Стрелка на температура на таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стрелка на температура на таблото.
На моя- 1.8 пълен инжекцион при нормално движение заковава точно на средата. А започва да духа топло доста преди да отлепи от началото. Включва перката от предпоследната чертичка, като тогава духа хладно-щото термостата бил двупосочен,каквото и да означава това... 

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:

- V_i_T
- Автомобил: Golf 2 GTI
- Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
- Контакти:
Колеги, та последно никой нищо конкретно не е казал за чертичките!!!
Нали са 5 - една дебела и 4 тънки, къде какви са градусите, има ли някъде описание?!?! Или ако няма някой който знае със сигурност нека каже.
Нали са 5 - една дебела и 4 тънки, къде какви са градусите, има ли някъде описание?!?! Или ако няма някой който знае със сигурност нека каже.

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
При изрядно работещи уреди на таблото и датчика за температура 90 градуса са около средната (втората тънка) черта. При моят голф също никога не е достигала стрелката до там, но си знам че е от датчика, защото имам много силно парно. Към всички които не им стига стрелката до средата и са сменили термостат това е решението - смяна на температурен датчик.
- V_i_T
- Контакти:
hayabusa_gsxr написа:...... имам много силно парно.......
Точно поради тази причина питам къде и колко са градусите, понеже парното много слабо духа топличко, стрелката на температурата не е стигала до средата, и затова започвам да си мисля, че може да е термостат, довечера ще го сменям - ако и тогава няма да се оправи нито парното нито стрелката ............. следващата стъпка ще е датчика.
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Колега, парното може да не духа горещо по ред причини , не само заради термостата. Така преди 2месеца аз си смених моя и пак нямах парно, докато не си изолирах клапите за студен и топъл въздух.При мен проблема беше там, не казвам че и твоя е 100% там ако искаш смени си термостата и ако няма ефект почти съм сигурен че и твоите клапи са за изолиране. През духалките излиза ли ти дунапрен наскоро?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Може да стои навсякъде особено ако температурния датчик на главата не е оригинален!!!Приборът е крайно неточен и изиска регулация..или от таблото или със съпротивление....
- FreezA
- Автомобил: Golf 3 GTi
- Двигател: 2E
колега проблема е познат,но самоче при 3-ка няма парно и непозкава добре,аз смених термостат и парното духна топло,смених дачика и показването на градусите се нормализира пробвай с тези неща не повече от 25 лева са двете 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Да не отварям нова тема - наскоро смених термостат. Днес забелязах че за голфовете термостата по каталог трябва да отваря на 87 градуса, а за двигател 1.6 АБУ(какъвто е моя) на 84 градуса. Защо има такова разминаване? Цитирам сайта http://www.drive.bg
- V_i_T
- Контакти:
Да се похваля ....... смених си термостата и при загрята кола стрелката заковава вертикално, т.е. по средата между втората и третата чертичка, наближавайки по-скоро втората. Ефектът е поразителен ..... парното сега си духа страхотно и сякаш по добре върви голфа.
P.S. Термостата който сложих е на BEHR или нещо такова и е на 87 градуса. Статия е бил WAHLER или нещо такова.
P.S. Термостата който сложих е на BEHR или нещо такова и е на 87 градуса. Статия е бил WAHLER или нещо такова.
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги смених датчика на температурата и стрелката си стигна средата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”