Проблем с таблото на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mmakavelii
Автомобил:
Двигател:

Проблем с таблото на голф 3

Мнениеот mmakavelii » Чет 06 яну 2011 10:04

Здравейте колеги,имам голф 3 1.8 мотор 93 г.Проблема е че стрелката на температурата и стрелката на скоростомера не отчитат,всичко останало си работи,ако някои се е сблъсквал с подобен проблем да каже каква може да е причината.Мерси предварително!

Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с таблото на голф 3

Мнениеот MORRT » Чет 06 яну 2011 15:59

имах подобен проблем и аз
не ми отчиташе правилно стрелката на температурата и на скороста
реших си проблема с ново табло за 40 лв

Потребителски аватар
Наско595
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Наско595 » Чет 06 яну 2011 16:10

колега отвори таблото вътре има т.н. шина която е свързана с всички уреди може да имаш прекъсната писта на е голяма играчка успех

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 06 яну 2011 16:17

Добре дошъл!

Пробвай да го откачиш и да закачиш наново буксите. Може и да ги почистиш със спирт. Ако си късметлия може нещо просто да се е замърсило.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 06 яну 2011 16:30

Проблема за температурата идва от датчика който е на 3-ника, той е за смяна, струва около 40 кинта, и се оправя проблема! Но за километража, там проблема трябва да се види от човек който разбира нещата!
Не бързай да сменяш тъблото, да не излезе че и това което взимаш е ментак :да:

s_v_n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_v_n » Чет 06 яну 2011 16:48

има датчик и за километража, намира се отзад на скоростната кутия.

Потребителски аватар
FreezA
Автомобил: Golf 3 GTi
Двигател: 2E

Мнениеот FreezA » Чет 06 яну 2011 23:52

колега аз имам почти същия проблем,но сега неми работи оборотомера и скоростомера от време на време,но след един лек удар отгоре и скоростомера си тръгва такче,вземи от някой морга едно табло и пробвай :012:

mmakavelii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmakavelii » Пет 07 яну 2011 0:09

Мерси колеги :beer !Като цяло опитах да извадя буксите и да ги вкарам наново,но нямаше успех,сега съм решил да взема едно табло което работи на заем и да пробвам дали е от него или проблема е някаде по кабелите или датчиците.защото точно когато спря да отчитат уредите след около минута колата ми огасна и неискаше да запали повече.Закарах я на майстор и ми оправи паленето,каза ми че върнала ток от делкото или нещо от тоя сорт,надявам се че е някоя прекъсната писта в таблото.Като открия повредата ще пиша каква е,дано да помогна по този начин на някои с подобен проблем :) :012:

Потребителски аватар
pu6eka
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AGN 1999

Мнениеот pu6eka » Пет 07 яну 2011 18:05

Ами колега, ако е върнала ток от делкото и потази причина ти е отказало и таблото, за жалост има много голяма възможност да ти го е изгорила! За температурата не съм сигурен, но за скоростомера ще ти кажа, че е на инпулсно захраване и като му пуснеш прав ток си отива... едни "разбирачи" се бяха мъчили да проверят проблема с тъблото като подадът на скоростомера ток директно от акумолатора... ами освем датчик на скоростната кутия(в който беше проблема) смениха и иначе зравото табло, което вече неставаше... Хубаво правите, че питате! Събирайте мнения и после бъзикайте, че да не си бъркате по джобовете излишно ;) :P Та, ако имате проблем пък с датчика на скотростната кутия, аз питах в моргите 30лв. а в магазина най евтино е 70лв. Ако не си намерите по евтино аз моя си го отремонтирах сам и все още бачка идеално! Мога да помагам по този въпрос, ако естествено проблема не е в изронени зъби или счупен корпус :) Чао за сега :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”