ползвате ли сайтовете за групово пазаруване?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: ползвате ли сайтовете за групово пазаруване?
Тва за пръв път го чувам даге 

ISRalien написа:Както всяко ново нещо, представено в България, това е прецакано.
Уж идеята е като се съберат повече хора да им дадат повече отстъпки.
Е да, ама не.
Никъде не пише колко човека са нужни, за да се ползва отстъпката. Тя си важи и за първия и за 501-вия.
Еми нормално. Обяви един артикул на 2 пъти по-висока цена, после обяви НЕВЕРОЯТНА ОТСТЪПКА ОТ 50% и гледай после сеир...
има нещо такова, задружно.бг се бяха издънили няколко пъти
докато аз съм доволен от грабо, за 20 лв ядохме верно за 40 по меню
сега не знам дали менюто не е некво надуто специално, малко скъпо ми се стори, ама от де да знам дали вече не са така цените навсякъде - Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
maxpayne написа:ISRalien написа:Както всяко ново нещо, представено в България, това е прецакано.
Уж идеята е като се съберат повече хора да им дадат повече отстъпки.
Е да, ама не.
Никъде не пише колко човека са нужни, за да се ползва отстъпката. Тя си важи и за първия и за 501-вия.
Няма такова нещо, идеята за групова отстъпка не е за прогресивно увеличаване на отстъпката, а за отстъпка за група. Тоест от сайта казват на търговеца "ако ви доведа 50 клиента ще продадете ли стоката/услугата за 30 вместо за 50" и те кзват "давай"ISRalien написа:Еми нормално. Обяви един артикул на 2 пъти по-висока цена, после обяви НЕВЕРОЯТНА ОТСТЪПКА ОТ 50% и гледай после сеир...
Отново няма такова нещо - за всички стоки/услуги може да се види цената на сайта на търговеца, те не са обявени на по-високи цени само за промоцията. Чрез предлагането на своите артикули в такъв сайт фирмата печели както реклама така и нови клиенти. Това донякъде обяснява защо се предлагат предимно услуги от ресторанти и спа центрове.
Еми пресен пример ти давам - тандемен полет с парапланер на цена след 50% отстъпка (демек 120 редовна цена) - 60лв.
При положение, че цените, които аз знам (при други клубове де) са по 50лв.
Начи си излиза баш сметката - 50лв + 20% отстъпка за сайта
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Еми пресен пример ти давам - тандемен полет с парапланер на цена след 50% отстъпка (демек 120 редовна цена) - 60лв.
При положение, че цените, които аз знам (при други клубове де) са по 50лв.
Начи си излиза баш сметката - 50лв + 20% отстъпка за сайта
ок, сигурно се намират тук там единични случаи, но повечето неща, които гледам наистина има отстъпка.
впрочем през 2003 ходих да летя с парапланер точно в Сопот и тогава беше 50 или 60
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
За първи път чувам за това? Да им таковам простиите..
сичко е специално, сичко е американско, шопинг, секънд примоция, фърст левел дискоунт, суши, муши, ала-бала, групова примоция, 3-ка, 4-ка... Само да им гледам розовите мигащи сайтове с мазни флашове и бомби за примоция и свят ми се завива.
В миналия век ми беше по-уютно
сичко е специално, сичко е американско, шопинг, секънд примоция, фърст левел дискоунт, суши, муши, ала-бала, групова примоция, 3-ка, 4-ка... Само да им гледам розовите мигащи сайтове с мазни флашове и бомби за примоция и свят ми се завива.В миналия век ми беше по-уютно

С изключение на deals, другите изглеждат доста свежо. Но бягат от идеята на Groupon.
Дори грабо издъхва от към добри предложения. Имага и 1,2 издънки от към "намаления" посредством завишени цени, дори бяха спрели една оферта и триха коментари. Но определено си личи професионализма, пък и действат здраво. Постват оферти в arena, data.bg нон стоп.
assd, какъв е този скрипт. Гледам че в нета за сега се мъдри само една измислена group buying платформа дето сайта им ми бие на joomla. Явно всеки ползва каквото намери, защото не може да регистрираш домейн август и септември да пускаш платформата
В крайна сметка мисля че ще имат успех, но не толкова голям какъвто се надяват. А пък и групон вече се разраства, пуснаха френска версия. В момента в който решат да пуснат в бг за всички останали следва
Дори грабо издъхва от към добри предложения. Имага и 1,2 издънки от към "намаления" посредством завишени цени, дори бяха спрели една оферта и триха коментари. Но определено си личи професионализма, пък и действат здраво. Постват оферти в arena, data.bg нон стоп.
