Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция
Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с акумулатор 62 А/ч в гаранция
Как по-точно го е замерил? Електролита е ясен как се мери, ама премери ли го с товарна шина, демек дали е натоварил акумулатора?
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Петър Петров написа:Как по-точно го е замерил? Електролита е ясен как се мери, ама премери ли го с товарна шина, демек дали е натоварил акумулатора?
Да сложи го на нещо като стенд с една дебела жица навита като реотан, и тогава измери напрежение 10-11 волта. ЛОшото е че не видях в този момент какъв е тока - 200 А например ...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се на Колегата,ама да не пускам нова тема!При мене е Мон бат ,необслужваем 50ач,с око.Светеше зелено ,но сега забелязвам ,че е черно.Зареждах го но си остана черно.Иначе колата си пали.Въпроса ми е какво означава черният цвят и дали е на път да се разделяме?Благодаря!
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Може и самото "Око" да е дефектирало! 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
petiop написа:Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.
Значи мога да си го карам?Не съм го гледал като го разклатя.От време на време ми занулява часовника,ама като го заредя се оправя.Не съм имал все още случаи да не запали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?
колега ако е монбат направо ходи си търси гаранцията,в момента те са най големите боклуци на пазара
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
kombi tdi написа:kossel написа:Проблема с акумулатор 62 А/ч в гаранция е. При -5 градуса колата с него не пали. Пали с един който е 44А/ч и не си знае годините. Ходих при майстора да му плача да ми го смени, той го замери, премери електролите, и каза добре е , като го сложи на колата (вече заграла ) пали и с него. Какво да направя да ми уважат гаранцията ?
колега ако е монбат направо ходи си търси гаранцията,в момента те са най големите боклуци на пазара
извинявам се и аз че ползвам темата но споделете кой са най надежни акумулатори от българските и не само от тях но на човешки цени
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз лично съм за FIAAM за 74 ам -170лв но е много добър
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rokera671 написа:petiop написа:Черният цвят означава че трябва да се дозареди,но може и много да си кара така щом си го дозареждал,като го разклатиш показва ли се зеленото.
Значи мога да си го карам?Не съм го гледал като го разклатя.От време на време ми занулява часовника,ама като го заредя се оправя.Не съм имал все още случаи да не запали.
Roker аз имам един, който ме предаде скоро.Свети си зелено постоянно батка - няма значение дали е изтощен или съм го зареждал цяла нощ.Грам ток нямаше последният път а си свети зелено.Затова и новият го взех без очи

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Да бе и един авер ми каза за същият случаи ,че го предал със зелено око!!!Ами моят е с черно и е трета година .Доволен съм ,а и върти си яко за сега.Това с цвета маи е т..к
Бих си взел пак с око ,доволен съм!
Бих си взел пак с око ,доволен съм!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ето как работи окото.

Има топче което е в едно пространство със формата на обърнато V. Като акумулатора е зареден плутността на електролита е повишена и топчето изплува на върхът на V-то и така се вижда отгоре. Тъй като топчето е зелено затова и и индикатора е зелен. Като се разреди топчето пада отляво или отдясно и като погледнете индикатора виждате електролита, които изглежда черен защото там е тъмно
.

Има топче което е в едно пространство със формата на обърнато V. Като акумулатора е зареден плутността на електролита е повишена и топчето изплува на върхът на V-то и така се вижда отгоре. Тъй като топчето е зелено затова и и индикатора е зелен. Като се разреди топчето пада отляво или отдясно и като погледнете индикатора виждате електролита, които изглежда черен защото там е тъмно

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, пиша тук за да не пускам нова тема! Значи вчера карах колата над 200км извън града, и я оставих в гаража! Днес паля на другия ден, колата запали, но усетих лек спад на стартера при въртенето, и когато вдигнах капака на колата гледам акумулатора околяра в черно, и след 1 км пробег почна да става зелен!
Дали това е симптом, за фалирала клетка, или, че не зарежда!
Акумулатора го взех без гаранция, промоция даваш своя и ти приспадат от цената! Имам го от 8 месеца!
Благодаря за коментарите!
Дали това е симптом, за фалирала клетка, или, че не зарежда!
Акумулатора го взех без гаранция, промоция даваш своя и ти приспадат от цената! Имам го от 8 месеца!
Благодаря за коментарите!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”