Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Мнениеот group® » Сря 05 яну 2011 17:55

Именно.
Чичо Сам също е бил корумпиран и то бетер нашите.
Бях го писал преди, как са го измислили:
- камера в колата, която се включва автоматично при задействане на 'бурканите' и излъчва в централата. Единствения начин да бъде спряна кола - с буркани :lol: Хитро - хем няма корупция, хем полицаите имат повече сигурност и работят по един.
- три нива на полиция - градска, щатска и федерална. Всяка следи всяка и не може да станеш жертва на своеволия - винаги има на кой да се оплачеш. А финансирането е обвързано с резултатите.

И пак може да има шуро баджанаци, ама размерите са малки много и всичко действа против такава практика.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 05 яну 2011 17:59

One написа:
Marto_VN написа:Знам как може да се премахне корупцията ,

ама няма нужда да ни дебнат милиционерите за нарушения по пътищата, или да се учат как се пишат актове, по добре да научат някой чужд език , че е баси излагацията

да обикалят и да глобяват направилно паркиралите и тия дето си хвърлят фасовете по улиците :)

в 21 век сме - технологиите са навсякъде
трябва:
1. оправят законите - да не може да се обжалват снимките
2. камери навред и система за електронно глобяване

резултата:
1. фактора корупция и заплати на голяма част от излишните милиционери отпада - държавата с най много полицаи и прокурори сме на глава от населението. (ей - това знаете ли какво значи,на фона на ширещото се беззаконие.....)
2. по голяма сигурност и ред по улиците - драстично намаляване на дребната улична престъпност и прочие

дали , ама не би :)

Ако смяташ чистачките,деловодителките и масата администрация разхождаща се с 1 лист цял ден, която е половината от това 60000 човека в МВР - за полицаи Евала , значи наистина са много на глава от населението... , само че реалната картинка е мнооооого по различна... но не ми се влиза в спорове , в които няма да бъда разбран, защото хорското мислене и представи са супер объркани и грешни...
Реално полицаите на улицата не са повече от 10-15 хиляди в цяла България , мисля че това е малко дори.. ама щом казаваш че били много оки...
7,000,000 : 15,000 = 466... Значи на 466 души се пада по 1 полицай ... еее това е едно "огромно число.... нали...
Не престанахте всички хора да се влияете от измислени "стъкмистики"
Една камера е около 22.000 евро ама и това май не го знаеш нали... това не са ти камери за фото-апарат!
Това са специални камери ама няма да те открехвам за какво служат защото е поверително!
ама нека ги сложат и махнат полицаите .. еми може да вдигнат още данъчетата защото само за една Варна сигурно ще трябват някъде около 200 камери 22,000 Х 200 = 4,400,000 евро. мисля че тея пари ще осигурят заплатата на много повече полицаи от 200 камери.. а и нали за тея камери ще трябват хора за наблюдение .. и то не 1-2 и на тях заплати..
То много лесно да сложат камери - то да не е автоматично това , следи се пак от хора!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 05 яну 2011 18:07

Marto_VN написа:

около 200 камери 22,000 Х 200 = 4,400,000 евро. мисля че тея пари ще осигурят заплатата на много повече полицаи от 200 камери.. а и нали за тея камери ще трябват хора за наблюдение .. и то не 1-2 и на тях заплати..
То много лесно да сложат камери - то да не е автоматично това , следи се пак от хора!

хубави сметки
а дали за закупуването на таз техника може да се тегли заем с гарант държавата и обезпечение събраните глоби, как мислиш ???? дали тия 4 млн евро няма да се върнат максимум до година а ???

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 05 яну 2011 18:12

One написа: дали тия 4 млн евро няма да се върнат максимум до година а ???

Може би...някой с обяснение защо се случва точно обратното?
http://hyundai-bg.com/forums/viewtopic. ... 54&start=0
А някой да сметне за какъв период се изплаща този уред от глоби?
И защо го свалят от стълба?
Това са пълни абсурди и тъпотии, 50 000 лева на глоби по 50 са 1000 водача в крачка. За по-малко от месец ще минат от там. Край :не:

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Сря 05 яну 2011 18:17

Friday spam отклонихте се от темата ! Има си хора в министерството да кажат причините. Кой за каквото е учил! То не бяха стринки, баджанаци, ортаци та камери, австрийци , само да не станем албанци mhihi
Карайте си разумно със скорост съобразена с пътната обстановка. Лека ви вечер!

golf_8450
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_8450 » Сря 05 яну 2011 18:19

колеги ....... истината за намаляването на птп по бг пътищата е, че все повече хора разбират коя е най-сигурната кола ....., а именно VW : vw fen

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 05 яну 2011 18:21

bobocamaro написа:
sam_boha написа:Те това като го чуя и яд ме хваща. Глобите трябва да са непосилно високи, за да не ни се иска да ги плащаме. .

