За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот zlatko83 » Съб 08 яну 2011 0:37

zografski написа:Ами може колега. Но само се замисли колко наркози има които се хлъзгат и удрят невинни шофиори от зад заради несъобразена скорост или нещо от сорта... Представи си че това си ти - удря те с 30км/ч при което колата ти се запалва. Какво правиш???? И без лоши чуства и лоши имот иконки моля те... аз го пиша чисто колегялно,а ти ме нападаш с :dummy: :beat_butt2 ... Не ти го пожелавам, никога не мисля лошо на хората извинявай ако съм те засегнал, но не бъди прост и не обиждай без да са те обидили.

колега намали малко филмите щото не всяка кола която я одарят отзат и се подпалва. mhihi

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 08 яну 2011 0:39

Като те удари отзад с 30км/ч трябва ли непременно да се запали колата? Най-опасното доколкото знам е да не изхвръкне бутилката - зависи от монтажа, но са ми разправяли за такава дето е дълга надлъжно разположена. След удар с по-голяма скорост излязла през предния прозорец. Добре, че нямало пътник. Шофьора поначало искал да е от неговата страна монтирана, но газаджиите го убедили да е отдясно и прескочил трапа.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Съб 08 яну 2011 2:02

zografski написа:Ами може колега. Но само се замисли колко наркози има които се хлъзгат и удрят невинни шофиори от зад заради несъобразена скорост или нещо от сорта... Представи си че това си ти - удря те с 30км/ч при което колата ти се запалва. Какво правиш???? И без лоши чуства и лоши имот иконки моля те... аз го пиша чисто колегялно,а ти ме нападаш с :dummy: :beat_butt2 ... Не ти го пожелавам, никога не мисля лошо на хората извинявай ако съм те засегнал, но не бъди прост и не обиждай без да са те обидили.

Извинявай ако съм те засегнал с тази емотикона,изобщо не съм целял това,но ако се замислиш колко още фактора има върху това ако някой те удари отзад и дали проблема ще е в газовата бутилка или не...верно че си е риск,но всеки си има глава на раменете и си носи последствията от действията,преди няколко дена удариха една спряла кола със около 120км и нямаше абсолютно никаккъв теч от бутилката,просто ако тръгнем да гледаме колко некадърници има с книжки по-добре да си седя у нас и да чакам някой да влезе с колата си през прозореца,това си е реалността а и зависи кой-от каква гледна точка разсъждава върху "За и против газова уредба"-сигурност или икономия :kissy:

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Съб 08 яну 2011 2:44

От вчера и аз съм с газов инжекцион на Пасат 2000 куб.см 115к.с. от ония дето"не стават" за инжекцион,защото били фул груп и трудно се настройвали-дрън дрън.Фобоса обаче си работи перфектно с моя мотор.Стоян от пловдивския сервиз,който монтира инжекционите Фобос го е монтирал и настроил повече от перфектно евала на момчето златни ръце има.
И така вече минах за два дни 150км и си мисля,че на бензин щях да съм похарчил около 30 лева(карам предимно градско и сега в студа 10/100 бензин си ги харчи)а аз за 30 лева сложих 23 литра газ.Ако харча 11/100 газ с 30 лева ще мина повече от 200 км.Лятото се надявам разхода да си дойде около 6.5-8/100.Така че газта е по-изгодно,както и да го гледаме.За хората които разправят,че газта им вкарва само проблеми,ще кажа че на кофти майстори са попаднали или не знаят как да си поддържат и карат колите.До преди два месеца имах Лада 2105 и на нея и направих 270 000 километра изключително и само на газ.До преди да я продам си вървеше без проблем на газ,както и на бензин.Въртеше гуми(до колкото една лада комби може да върти гуми :) )За всичкото време докато я карах съм сменял мембрани на изпарителя 3 пъти и "О" пръстени на газовия и бензинов клапан 1 път,уплътнители по нивомера,също един път.Ако можех да си сипвам само бензин,не бих слагал газ,но бензина не ми е по джоба,при положение че 70-80 км на ден си ги минавам.
Иначе и дизела не е за изхвърляне(карам от време на време една Ксантия 2.1 TDI)ама много масрафлия тая кола:свещи 80лв ролка с ремък и успокойтел 240лв......Докато Пасата за масло,филтри-горивен маслен и въздушен,ролка,ангренаж,пистов ремък трапецовиден ремък,свещи,капачка дистрибутор+труда на майстора=290 лв.Направо си е пей сърце.А сега и с газта още повече.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 09 яну 2011 1:28

