Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция

Мнениеот kossel » Сря 05 яну 2011 11:46

Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция

Мнениеот Петър Петров » Сря 05 яну 2011 12:36

Как по-точно го е замерил? Електролита е ясен как се мери, ама премери ли го с товарна шина, демек дали е натоварил акумулатора?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 05 яну 2011 14:22

Петър Петров написа:Как по-точно го е замерил? Електролита е ясен как се мери, ама премери ли го с товарна шина, демек дали е натоварил акумулатора?

Да сложи го на нещо като стенд с една дебела жица навита като реотан, и тогава измери напрежение 10-11 волта. ЛОшото е че не видях в този момент какъв е тока - 200 А например ...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 05 яну 2011 14:32

Извинявам се на Колегата,ама да не пускам нова тема!При мене е Мон бат ,необслужваем 50ач,с око.Светеше зелено ,но сега забелязвам ,че е черно.Зареждах го но си остана черно.Иначе колата си пали.Въпроса ми е какво означава черният цвят и дали е на път да се разделяме?Благодаря!

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Сря 05 яну 2011 14:48

Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 05 яну 2011 15:46

Може и самото "Око" да е дефектирало! :idea:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 05 яну 2011 17:42

petiop написа:Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.

Значи мога да си го карам?Не съм го гледал като го разклатя.От време на време ми занулява часовника,ама като го заредя се оправя.Не съм имал все още случаи да не запали.

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Сря 05 яну 2011 18:41

kossel написа:Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?

колега ако е монбат направо ходи си търси гаранцията,в момента те са най големите боклуци на пазара

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Сря 05 яну 2011 21:29

kombi tdi написа:
kossel написа:Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?

колега ако е монбат направо ходи си търси гаранцията,в момента те са най големите боклуци на пазара

извинявам се и аз че ползвам темата но споделете кой са най надежни акумулатори от българските и не само от тях но на човешки цени

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Сря 05 яну 2011 21:40

аз лично съм за FIAAM за 74 ам -170лв но е много добър

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 05 яну 2011 21:43

rokera671 написа:
petiop написа:Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.

Значи мога да си го карам?Не съм го гледал като го разклатя.От време на време ми занулява часовника,ама като го заредя се оправя.Не съм имал все още случаи да не запали.

Roker аз имам един, който ме предаде скоро.Свети си зелено постоянно батка - няма значение дали е изтощен или съм го зареждал цяла нощ.Грам ток нямаше последният път а си свети зелено.Затова и новият го взех без очи :Mr Green Fun Хайде успех!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 07 яну 2011 15:02

Да бе и един авер ми каза за същият случаи ,че го предал със зелено око!!!Ами моят е с черно и е трета година .Доволен съм ,а и върти си яко за сега.Това с цвета маи е т..к
Бих си взел пак с око ,доволен съм!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 07 яну 2011 15:38

Ето как работи окото.
Изображение

Има топче което е в едно пространство със формата на обърнато V. Като акумулатора е зареден плутността на електролита е повишена и топчето изплува на върхът на V-то и така се вижда отгоре. Тъй като топчето е зелено затова и и индикатора е зелен. Като се разреди топчето пада отляво или отдясно и като погледнете индикатора виждате електролита, които изглежда черен защото там е тъмно mhihi .

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 окт 2013 16:06

Колеги, пиша тук за да не пускам нова тема! Значи вчера карах колата над 200км извън града, и я оставих в гаража! Днес паля на другия ден, колата запали, но усетих лек спад на стартера при въртенето, и когато вдигнах капака на колата гледам акумулатора околяра в черно, и след 1 км пробег почна да става зелен!
Дали това е симптом, за фалирала клетка, или, че не зарежда!
Акумулатора го взех без гаранция, промоция даваш своя и ти приспадат от цената! Имам го от 8 месеца!
Благодаря за коментарите! :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”