Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Мнениеот nosex » Сря 05 яну 2011 14:11

Добра новина, браво!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 05 яну 2011 15:21

трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия и тогава още повече ще намалеят простотиите по пътищата,не че няма да ги има,но поне доста ще намалеят.
Предполагам фактор оказва и цената на горивата.А и аз забелязвам ,че все повече водачи спазват ограниченията или карат със скорост която ги надминава с малко,но говедата по пътищата ще си останат и винаги ще има,имам доста "приятни" спомени от такива които си мислят,че пътя е техен и всеки трябва да им прави път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 05 яну 2011 16:13

stanev11 написа:трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия .

Колега, към теб нищо лично :beer
Но австрийски и италиански глоби мога да плащам когато получавам австрийска и италианска заплата.
Инак, се надявам да намалеят и спрат фаталните инциденти.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 05 яну 2011 16:31

bobocamaro написа:
stanev11 написа:трябва санкциите да станат като в Австрия и Италия .

Колега, към теб нищо лично :beer
Но австрийски и италиански глоби мога да плащам когато получавам австрийска и италианска заплата.
Инак, се надявам да намалеят и спрат фаталните инциденти.

Точно! Ако направят глобата за шофиране с превишена скорост 5 лв., а за шофиране в нетрезво състояние 10 лв. всички ще спрат да го правят и ще си карат трезви, с колан, бавно, с винетка, застраховка, с фарове, вериги, зимни гуми и т.н.
Те това като го чуя и яд ме хваща. Глобите трябва да са непосилно високи, за да не ни се иска да ги плащаме. Такива с разни, че "заплатата ми е ниска за такава глоба" и "те да ми направят пътя, пък аз ще си карам леко" са толкова странни изказвания, че нямам думи.
По-напред имаше мнение на колега, който разказа как след 500 лв. акт на шофьор, въпросният започнал да кара по правилник. Това е смисълът на високите, непосилни актове.
Няма да почваме с корупция и т.н., защото ще омажем темата.
А иначе, това, че са намалели инцидентите е много добре и няма значение каква е точно причината. Призовавам всички да се стремят причината за намалената смъртност да сме самите шофьори.

Потребителски аватар
Sofiqneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sofiqneca » Сря 05 яну 2011 16:36

Какво за бога ви интересуват причините ?!!!
Радвайте се хора! Запалете една свещ-помолете се.
Спрете като родните журналисти да търсите под вола теле за всичко. Аман!!!!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 05 яну 2011 16:36

sam_boha написа:...

Mного точно казано!!!
Аре да те ударят 500 лв за превишена скорост да видим дали ще смееш друг път да я превишиш

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 05 яну 2011 16:41

sam_boha написа:Те това като го чуя и яд ме хваща. Глобите трябва да са непосилно високи, за да не ни се иска да ги плащаме. .

Краен си в изказванията си-интересува ме ако случайно "кривнеш" и те хванат, каква глоба би желал да платиш?
Австрийска или българска?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 05 яну 2011 16:44

bobocamaro написа: интересува ме ако случайно "кривнеш" и те хванат, каква глоба би желал да платиш?
Австрийска или българска?

готов съм да платя и х3 швейцарска ако кривна - ама да знам че правилата важат за всички !!!

няма лелинчо, вуйчо, баджанак, кмет, депутат , министър или министър-председател !!!

разбираш ли къде е тънката на играта !!!!

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 05 яну 2011 16:45

Много добра новина на фона на всичко останало случващо се в БГ!
Сега остава и манталитета на шофиране да си променим леко към европейския и ще сме супер :banana

п.п.Колегата One е прав, снощи пак даваха за някакъв си кмет, който минавал на червено с джипа си със синя лампа, която всъщност нямал право да има и на всичкото отгоре псувал и уволнявал полицаите наред.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 05 яну 2011 16:50

Една много, много добра новина! Но има едно "НО" причините са единствено в Горивата, ще кажете не е вярно, точно от там е проблема! Нека паднат със 30 стотинки всички горива и да видите как ще се овиличат ПТП-тата и как все повече ще се виждат стари таралясници "Москичи, жигули, с черни номера, без ГО И Винетка"
Ако още малко се вдигнат горивата и застраховките и данъците на автомобилите, и ние няма да ги караме!
Причината е там, че заплатите не се вдигат, а само разходите!
Ако народа няма пари, няма как да кара кола!
Но всяко зло за добро!

