Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
pichovski_
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип тунинг от Brezel

Мнениеот pichovski_ » Вто 11 яну 2011 16:25

Богомиле искам да сменя турбокомпресора на пасата!
имам на разположение ивеко 2.5 тди 120конски сили(бордови бус).1994год.
ще пасне ли турбокомпресора на пасата?????
и ти после да го омагиосаш.
става вапрос,че друго освен турбокомпресор неща да смениам.
колата при настъпване не изпуши независимо от оборотите,това би трябвало да е добре нали????????/

golden5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golden5 » Съб 15 яну 2011 17:29

искам да попитам за цената на чип за голф 5 1,9 тди BKC мотор и за място за поставяне?Прати ми лично съоб6тение!!!Мерси преджарително.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 16 яну 2011 19:20

pichovski_ написа:Богомиле искам да сменя турбокомпресора на пасата!
имам на разположение ивеко 2.5 тди 120конски сили(бордови бус).1994год.
ще пасне ли турбокомпресора на пасата?????
и ти после да го омагиосаш.
става вапрос,че друго освен турбокомпресор неща да смениам.
колата при настъпване не изпуши независимо от оборотите,това би трябвало да е добре нали????????/

а какъв ти е пасата? и дай повече инфо за турбото.

pichovski_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pichovski_ » Пон 17 яну 2011 14:52

Далаверата с това турбо не се получи(на IVECO-то).
Като си купя някакво ще ти пиша.
Иначе Пасата 1.9 TDI,AFN беше 110 к.с.,но ти го накара да варви повече!!!
Не знам какво турбо може да се измисли.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пон 24 яну 2011 16:37

Здравей,интересувам се от чиповете които поставяш. Та искам да те попитам някой работи,колата ми е VW Passat B5 1.9 TDI 110 конски сили.

Искам да те попитам има ли някакъв риск за автомобила и за турбото му след поставяне на чипа това е нещото от което ме е най-страх да не стане нещо на колата което да я съсипе ,също наистина ли е че разхода пада и колата ще има ли значително по добър старт и мощност. И колко ще струва чипа за този модел. И последния ми въпрос е в кой град се намираш :)

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Пон 24 яну 2011 19:46

smash22 написа:Здравей,интересувам се от чиповете които поставяш. Та искам да те попитам някой работи,колата ми е VW Passat B5 1.9 TDI 110 конски сили.

Искам да те попитам има ли някакъв риск за автомобила и за турбото му след поставяне на чипа това е нещото от което ме е най-страх да не стане нещо на колата което да я съсипе ,също наистина ли е че разхода пада и колата ще има ли значително по добър старт и мощност. И колко ще струва чипа за този модел. И последния ми въпрос е в кой град се намираш :)

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=48&t=16211&start=180

pichovski_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pichovski_ » Пон 24 яну 2011 21:18

Богомиле според теб AFM на passat b5 ще издаржи ли на това турбо?
И ЕКУ-то може ли да работи с 2-бр.турбокомпресора?
Благодаря ти предварително!!!!!

Турбо WWR-380
Мощност до 380 HP,
SR20DET/CA18DET,
Приложение: street/track/drift.
A/R: 0.86;
Фланец: T25
Размери:
Compressor wheel - Extruder(B) 76.2mm, Extruder (A) 52.8mm
Turbine wheel - Extruder(B) 46.23mm, Extruder (A) 53mm
Shaft Diameter (C) 9.192
Matching Dia. of Back Plate - 155.25 x 155.48
Compressor Housing - Inducer: 53.64 , Exducer: 52mm
Turbine Housing Inlet Flange: 4x9mm(40x73mm)
Подходяща за всички 1.6–2.0L двигатели
Охлаждане: Масло

Устойчивост на високи температури - всички важни части са изработени от висококачествен Хром-Никелов материал INCO713C.
Без деформации при работна температура от 1000 С.
Противокоризионна защита.

Поздражи!

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Вто 25 яну 2011 3:34

smash22 написа:Здравей,интересувам се от чиповете които поставяш. Та искам да те попитам някой работи,колата ми е VW Passat B5 1.9 TDI 110 конски сили.