Краен си в изказванията си-интересува ме ако случайно "кривнеш" и те хванат, каква глоба би желал да платиш?
Австрийска или българска?[/quote

Няма значение какво искам аз, има значение как е най-добре за обществото. Ако като ме дернат 1000 лв. ще се замисля и ще спра да карам като състезател и по този начин поне едно дете тръгващо си от училище няма да бъде блъснато, докато се опитвам да впечатля съученичката му как въртя колата на ръчна - така да бъде 1000 лв.
Спасяването на книжката (парите) ти не е равно на човешки живот.
Пак казвам, важно е кое е най-добро за обществото.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 05 яну 2011 18:22

За мен не са важни причините за намаляване на катастрофите - важни са резултатите!

Да си пожелаем през 2011 г. да намалее отново бройката на загиналите във войната по пътищата :012:

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 05 яну 2011 18:27

+1 за високи глоби - тогава ще се оправят нещата
имах 2-ма приятели преди време и караха като ненормални. На единия му взеха книжката за алкохол, после двамата хубавци бяха ходили някъде и тоя без книжка беше карал. Видяли полицаи и се сменили, след това ги спряли и на тоя без книжка още един акт, че кара без свидетелство, а на тоя другия - акт, че му е дал да кара.

На единия 2-та акта бяха за около 700лв, а на другия акта беше за 200...
Сега и двамата смея да твърдя, че карат с 10км под ограниченията, а тоя с алкохола не му и минава през ум да пие и да кара. И двамата не работят.
Та каква е равносметката - Високи глоби за да се научат как се кара, също така за тези, по - платежоспособните - глоби, съобразени с неговия доход...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 05 яну 2011 18:35

Не, не. Тва стана неква пълна тролска дивотия тая тема.
Писна ми КАТ и СОМАТ да ми дрънкат за изключване на човешки фактор и нищо да не се прае по въпроса.
Австрия, Холандия...и сие жива кука нема по улиците.Там нема съд, нема обжалване. С машина не се спори....плащаш и точка. Тука тва нема да стане скоро. Не виждам за кво трева да се дърляме, а лайната от които тва зависи да ми ходат у бутици за Айфони.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 05 яну 2011 18:44

Според мен е рекордните цени на горивата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 05 яну 2011 18:46

Радвам се,че са намалели произшествията с тежки последици.
За да се намалят още, мисля че са необходими няколко неща.
Спазване на ЗДВП и правилника към него, особено в частта му за превишена скорост и шофиране под влияние на алкохол и подобни го*на.
По-хубави пътища, защото БГ настилките, сигнализацията, знаците и т.н. са в недобро (ужасно е точния термин) състояние.
Самата организация на движението също има огромно значение.В UK отдавна са минали на кръгови кръстовища, не за друго,ами защото са доста безопасни и въпреки доста интензивния трафик, движението си върви (е, кога бързо,кога бавно,ама върви).
По-висок жизнен стандарт, който ще осигури по-нови возила, съответно по-безопасни.

И все пак, малко повече внимание на пътя, спазването на ограниченията и НЕшофирането в пияно състояние ще намалят катастрофите драстично. Малко повече отговорност на пътя ще доведе до значителни резултати.

Относно цените на горивата - те ще си растат, няма да намаляват, така че ефектът от повишаването на цената е временно явление.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 05 яну 2011 21:05

Причините
1. По-сигурните коли. Не се казва дали катастрофите са намалели, според мен са по-безкръвни (възглавници и т.н.)
2. Камерите и контрола. Каквото и да е има някаква положителна искрица в работата на КАТ, макар и все още далеч от истината
3. Малко по малко ставаме европейци,макар че идиоти все още има колкото щеш

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 05 яну 2011 22:02

Хубава новина-дано стане тенденция.
Иначе причините са комплексни и по-горе се казаха-по-скъпи горива,по-високи глоби,по-нови (сигурни) автомобили,по-стриктен контрол (камери),може би и малко повече самосъзнание у шофьорите.
Според мен има потенциал още повече да намалеят жертвите,въпрос на организация на движението,инфраструктура и т.н.
Относно глобите,мисля,че трябва да са високи,но и да са процент от средната месечна заплата за страната! Логиката на някой колеги за мнооого високи глоби и ще се спрем да нарушаваме закона е вярна,но трябва да се съобразява с доходите. Иначе да направят глобата за превишение на скоростта с до 20км/ч 2000 евра и ефекта ще е голям,пък същата глоба ако е 8000 евра,ефекта ще е още по-голям,но и в двата случая,ще е върла,източноевропейска дивотия.
И накрая една голяма псувня за родната пътна милиция-тия трябва като минаваме покрай тях да ги целим с домати и яйца,по-големи мишоци от тях нема! За една двайсетачка,някой от тях са готови и свирка да направят в храста в който се крия...сигурно заради тях и дивите зайци изчезнаха-заеха им местообитанията.
Вместо да помагат за по-сигурно движение,повечето пречат :не:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 05 яну 2011 22:08

mufin написа:Причините
1. По-сигурните коли. Не се казва дали катастрофите са намалели, според мен са по-безкръвни (възглавници и т.н.)
2. Камерите и контрола. Каквото и да е има някаква положителна искрица в работата на КАТ, макар и все още далеч от истината
3. Малко по малко ставаме европейци,макар че идиоти все още има колкото щеш

:да: :да: :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”