Странни звуци само при първа скорост на голф 3

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
scorpio88
Автомобил:
Двигател:

Странни звуци само при първа скорост на голф 3

Мнениеот scorpio88 » Чет 19 авг 2010 0:08

Здравейте колеги.Имам един проблем и ще съм много благодарен ако някой помогне.Значи проблема е следния :
голфа ми е 1.9 тди от няколко дни започнаха да се чуват странни звуци (нещо от сорта на виене,стържене) при потегляне и само при каране на първа скорост,при всички други скорости всичко си е ок.Забелязах,че ако завия на дясно звука се усилва.Само да поясня,че скоро съм правил ремонт на скоростната кутия и съм сменял преди половин година лагерите на главините.Благодаря на всички предварително.

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Re: Странни звуци само при първа скорост на голф 3

Мнениеот Kicho » Пет 07 яну 2011 15:00

Колега аз съм със абсолютно същят проблем и признаци. Нека по - компетентните да споделят, рейка ли е каре ли е ? Тъмна Индия :roll:

MORSKIQ2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORSKIQ2 » Пет 07 яну 2011 17:04

Карета колега, провери ги.

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Пет 07 яну 2011 19:38

Проблема не е в каретата, четох доста из форума за пружинката между първа и задна скорост, понеже на мен само на първа го прави - стърже ужасно. Но искам да съм сигурен какво е, че за монтаж и демонтаж на скоростна ми искат 120лв., и ако не е там проблема напразно ще си блъскам главата :roll: Помагайте колеги дори и с предположения да търся проблема :bowdown

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Чет 13 яну 2011 16:32

Карета, вътрешни кормилни накрайници...

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 13 яну 2011 18:28

наистина ако проблема е от скоростната кутия няма смисъл да се услива това тракане или виене при завой ... а да не би да ти вие скоростната кутия и плюс това да имаш износено каре ...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 13 яну 2011 19:37

Ако си с 02А скорости с хидравличен съединител според мен е пружината на вилката на задна скорост.Съответно за да се смени се сваля и разглобява скоростната кутия.Пружината е под 10лв. и се купува само като оригинална част.За да си сигурен, че е от неяправиш следния експеримент - паркираш на наклон, гасиш мотора, включваш на първа предавка и без да я изключваш натискаш съединител.Колата въответно ще тръгне и ако чуваш тракането .... пружината е заминала.Имах този проблем на Пасата има и тема нейде из форума със снимков материал...

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Чет 13 яну 2011 19:49

bobcho написа:Ако си с 02А скорости с хидравличен съединител според мен е пружината на вилката на задна скорост.Съответно за да се смени се сваля и разглобява скоростната кутия.Пружината е под 10лв. и се купува само като оригинална част.За да си сигурен, че е от неяправиш следния експеримент - паркираш на наклон, гасиш мотора, включваш на първа предавка и без да я изключваш натискаш съединител.Колата въответно ще тръгне и ако чуваш тракането .... пружината е заминала.Имах този проблем на Пасата има и тема нейде из форума със снимков материал...
Аз съм на същото мнение като колегата сменяй пружинката и си готов

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Съб 15 яну 2011 16:14

Мерси колеги, отивам в сервиз за скоростни кутий. Ще споделя после какво се е получило :beer Благодаря на всички колеги, които обърнаха внимание на проблема ми :да: Живи и здрави :drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”