Проблем с Пасат B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Проблем с Пасат B3

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 06 яну 2011 15:15

По принцип при ускорение до към 50-60 км придърпва волана ляво - дясно заради различната дължина на полуоските или поради други фактори, но такова придърпване ляво дясно съм забелязал на коли с предно предаване и напречен двигател! При спиране обаче няма колебания!

Потребителски аватар
holi_jolie
Автомобил: Golf 4 1600 16v
Двигател: AZD 2001

Мнениеот holi_jolie » Нед 09 яну 2011 9:23

Колеги,вчера си правих разни експерименти и установих ,че като навия пълен ляв или десен и задържа волана под напрежение има едно прескачане все едно прескачат зъбчатки и виене на хидравличната помпа(вие не само на пълен ляв или десен а когато мръдна волана на ляво или дясно).Възможно ли е проблема с плуването на волана да идва и от там?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 09 яну 2011 10:33

"Прескачане на зъбчатките" мисля за отиващо си каре!

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Пон 10 яну 2011 19:29

holi_jolie написа:Колеги,вчера си правих разни експерименти и установих ,че като навия пълен ляв или десен и задържа волана под напрежение има едно прескачане все едно прескачат зъбчатки и виене на хидравличната помпа(вие не само на пълен ляв или десен а когато мръдна волана на ляво или дясно).Възможно ли е проблема с плуването на волана да идва и от там?

а в движение ли си бил когато си правил експеримента

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 11 яну 2011 18:14

Колега, и моята имам чувството, че 'суче', но само в завой, но т'ва е от тампони на задния мост, отпред съм ок. При ляв/десен до 'упор' помпата ще ти извие лекинко, може да чаткат 'изгорели' карета (може да ги пробваш при потегляне на пълен ляв/десен, ако са фира веднага 'ше обадят), но 'сичкото т'ва няма отношение към т'ва да ти 'сее'. Качи я на един канал и навивай, а некой да види к'во 'чатка'. К'во е усещането в завой?

Т'ва твойто си обажда на кофти сходимост (на мен реглажните червеи, не ми оправиха наклона на лявото колело, т'ва го видях на другия ден, толко' нескопосно, че се вижда и с просто око, така че не вервай на никого) и/или на луфт в кормилната уредба, а па може и духнал х'амортесьор, мини на една трасачка, 2-5 кинта е, нищо работа.

Успех.

п.п. Опааа, чакай, сега се зачетох със страшна сила, 'начи не ти 'сее', само усещащ до към 50-60 движение във волана, или 'ко мога така да се израза: от колелетата, аъъъ предните се предва усилие обратно по кормилната уредба и волана се завърта лекинко налево/надесно, но изисква по-голямо усилие от обикн., за да бъде задържан в желаното пложение. Рейка!

Потребителски аватар
holi_jolie

Мнениеот holi_jolie » Вто 11 яну 2011 18:48

Ммм дааа явно нещата наистина отиват към рейка, лошо ,че сега след празниците няма лев за да си взема друга!А на колегата пинко отговарям експеримента го правих на място,на пълен ляв или десен с пълна газ каретата не се обаждат,а що се отнася до реглажа минах на няколко стенда(различни сервизи) и на всякъде ми казаха ,че всичко е в норми!!!Благодаря за отговорите

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Вто 11 яну 2011 19:05

колега а случайно някой от майсторите да е поглеждал вътрешните накрайници на рейката

Потребителски аватар
holi_jolie

Мнениеот holi_jolie » Сря 12 яну 2011 14:38

Ами предполагам защото като я закарах в сервиза им казах да направят диагностика и да подменят каквото е необходимо.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 12 яну 2011 16:35

holi_jolie написа:Ами предполагам защото като я закарах в сервиза им казах да направят диагностика и да подменят каквото е необходимо.

разликата от "казах" и "направиха" е голяма
ако и в Мездра сервизите са като във Враца си мисля, че нещо не са ти направили като хората

признавам, че не съм чел цялата тема, но защо не погледнеш дали всичко по ходовата част е стегнато добре :arrow: като почнеш от частите който са ти сменяли, та до носачи, магаре и т.н.

Потребителски аватар
holi_jolie

Мнениеот holi_jolie » Сря 12 яну 2011 19:29

но защо не погледнеш дали всичко по ходовата част е стегнато добре :arrow: като почнеш от частите който са ти сменяли, та до носачи, магаре и т.н.
За съжаление ако знаех и можех нямаше да се доверявам на майстори.А виждам,че си от Враца последната диагностика и реглаж(преди няколко дни) ми ги правиха в сервиза дето се намира до Петко маслара а репутацията до колкото знам на този сервиз не е лоша.

Потребителски аватар
avgeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avgeorgiev » Пет 14 яну 2011 23:54

Преди време със стария ми пасат B3 имах същия проблем при скорост 50-60км/ч и най-вече се усещаше при ускорение все едно е крива предна гума. Накрая се оказа външно каре (беше на дроб), но учудващо притракваше рядко при завой и то само едно две притраквания.

Върни се в “Passat”