Мъжки косопад - Minoxidil 5% + Финастерид

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мъжки косопад - Minoxidil 5% + Финастерид

Мнениеот altanivan » Чет 13 яну 2011 22:12

Колеги някой има ли наблюдения върху този продукт против косопад при мъжете!Четох няколко статий за него ,не видях никой да каже нещо лошо и за някакви странични последсвтия!Както вече е модерно :Mr Green Fun над 40% от мъжете да оплешивяват от ранна възраст и мен ме сполетя този проблем .Сега търся какви ли не начини за спасение :(

Изображение

Последна промяна от altanivan на Пон 31 яну 2011 20:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Re: Мъжки косопад - Minoxidil 5%

Мнениеот JaDaWiN » Чет 13 яну 2011 22:30

Не знам за този продукт, но аз миналата година ползвах DUCRAY Chronostim шампоан, 2 шишенца за пръскане - едното сутрин, другото вечер и някакви хапчета и косата от тогава не ми е падала (поне драстично). Такава беше и идеята на тази манипулация - не да стана Чобака, а да се запазя останалата косица. :horror: ( надявам се още дълги години да мога да ползвам тая емотиконка mhihi )

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 14 яну 2011 2:10

Все си мисля че всичко е до ген, а тези продукти са просто начин на правене на пари ....

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пет 14 яну 2011 2:56

hooligans написа:Все си мисля че всичко е до ген, а тези продукти са просто начин на правене на пари ....

Малко грешно мислиш... Причините за косопада са много. Една от тях е гена, носъществуват и ред други. И не е само при мъжете. Вида косопад също е различен. Има сезонен /през есента и зимата/ който спохожда и жени. Хубаво е преди да се купуват скъпи лекове против косопад да се направи анализ на косъма, фоликула и скалпа на главата. "За всяка болка си има билка"
Много вероятно е тези продукти, които колегата е посочил да не са за неговия случай. Има специалисти и ако ти е мила косицата-намери ги и ги посети.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 14 яну 2011 5:59

От тези всички продукти каквото и да ползваш няма да ти навреди.
Косматко няма да стане никой от тяхното ползване.
Косопадът е най вече генетика при мъжете и както казва една колежка "има ли го гласи се", сезонният косопад си го има винаги(ако питаш жена сезона не свършва).Иначе трае 2-3мес.(сезонно циклично).
В зависимост придружен (съвпадне с)от стрес дискомфорт или др.сезонният косопад може да е доста обилен.
Но ако косата не пада на петна или на кичури...а просто реднее това си е ген.
От тези продукти нова коса не пониква но могат да запазят съществуващата.
............
За теб анализа е добре да се направи ...при повечето случеи на проблем при косопад в основата е пърхута,
освен ако не съществува медицински такъв.
А има ли проблем със скалпа ,има и с косъма ,фоликула няма ...косъма се състои от кутикула.
Предлагам ти да се поинтересуваш за терапия на скалпа с Aminexil от L'Oreal.(Това само в професионалните фризьорски студия работещи с L'Oreal Professionnel-Kerastasse ,в София са много).
Може да продължи и до 3мес. но ефекта ще забележиш.Това при всички случеи след анализ на косъма.

ПП Остави всички гелове вакси и останалите химии...
Ако имай нещо питай на ЛС

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 14 яну 2011 9:48

Бръсни се гола глава и си гледай живота.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 14 яну 2011 9:55

elimn написа:
hooligans написа:Все си мисля че всичко е до ген, а тези продукти са просто начин на правене на пари ....

Малко грешно мислиш... Причините за косопада са много. Една от тях е гена, носъществуват и ред други. И не е само при мъжете. Вида косопад също е различен. Има сезонен /през есента и зимата/ който спохожда и жени. Хубаво е преди да се купуват скъпи лекове против косопад да се направи анализ на косъма, фоликула и скалпа на главата. "За всяка болка си има билка"
Много вероятно е тези продукти, които колегата е посочил да не са за неговия случай. Има специалисти и ако ти е мила косицата-намери ги и ги посети.

Забрави най-важната - тестостерона.
Е за това не трябват билки и хапчета, а... :seeex

Знам един познат доста препарати е тествал, от скъпи по-скъпи...файда никаква.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 14 яну 2011 10:32

В някои случаи може да има и обратен ефект. Познат, който беше леко плешив, реши, че трябва да вземе мерки за да му израсте буйна коса. Тръгна по доктори и пу препоръчаха някакви инжекции. В крайна сметка му опадаха всички косъмчета по тялото, остана и без брада и вежди! :horror:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 14 яну 2011 10:57

хората са казали - умна глава коса не държи :)

и един готин виц по темата

един папагал много онождал кокошките, направо спирали да снасят яйца....
ядосал се собственика и му оскубал перушината за наказание
вечерта дошли гости на стопанина
той почнал да ги настанява ти седни тук, ти седни там
влезнал един плешив и папагала като го видял се провикнал - ей ела седни при мен - ебачите сме тук :) :) :)

така че - къса пострижка и ти дреме на к**а :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 14 яну 2011 11:16

Това може да невреди ,но и не помага :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun ,

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 14 яну 2011 11:39

Колега, пробвай първо с Fitoval Plus шампоан :wink:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 14 яну 2011 13:32

elimn написа:

Айде, айде, точно до ген си е. Имаш ли го луковиците на главата и по тялото са чувствителни към тестостерона. Обратнопропорционално. Т.е. ако си забелязал когато започе да ти пада косата, всъщност се премества по гърба и гърдите. В природата нищо не се губи:)
Погледни баща си-ако е космат в тялото и плешив (най-честата комбинация), такъв ще си и ти. Приеми го и да не ти дреме.
По темата -най доброто средство за косопад е обикновена машинка за подстригване - нула номер и си готов. Така никой не знае на колко си - може на 25 може на 45 (ако си в добра форма де)

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 14 яну 2011 19:22

Ами за сега неми се е прехвърлино никъде ,баща ми има коса като на 15 годишен младеж ,дядо ми също .. назад родата съм разпитвал доо незнам кое коляно нямало е никой плешив... И ще пробвам пробвам докато вечее няма на къде .. Не мога да се приема толкова млад без коса :banghead: :mrgreen:

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Пет 14 яну 2011 19:32

Имаше едни ударни капки за косопад Kath се казваха, мисля че са италиански. Ползвал съм ги преди и има малък ефект. Отиди все пак на лекар да ти каже компетентно мнение, че това не е шега работа. Може просто да имаш липса на някой витамин.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 14 яну 2011 21:34

altanivan написа:Ами за сега неми се е прехвърлино никъде ,баща ми има коса като на 15 годишен младеж ,дядо ми също .

Питай от родата на майка ти....доколкото съм чувал този ген момчетата наследяват от майката!!!Не ме разбирайте неправилно-не искам да кажа че на някой майка му е плешива :) ама нейния баща(дядо ти)...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”