слагай новия софт без да се замисляш,ще останеш много приятно изненадан. :beer
и после пиши какви са ти впечатленията :Mr Green Fun

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Вто 25 яну 2011 9:26

Мен точно мисълта, че евентуално ще трябва да сменям поне съединител и маховик в най-скоро време след "чипосването" ме спира да си сложа чип. Може фобията ми да не е реална и да е само в моята глава, но . . . Иначе цената на чипа не е грижа, но ако се развали нещо друго - тогава не знам на колко може да се отиде като цена :( Пък и след чипа, ако си замине нещо, винаги ще си мисля, че е от чипосването, а то може просто да му дойде реда, както се казва.
Някой да е минал примерно 20 хиляди с чип вече и да каже дали е имал проблеми?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 25 яну 2011 9:37

OvivO написа:

Мен точно мисълта, че евентуално ще трябва да сменям поне съединител и маховик в най-скоро време след "чипосването" ме спира да си сложа чип. Може фобията ми да не е реална и да е само в моята глава, но . . . Иначе цената на чипа не е грижа, но ако се развали нещо друго - тогава не знам на колко може да се отиде като цена :( Пък и след чипа, ако си замине нещо, винаги ще си мисля, че е от чипосването, а то може просто да му дойде реда, както се казва.
Някой да е минал примерно 20 хиляди с чип вече и да каже дали е имал проблеми?

95000km за 3г. стигат ли ти като пробег за пасат 1Z. Освен чипа, имаше и по-големи разпръсквачи .

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Вто 25 яну 2011 14:52

@Andonov: и за тези 95 000 си нямал проблеми със съединител, маховик и скоростна кутия?
95000 са си повече от достатъчни за тест на чипа :) Аз този пробег го правя за 5 години.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 25 яну 2011 16:04

Този мотор е с едномасов маховик.
Кутията е перфектна - мазно влзат всички скорости и без грам страничен шум на празен ход и в движение.
Турбината при мен не е сменяна (въпреки че е консуматив)
Съединителя си беше за смяна още като купих колата. Така че с новият съм минал около 900000км.
Това с пасата.

Сега с голфа (от гаража) съм минал малко над 17000км за 7 месеца.
Рано е за коментари.

Ще се отклоня но държа да спомена. С Богомил сме чипосали няколко камиона МАН и Мерцедес.
Повечето след чипа са минали над 400000км, като не са били първа младост, т.е. поне на 500000-600000км.
Гонят 1000000км и нямат грижи.

Последна промяна от Andonov на Пон 31 яну 2011 8:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Вто 25 яну 2011 16:36

Andonov написа:Сега с голфа (от гаража) съм минал малко над 170000км за 7 месеца.
Рано е за коментари.

Искрено се надявам да си объркал нещо с една 0, защото 170 хиляди да си изминал ти за 7 месеца със сигурност не е невъзможно, но си е направо разсипващо! Аз съм минавал за 24дни - 18 хиляди и бях като разкатан, но това бе единичен случай.
Мисля, че започвам да се убеждавам, че чипа не вреди на колата, а само я кара да лети :)

Не успях да намеря никой от София с чипосан AVF да ми врътне едно кръгче срещу някоя и друга бира примерно. . .

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 27 яну 2011 1:15

колега ако прочетеш внимателно темите за чип тунинга ще разбереш много неща,и мненията на потребителите.... :deal
Аз бях чувал какви ли не глупости за чиповете....неща от рода на "Ще сложа на моя голф нов софтуер,и после ще го подсиля допълнително с чип за да му вдигна повече кончетата" :applause:
има достатъчно лекций и много добре е обяснено всичко,аз ги прочетох и веднага си сложих софта,имам и един голф 3 1,9д,ако беше с турбина и него щях да чипна!
Успех в проекта ти :077:

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Чет 27 яну 2011 23:12

Сега остава и на моята 1.8т да и хареса вашия чип и :bowdown Но за момента съм на изчакване :banghead:

Върни се в “Силов тунинг”