Зелена нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Зелена нафта

Мнениеот Ljubon » Пет 07 яну 2011 11:07

Мтого ми е интересно как виждате цвета на нафтата. Трябва да се сипе в прозрачна туба, за да и видиш цвета. Аз зареждам винаги на бензиностанция и какво ми сипват, не знам. И не ме интересува цвета, само да върви колата, това е. Проблеми с нафта досега не съм имал, зареждам на Лукойл.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 07 яну 2011 18:14

Или ако си си сложил допълнителен прозрачен филтър пак се вижда.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 07 яну 2011 18:25

red.devilll написа:Колега,тук си малко в грешка. Еко кинитрон си карат само гръдски горива и съм сигурен в това ,

Не на всяка бензиностанция са от Гърция, има и такива с горива от Лукойл

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 07 яну 2011 18:30

bnick написа:
red.devilll написа:Колега,тук си малко в грешка. Еко кинитрон си карат само гръдски горива и съм сигурен в това ,

Не на всяка бензиностанция са от Гърция, има и такива с горива от Лукойл

Колега по негови думи еко кинитрон зареждат само от гърция а за еко петролиум и еко елда не съм сигурен с каква нафта са. Има пуснати и няколко обекта под аренда но пише само еко отдолу няма кинитрон .Това ми го е казвал един от шофиорите които ги зареждат. може и да греша и ако е така се извинявам

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Пет 07 яну 2011 23:02

Ljubon написа:Мтого ми е интересно как виждате цвета на нафтата. Трябва да се сипе в прозрачна туба, за да и видиш цвета. Аз зареждам винаги на бензиностанция и какво ми сипват, не знам. И не ме интересува цвета, само да върви колата, това е. Проблеми с нафта досега не съм имал, зареждам на Лукойл.

На самата колонка на бензиностанзията си има прозрачен елемент където се вижда цвета на съответното гориво.Не съм сигурен дали е това на всички бензиностанции.И аз преди месец сипах за 50 кинта дизел,с добавка уш екстра някакъв беше(от геомекс),издържал на -25*c и цвета му беше различен обаче зелен или червен въобще не го запомних,поради причината,че разлика във вървежа нямаше а разхода беше с 1-1,5 повече.

Върни се в “Дизелови агрегати”