Последна промяна от Varbona на Сря 05 яну 2011 17:00, променено общо 1 път.
Причина: "овиличат"...бедни ми Македонски, защо не умря при Гредетин

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 05 яну 2011 16:53

Нещо си в грешка че народа няма пари.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 05 яну 2011 17:02

Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..

някакъв процент от акта и глобите в влизат директно в полицията и примерно 1 до 5 % лично за катаджията който е съставил Акта ! Не е трдудно да се получи стига да има воля за това.

Кой нормален патрулен катаджия ще си рискува заплатата+процента ??
Нали така или иначе ще вземе пари от Акта..
Хем ще гледат по обстойно ;) за някой лев повече, хем няма да лапат двайсетачки, защото както ти опляскат Акта ще си ги вземат напълно законно....
А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджията ;) така хем ще се стараят , хем няма да пишат измилени актове - и ще се замислят до колко са им правата ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 05 яну 2011 17:06

Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..

някакъв процент от акта и глобите в влизат директно в полицията и примерно 1 до 5 % лично за катаджията който е съставил Акта ! Не е трдудно да се получи стига да има воля за това.

Хем ще гледат по обстойно ;) за някой лев повече, хем няма да лапат двайсетачки, защото както ти опляскат Акта ще си ги вземат напълно законно....
А ако пък Актовете са написани незаконосъобразно - те така или иначе падат в съда - и разходите да са за сметка на полицията и катаджията ;) така хем ще се стараят , хем няма да пишат измилени актове - и ще се замислят до колко са им правата ;)

хахаха,тогава ще почнат да се престарават,вместо ти да им буташ закона,те ще ти го четат даже mhihi

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 05 яну 2011 17:15

LILO&STICH написа:
Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията , но това просто е мнооооооого турдно да стане , знам и как всички шофьори ще бъдат сууууупер изрядни. Само едно е решението , но управляващите няма да се съгласят..

хахаха,тогава ще почнат да се престарават,вместо ти да им буташ закона,те ще ти го четат даже mhihi

:) така е ама поне ще знаят ще ако напишат нещо незаконно ще ядат сопите и ще плащат и те!
мисля че е редно..
Пък и ние трябва да сме изрядни все пак...
Не може само едните да са виновни..

Бая ще се замисли дали да напише "измислен Акт" , нали "кирийката" от "редовните Актове" отива в "канала" тогава.
Ето примерно от един акт за около 100 лева , нека да им дават 5-10 лева.. , няма да посмее да вземе 20-тачка , защото има вероятност все пак да бъде хванат , а така 5-10 лева са напълно законно негови и никой копче няма да му каже.Може би ще се облажат множко но все пак това си е контрол така или иначе , по добре на тея пари да платят данък отколкото да вземат 20 - те така или иначе си лапат и да са им чист необлагаем "доход" ...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 05 яну 2011 17:21

Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията ,

ама няма нужда да ни дебнат милиционерите за нарушения по пътищата, или да се учат как се пишат актове, по добре да научат някой чужд език , че е баси излагацията

да обикалят и да глобяват направилно паркиралите и тия дето си хвърлят фасовете по улиците :)

в 21 век сме - технологиите са навсякъде
трябва:
1. оправят законите - да не може да се обжалват снимките
2. камери навред и система за електронно глобяване

резултата:
1. фактора корупция и заплати на голяма част от излишните милиционери отпада - държавата с най много полицаи и прокурори сме на глава от населението. (ей - това знаете ли какво значи,на фона на ширещото се беззаконие.....)
2. по голяма сигурност и ред по улиците - драстично намаляване на дребната улична престъпност и прочие

дали , ама не би :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”