Много отрано ти е газовата, че да се радваш толкова. Не че няма смисъл (дори при днешните цени), но трябва да караш доста километри за да е забележим смисъла. И аз си мислех някак от 180 лв. да смъкна разхода си на 100-110, а то отива към 150, че и отгоре... Ако харча 30лв. по-малко на месец кога ще компенсирам вложение от 1000лв.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Нед 09 яну 2011 9:59

Един написа:Много отрано ти е газовата, че да се радваш толкова. Не че няма смисъл (дори при днешните цени), но трябва да караш доста километри за да е забележим смисъла. И аз си мислех някак от 180 лв. да смъкна разхода си на 100-110, а то отива към 150, че и отгоре... Ако харча 30лв. по-малко на месец кога ще компенсирам вложение от 1000лв.

Може ли да ни обясниш как ги изчисли тези стойности?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 09 яну 2011 11:13

за 30лв изминавам точно 177 км и то зимата на чист бензин гори 7.5 литра на 100 на голф 1.4 :да:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 09 яну 2011 14:15

Един написа:Много отрано ти е газовата, че да се радваш толкова. Не че няма смисъл (дори при днешните цени), но трябва да караш доста километри за да е забележим смисъла. И аз си мислех някак от 180 лв. да смъкна разхода си на 100-110, а то отива към 150, че и отгоре... Ако харча 30лв. по-малко на месец кога ще компенсирам вложение от 1000лв.

тука говориш за обикновенна газова, а колегата е с инжекцион а при него разхода е същия като на бензин.демек виж само от разликата на литър на двете горива колко спестяваш :idea:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 09 яну 2011 16:01

quattro^^ написа:

тука говориш за обикновенна газова, а колегата е с инжекцион а при него разхода е същия като на бензин.демек виж само от разликата на литър на двете горива колко спестяваш :idea:

С газов инжекцион съм. Разходът е по-малко от литър отгоре. Странното е че доста бензин отива и разваля сметката. В газ наистина е колкото съм прогнозирал, но едни 40лв отгоре за бензин на месец се налагат.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 09 яну 2011 17:06

Няма такава газова уредба, дето да гори колкото бензин по простата причина, че газта е по - нискокалорична от бензина за литър. Разходът може да бъде свален само за сметка на силно редуцирана мощност. Другото е от шофьорския фолклор.
Градският разход на газовия инжекцион е по - нисък зимата от обикновената уредба за сметка на бензина, който е необходим за достигане на 30 - 40 градуса.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Нед 09 яну 2011 20:13

Наистина няма такъв филм еднакъв разход на газ и бензин.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 09 яну 2011 20:17

само това е минуса на инжекциона ама все пак на бензин загрява по-бързо.мойта кочина и да е -10 пак на газ я паля(ако е по-студено се смилявам и пускам бензина :lol: ) но загрява доста по-бавно от на бензин и изгаря доста, но имам проблем с маркучите за бензина.на инжекциона разхода е доста близък, но все пак зависи от доста фактори.идеята ми беше че разлика лев на литър м/у горивата не е малка.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 09 яну 2011 23:35

То работи сутрин на газ до един момент....в който запалих и веднаха минах на газ на -15 градуса. 24 часа колата не вървеше на газ въпреки че беше напълно загряла.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пон 10 яну 2011 10:01

замръзнал ти е изпарителя!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 10 яну 2011 10:15

theultimate написа:То работи сутрин на газ до един момент....в който запалих и веднаха минах на газ на -15 градуса. 24 часа колата не вървеше на газ въпреки че беше напълно загряла.

Съгласен съм с колегата по-горе за изпарителя, провери си нивото на антифриза. Ако не е колкото трябва прави такива магарии. И при мен беше така когато ми течеше радиатора, но след като го смених нямам проблем с изпарителя, да чукна на дърво де!

Върни се в “Автогазови уредби”