assd, какъв е този скрипт. Гледам че в нета за сега се мъдри само една измислена group buying платформа дето сайта им ми бие на joomla. Явно всеки ползва каквото намери, защото не може да регистрираш домейн август и септември да пускаш платформата
В крайна сметка мисля че ще имат успех, но не толкова голям какъвто се надяват. А пък и групон вече се разраства, пуснаха френска версия. В момента в който решат да пуснат в бг за всички останали следва

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Meти написа:За първи път чувам за такова нещо
+1
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Започвам много да се дразня и на grabo и на kolektiva! Ебаси дървените фирми събират за офертите и само проблеми с тях. Бях взел и от двете места по един ваучер за някакви козметични глупости за приятелката ми - в момента в който разберат, че си с такъв ваучер, тоест че си платил по-малко, почват проблемите. Общото мото е, че ти записват час, след което като отидеш ти казват, че часът не е свободен и ти предлагат някакви безумни времеви варианти. Почва се едно мотаене, според приятелката ми започват да се държат доста надменно все едно ти правят услуга. Сигурно ги е яд, че трябва да те вземат на по-ниска цена, ама никой не ги е карал насила в крайна сметка!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
maxpayne написа:Започвам много да се дразня и на grabo и на kolektiva! Ебаси дървените фирми събират за офертите и само проблеми с тях. Бях взел и от двете места по един ваучер за някакви козметични глупости за приятелката ми - в момента в който разберат, че си с такъв ваучер, тоест че си платил по-малко, почват проблемите. Общото мото е, че ти записват час, след което като отидеш ти казват, че часът не е свободен и ти предлагат някакви безумни времеви варианти. Почва се едно мотаене, според приятелката ми започват да се държат доста надменно все едно ти правят услуга. Сигурно ги е яд, че трябва да те вземат на по-ниска цена, ама никой не ги е карал насила в крайна сметка!
Така е... Те гледат на тия %ти като загуба, а всъщност ги компенсират, че даже и печелят повече от количество.
Абе родни "бизнесмени", кво да ти кажа...
То за това по моловете са ебати цените, по бирфеста бирата е на двойна цена, а по коледа цените също са космически.
wtf
Кво е тва майна,някой инженер да обясни 
ПП От интернет не пазарувам,единствено от GetBG и mobilebulgaria съм взимал два-три телефона,а от VW форума едни джанти и гуми и с това ми се изчерпват интернет далаверите

ПП От интернет не пазарувам,единствено от GetBG и mobilebulgaria съм взимал два-три телефона,а от VW форума едни джанти и гуми и с това ми се изчерпват интернет далаверите

- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
Meти написа:За първи път чувам за такова нещо
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Малко личен опит (така де на жените дома
):
1ви опит - Жената си взима някакви козметични процедури. Голяма далавера, като всичко, за което харчи
Както и да е, не разбирам.
Пито - платено. Доволна остана, с добро мение. Някакъв малък, нов козметичен салон, зарибявали са я ...
2ри опит - За подарък на майка ми взимаме ваучери (няколко) за масажи в "butterfly beauty and spa".
Ето и 'уникалния' им сайт - http://www.butterfly-bg.com/
Стойност на ваучера - 40лв
Цена - 16лв 60% намаление
Ето я офертата - http://bg.kolektiva.net/sofia/closed/ma ... rflaj.html
Отива майка ми на записания час и иска лечебен мазаж.
Прибира се и казва: "Много хубаво, ама много кратко - има няма 20мин"
Първоначално не обръщам внимание, но жена ми, като виден инспектор влиза да провери в сайта им:
http://www.butterfly-bg.com/services_4.html
Тоест за стойност на ваучер от 40лв трябва да получиш 45 мин. лечебен масаж! Нали така? Правилно смятам. Защото в последствие имах чувството, че съм в паралелна вселена, където 40лв са 16, а 45 мин са 20.
Та тогава някъде запалих и аз ... и тук става интересно.
Проведох 2 разговора. Един с масажистката и един с управителката.
