Здравейте колеги.Имам един проблем и ще съм много благодарен ако някой помогне.Значи проблема е следния :
голфа ми е 1.9 тди от няколко дни започнаха да се чуват странни звуци (нещо от сорта на виене,стържене) при потегляне и само при каране на първа скорост,при всички други скорости всичко си е ок.Забелязах,че ако завия на дясно звука се усилва.Само да поясня,че скоро съм правил ремонт на скоростната кутия и съм сменял преди половин година лагерите на главините.Благодаря на всички предварително.

Странни звуци само при първа скорост на голф 3
Re: Странни звуци само при първа скорост на голф 3
Колега аз съм със абсолютно същят проблем и признаци. Нека по - компетентните да споделят, рейка ли е каре ли е ? Тъмна Индия 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Карета колега, провери ги.
Проблема не е в каретата, четох доста из форума за пружинката между първа и задна скорост, понеже на мен само на първа го прави - стърже ужасно. Но искам да съм сигурен какво е, че за монтаж и демонтаж на скоростна ми искат 120лв., и ако не е там проблема напразно ще си блъскам главата
Помагайте колеги дори и с предположения да търся проблема 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Карета, вътрешни кормилни накрайници...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
наистина ако проблема е от скоростната кутия няма смисъл да се услива това тракане или виене при завой ... а да не би да ти вие скоростната кутия и плюс това да имаш износено каре ...
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Ако си с 02А скорости с хидравличен съединител според мен е пружината на вилката на задна скорост.Съответно за да се смени се сваля и разглобява скоростната кутия.Пружината е под 10лв. и се купува само като оригинална част.За да си сигурен, че е от неяправиш следния експеримент - паркираш на наклон, гасиш мотора, включваш на първа предавка и без да я изключваш натискаш съединител.Колата въответно ще тръгне и ако чуваш тракането .... пружината е заминала.Имах този проблем на Пасата има и тема нейде из форума със снимков материал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм на същото мнение като колегата сменяй пружинката и си готовbobcho написа:Ако си с 02А скорости с хидравличен съединител според мен е пружината на вилката на задна скорост.Съответно за да се смени се сваля и разглобява скоростната кутия.Пружината е под 10лв. и се купува само като оригинална част.За да си сигурен, че е от неяправиш следния експеримент - паркираш на наклон, гасиш мотора, включваш на първа предавка и без да я изключваш натискаш съединител.Колата въответно ще тръгне и ако чуваш тракането .... пружината е заминала.Имах този проблем на Пасата има и тема нейде из форума със снимков материал...
Мерси колеги, отивам в сервиз за скоростни кутий. Ще споделя после какво се е получило
Благодаря на всички колеги, които обърнаха внимание на проблема ми
Живи и здрави 

Върни се в “Дизелови агрегати”