2011 17:00, променено общо 1 път.
Причина: "овиличат"...бедни ми Македонски, защо не умря при Гредетин
Причина: "овиличат"...бедни ми Македонски, защо не умря при Гредетин
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо си в грешка че народа няма пари.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..
някакъв процент от акта и глобите в влизат директно в полицията и примерно 1 до 5 % лично за катаджията който е съставил Акта ! Не е трдудно да се получи стига да има воля за това.
Кой нормален патрулен катаджия ще си рискува заплатата+процента ??
Нали така или иначе ще вземе пари от Акта..
Хем ще гледат по обстойно
за някой лев повече, хем няма да лапат двайсетачки, защото както ти опляскат Акта ще си ги вземат напълно законно....
А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджията
така хем ще се стараят , хем няма да пишат измилени актове - и ще се замислят до колко са им правата 
някакъв процент от акта и глобите в влизат директно в полицията и примерно 1 до 5 % лично за катаджията който е съставил Акта ! Не е трдудно да се получи стига да има воля за това.
Хем ще гледат по обстойно

А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджията

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..
Хем ще гледат по обстойноза някой лев повече, хем няма да лапат двайсетачки, защото както ти опляскат Акта ще си ги вземат напълно законно....
А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджиятатака хем ще се стараят , хем няма да пишат измилени актове - и ще се замислят до колко са им правата
хахаха,тогава ще почнат да се престарават,вместо ти да им буташ закона,те ще ти го четат даже

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..
Хем ще гледат по обстойноза някой лев повече, хем няма да лапат двайсетачки, защото както ти опляскат Акта ще си ги вземат напълно законно....
А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджиятатака хем ще се стараят , хем няма да пишат измилени актове - и ще се замислят до колко са им правата
хахаха,тогава ще почнат да се престарават,вместо ти да им буташ закона,те ще ти го четат даже

мисля че е редно..
Пък и ние трябва да сме изрядни все пак...
Не може само едните да са виновни..
Бая ще се замисли дали да напише "измислен Акт" , нали "кирийката" от "редовните Актове" отива в "канала" тогава.
Ето примерно от един акт за около 100 лева , нека да им дават 5-10 лева.. , няма да посмее да вземе 20-тачка , защото има вероятност все пак да бъде хванат , а така 5-10 лева са напълно законно негови и никой копче няма да му каже.Може би ще се облажат множко но все пак това си е контрол така или иначе , по добре на тея пари да платят данък отколкото да вземат 20 - те така или иначе си лапат и да са им чист необлагаем "доход" ...
Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията ,
ама няма нужда да ни дебнат милиционерите за нарушения по пътищата, или да се учат как се пишат актове, по добре да научат някой чужд език , че е баси излагацията
да обикалят и да глобяват направилно паркиралите и тия дето си хвърлят фасовете по улиците

в 21 век сме - технологиите са навсякъде
трябва:
1. оправят законите - да не може да се обжалват снимките
2. камери навред и система за електронно глобяване
резултата:
1. фактора корупция и заплати на голяма част от излишните милиционери отпада - държавата с най много полицаи и прокурори сме на глава от населението. (ей - това знаете ли какво значи,на фона на ширещото се беззаконие.....)
2. по голяма сигурност и ред по улиците - драстично намаляване на дребната улична престъпност и прочие
дали , ама не би

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”