Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
само споменавам ..жив и здрав
точно тук е моето място
..и аз имам проблема на заключена врата...в събота мисля да разглобя цялата врата и да видя какво става...Вие малко ме отчайвате с тези спрейове-дано не се налага всеки път да се пръска със спрей ,нещо което трябва да работи без отказ при всяка нормална температура...
ще пиша..Поздрави на всички!

ще пиша..Поздрави на всички!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега!само да кажа,че за оплатненията само 1 път ги минаваш със спрея и си на коня..а за ключалката има едно малко шишенце което като го натиснеш към самата ключалка ЗАБРАВЯШ и за този проблем..смисъл ако нямаш централно кат мене бъцкаш ключа и неще за се заварти да отключи тогава пак си на коня
поздрави 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Vw Polo 6N2 GTI написа:здравей колега!само да кажа,че за оплатненията само 1 път ги минаваш със спрея и си на коня..а за ключалката има едно малко шишенце което като го натиснеш към самата ключалка ЗАБРАВЯШ и за този проблем..смисъл ако нямаш централно кат мене бъцкаш ключа и неще за се заварти да отключи тогава пак си на коняпоздрави
Само дето и двете неща, които си описал нямат нищо общо с конкретния проблем, който се крие дълбоко в механизма на бравата.
..хммм температурата е фактор при всички случаи..мислех ,че може да е нещо с централното,но след като колегата е писал ,че се случва и на него...не е ...мислех ,че е някаква грешка ,свързана с бутоните за заключване-не е ,защото откачих буксата...най-вероятно е механизма и ще го разкостя в скоро време
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок,ок колега мислех,че мога да бъде полезен с нещо ,но щом си по компетентен давай ти си!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Vw Polo 6N2 GTI написа:ок,ок колега мислех,че мога да бъде полезен с нещо ,но щом си по компетентен давай ти си!
Не е въпроса кой е по компетентен, а кой чете през редовете и пище колкото да не е без хич.
ДА, на някои им замръзват уплътненията, но в случая другите три врати се отвориха без проблем.
ДА, на някой им замръзват ключалките, но изрично съм написал, че проблемната врата се отключва и с ключа и палчето отвътре се вдига => ключалката не е замръзнала.
Колегата emo-gar описа какъв е проблема при колите с заводско централно, но моята няма такова и пак го прави тоя номер.
Ако някой има идея на какво може да се дължи тоя проблем при колите без заводско централно да каже ако не да тургаме

Аз както написах проблема си го реших с WD40 явно и други колеги са успяли по тоя начин.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
radi_nrj написа:Аз както написах проблема си го реших с WD40 явно и други колеги са успяли по тоя начин.
Ахааамм

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
и това замръзва или му замръзват частите вътре и после клеясва, засега поне засега решението е вд-40 обилно пръскане.
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Няма значение дали колата е със заводско, китайско или изобщо няма централно. Проблема е в самата брава, или по-точно в оная ху**я, която описа emo-gar. На нея има една малка пружинка, дето изтласква буталцето, но греста, с която е смазана цялата брава се втвърдява(при мен беше почти като гипс вече) и в един момент пружинката спича на едно място и бравата е до там...ВД-40 размеква греста и бравата почва да се отваря, но е въпрос на време пак да зацикли. Решението е сваляне на бравата, разглабяне на съставни части, почистване и смазване наново с подходяща грес(аз ползвах някаква графитена, май е за лагери). След тази операция имаше и бонус, врата почна да се отваря и затваря с такава лекота, че чак не е за вярване...
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
GRUEL написа:Няма значение дали колата е със заводско, китайско или изобщо няма централно. Проблема е в самата брава, или по-точно в оная ху**я, която описа emo-gar. На нея има една малка пружинка, дето изтласква буталцето, но греста, с която е смазана цялата брава се втвърдява(при мен беше почти като гипс вече) и в един момент пружинката спича на едно място и бравата е до там...ВД-40 размеква греста и бравата почва да се отваря, но е въпрос на време пак да зацикли. Решението е сваляне на бравата, разглабяне на съставни части, почистване и смазване наново с подходяща грес(аз ползвах някаква графитена, май е за лагери). След тази операция имаше и бонус, врата почна да се отваря и затваря с такава лекота, че чак не е за вярване...
много си прав, тъкмо щях да пиша кво е станало при мен-след вд-40 пак е изсъхнало и клеясало.Може би няколко такива процедури ще поумият пружината и след това смазване с масълце.За разглобяване на врата и бравата не ми се мисли, чак лошо ми става

Re: Вратата се отключва, но не се отваря.
toni_tv написа:Да това найстина е кофти момент и аз патя с шофьорската врата. Пръсках ключалката но няма оправяне явно без разглабване няма да мине.
Днес и аз се сблъска със същия проблем по рано през деня карах колата нямаше проблем вечерта реших да изляза и отключва колата а врат ми не се отваря а другите се отварят какво да правя? Може ли помощ?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”