Не ми се пресъздават сега, но искам да ви кажа, че по-затъпяваща комуникация не съм водил.
Обясняваха ми един куп дивотии, като защитните им тези се сменяха през 1 мин.:
- майка ми имала дископатия и не трябвало да се масажира продължително
- няма дископатия майка ми!!! Нормални ли сте бе?!
- за ваучер от 16лв. колко сме искали
- обясних няколко стотин пъти, че стойността на ваучера е за 40лв. независимо за колко е купен!!! Нали това е отстъпка?! Даже те спореха, че никъде не пишело, че стойността е 40лв. Вижте офертата! На самия ваучер го пише същото.
- лечебния масаж не се покривал от ваучера
- Отново вижте офертата!!! На ваучера пак го пише, че влиза.
- любимото ми - майка ми била почервеняла и се наложило да спре
- Аз попитах, защо не са и казали на майка ми, че е почервеняла и да и обяснят преждевременното приключване. Без логично обяснение!
- майка ми искала да се масажират конкретни точки, което било по-скъпо
- Първо - не е вярно. Второ - дори и така да е, никъде не е споменато такова нещо. Трето - изобщо не и е казано, обяснено такова нещо
- майка ми била масажирана не 20, а 30мин
- Дори така да е, а то не е, пак не са 45!!!
Още един куп дивотии чух ...
Всичко това ми бе изредено няколко пъти, като причина да не получи обещаната услуга и всеки път аз давах отговорите по-горе, които дори те не опровергаваха, а минаваха на следващия.
Не знам дали успявам добре да обясня главоблъсканицата, в която изпаднах
С радио точка се спори по-добре - поне не получаваш тъпи оправдания и безсмислени отговори.
Дори не знаеха какво пише на ваучерите им....
Направо не можах да повярвам докъде стига наглостта им. Масажистката я мързи, управителката си защитава мързеливия персонал и клиента получава главоболие от безумните обяснения.
Изобщо не ми е до тъпите 25 или там колкото са минути, ама ми писна да ни правят на луди!
Подарявам на майка си нещо, а те ...
Е затова и няма да прокопсат тези сайтове!
Толкова ли е трудно да ли лоялен към клиента?
Не мога да разбера, каква е тази търговска практика? Как се гради така име? Как се създава клиентела?
Управителката на Butterfly - beauty and SPA ме увери, че ще си получим парите за останалите ваучери - слабо ме вълнува това, но остава и да не си ги получим
p.s. съжалявам, че стана толкова дълго, но това е кратката версия
1ви опит - Жената си взима някакви козметични процедури. Голяма далавера, като всичко, за което харчи
Както и да е, не разбирам.
Пито - платено. Доволна остана, с добро мение. Някакъв малък, нов козметичен салон, зарибявали са я ...
2ри опит - За подарък на майка ми взимаме ваучери (няколко) за масажи в "butterfly beauty and spa".
Ето и 'уникалния' им сайт - http://www.butterfly-bg.com/
Стойност на ваучера - 40лв
Цена - 16лв 60% намаление
Ето я офертата - http://bg.kolektiva.net/sofia/closed/ma ... rflaj.html
Отива майка ми на записания час и иска лечебен мазаж.
Прибира се и казва: "Много хубаво, ама много кратко - има няма 20мин"
Първоначално не обръщам внимание, но жена ми, като виден инспектор влиза да провери в сайта им:
Лечебен масаж 25 - 45 мин 25 - 40 лв
http://www.butterfly-bg.com/services_4.html
Тоест за стойност на ваучер от 40лв трябва да получиш 45 мин. лечебен масаж! Нали така? Правилно смятам. Защото в последствие имах чувството, че съм в паралелна вселена, където 40лв са 16, а 45 мин са 20.
Та тогава някъде запалих и аз ... и тук става интересно.
Проведох 2 разговора. Един с масажистката и един с управителката.
Не ми се пресъздават сега, но искам да ви кажа, че по-затъпяваща комуникация не съм водил.
Обясняваха ми един куп дивотии, като защитните им тези се сменяха през 1 мин.:
- майка ми имала дископатия и не трябвало да се масажира продължително
- няма дископатия майка ми!!! Нормални ли сте бе?!- за ваучер от 16лв. колко сме искали
- обясних няколко стотин пъти, че стойността на ваучера е за 40лв. независимо за колко е купен!!! Нали това е отстъпка?! Даже те спореха, че никъде не пишело, че стойността е 40лв. Вижте офертата! На самия ваучер го пише същото. - лечебния масаж не се покривал от ваучера
- Отново вижте офертата!!! На ваучера пак го пише, че влиза. - любимото ми - майка ми била почервеняла и се наложило да спре
- Аз попитах, защо не са и казали на майка ми, че е почервеняла и да и обяснят преждевременното приключване. Без логично обяснение! - майка ми искала да се масажират конкретни точки, което било по-скъпо
- майка ми била масажирана не 20, а 30мин
Още един куп дивотии чух ...
Всичко това ми бе изредено няколко пъти, като причина да не получи обещаната услуга и всеки път аз давах отговорите по-горе, които дори те не опровергаваха, а минаваха на следващия.
Не знам дали успявам добре да обясня главоблъсканицата, в която изпаднах
С радио точка се спори по-добре - поне не получаваш тъпи оправдания и безсмислени отговори.
Дори не знаеха какво пише на ваучерите им....
Направо не можах да повярвам докъде стига наглостта им. Масажистката я мързи, управителката си защитава мързеливия персонал и клиента получава главоболие от безумните обяснения.
Изобщо не ми е до тъпите 25 или там колкото са минути, ама ми писна да ни правят на луди!
Подарявам на майка си нещо, а те ...
Е затова и няма да прокопсат тези сайтове!
Толкова ли е трудно да ли лоялен към клиента?
Не мога да разбера, каква е тази търговска практика? Как се гради така име? Как се създава клиентела?
Управителката на Butterfly - beauty and SPA ме увери, че ще си получим парите за останалите ваучери - слабо ме вълнува това, но остава и да не си ги получим
p.s. съжалявам, че стана толкова дълго, но това е кратката версия
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:
Явно повечето фирми се опитват да си направят само реклама като се включат в такъв сайт и не разбират, че си всъщност правят мечешка услуга по този начин. Или може би по-скоро се надяват, че всеки ще си мълчи. Занапред много внимателно ще подбирам дали и какво да ползвам от тези сайтове, не мисля, че спестени 20-30лв си струват разправии и загубено време с малоумни управителки и още по-малоумни служителки.
Интересн момент има тук, че грабо, колектива и т.н. се явяват посредник и ако после си недоволен от дадена фирма трябва са си искаш обратно парите от нея, а не от тях. Нали се сещате как български търговец връща пари
Просто в БГ думата "намаление" за търговеца е мръсна дума.
Случай - приятелка си взима ваучер за фризьор. Както и да е, записва си час, отива, в момента в който я виждат че е с ваучера започват да се държат с нея като с навлек, накрая резултата .....
ами аз сигурно посктригвам по-добре - от едната страна по-дълго, от другата - оръфано.
Тези хора не си ли правят сметка, че като дават намаления така печелят клиенти, печелят не от цената, а от количеството. А ако човекът остане доволен, ще дойде пак.
Но според мен те са на принципа че работят за без пари - ами значи като си платил по-малко, ще получиш толкоз за колкото си платил.
Така че - отговора по темата -
НЕ БИХ ПОЛЗВАЛА ДОКАТО НЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ЦИВИЛИЗОВАНО ОБСЛУЖВАНЕТО И КЛИЕНТА ДА Е КЛИЕНТ, А НЕ НАВЛЕК.
Случай - приятелка си взима ваучер за фризьор. Както и да е, записва си час, отива, в момента в който я виждат че е с ваучера започват да се държат с нея като с навлек, накрая резултата .....
ами аз сигурно посктригвам по-добре - от едната страна по-дълго, от другата - оръфано.Тези хора не си ли правят сметка, че като дават намаления така печелят клиенти, печелят не от цената, а от количеството. А ако човекът остане доволен, ще дойде пак.
Но според мен те са на принципа че работят за без пари - ами значи като си платил по-малко, ще получиш толкоз за колкото си платил.
Така че - отговора по темата -
НЕ БИХ ПОЛЗВАЛА ДОКАТО НЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ЦИВИЛИЗОВАНО ОБСЛУЖВАНЕТО И КЛИЕНТА ДА Е КЛИЕНТ, А НЕ НАВЛЕК.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”