Да верен е!Аз не се бия с вятърни мелници!И не мисля да го правя.На никои не налагам мнение!
НО!Има ефект!Голяма част дължащ се на катализатора.
И аз искам да вида друг уред при тази консумация с тези резултати!
Някой кара ли на вода?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някой кара ли на вода?
kozka84 написа:Следвам твоя стил на науката!Има формули на Ом и смятай!
Аз имам самоделка ако си в Сф. може да видиш при 300вата,как топи стъкло!
Сметнах го...и какво?Питах имаш ли устройство,което при тези 207 вата произвежда 5 литра газ,а не дали при 300 вата топи стъкло...
Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш,каква част в % КПД на алтернатор се губи!
и дори при 500вата клетка, колко киловата ще отнема от мотора!
ПС.Ако може да ми кажеш по,коя формула сметна,че икономия няма да има!

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kozka84 написа:Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш,каква част в % КПД на алтернатор се губи!
![]()
Икономия ще има,когато при еднакви други условия измериш разхода на гориво със и без тъй наречения ННО генератор и се окаже, че ако без него колата гори да кажем 6 литра,с него гори 4

Между другото,днес за първи път гледах със звук клипа публикуван от Авекс:
http://www.youtube.com/user/AVEX21?feature=mhsn

Валентине/Велине,къртиш мивки колега....
П.С. -за последно тази вечер,колега Кольо,дължа ти бира за това, че вече си ме представил във форума на Ситроен като "1 доста начетен разбирач в WV форума":
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... b&start=60

Виждам там вече си получил отговор на въпроса си за КПД.Ма и аз как проспах да връзваш два консуматора по 30 ампера успоредно и в резултат да имаш 15 ампера обща консумация

Последна промяна от icoico на Пет 14 яну 2011 23:32, променено общо 1 път.
Колега!Извини ме но ще ти кажа,че и хабер си нямаш от HHO клетки(не успя 1 конкретен отговор да ми дадеш)!
Бращолевиш едни и същи братвежи!Попитах те конкретно,как аджеба сметна колко вата от киловатите на мотора отиват за клетката!!!
И как разбра,че икономия няма?Кажи нещо смислено,че оглупях от тъпотия!!!
Да ми тества колата друг да тествам на място ела ти е тествай д..а!Аз знам,каква динамика има колата с и без HHO.А ти ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Вече не мога да се боря с тебе!Все едно да гониш малко прасенце!!!!!!
ПС.А за клипа,какво искаш да кажеш,че не разбрах?
За нищо важното е изглежда ти да си щастлив!
Бращолевиш едни и същи братвежи!Попитах те конкретно,как аджеба сметна колко вата от киловатите на мотора отиват за клетката!!!
И как разбра,че икономия няма?Кажи нещо смислено,че оглупях от тъпотия!!!
Да ми тества колата друг да тествам на място ела ти е тествай д..а!Аз знам,каква динамика има колата с и без HHO.А ти ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Вече не мога да се боря с тебе!Все едно да гониш малко прасенце!!!!!!
ПС.А за клипа,какво искаш да кажеш,че не разбрах?
За нищо важното е изглежда ти да си щастлив!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kozka84 написа:Я дай да вида къде съм го написал че не помня нещо!
Е па те тука на предишната страница:
kozka84 написа:Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(навярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!
А и ти,доколкото си писал при френските комшии в момента събираш материали и правиш първата си клетка?Що скачаш така на кавга веднага?
Ми объркал съм но за мозък като теб би трябвало да е ясно , че е последователно!
А аз ко казвам сам го рашавам!Важно е ти ко ше ми кажеш как сметна за икономията!Аре кажи де!Мозък !
А аз ко казвам сам го рашавам!Важно е ти ко ше ми кажеш как сметна за икономията!Аре кажи де!Мозък !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kozka84 написа:Ми объркал съм но за мозък като теб би трябвало да е ясно , че е последователно!
Сметнах,че имаш спешна нужда от консултация със специалист,но не по двигатели

Понеже съм леко параноичен,за да не си изтриеш мненията от Ситроен форума и да цъфнеш пак ни лук мирисал-ето ги тук:
Понеже леко по-леко се снабдявам с материали за суха клетка.Бих искал някой с опит да сподели мнение!
До колкото разбрах имаме колега от Русе , който от доста време си кара :citroenlo2: с добавка HHO.Понеже навлиза бързо , като идея мисля , че тук е мястото да споделяме грешки и успехи в опита да направим икономия с HHO генератора.
ПС.Някъде прочетох , че в България се дават повече пари за подслушване отколкото за култура!
И моля хората с подигравателни коментари да се въздържат!
..::[ Редакция (14 Яну 2011, 13:06)
Понеже не видях повече от 4 ,5 разумни отговора по темата ще се опитам малко да ви подтикна.
Клетка с размер 10на10 произвежда около 2-2,8л.м.15-25А.С химична обработка на ламелите , които естествено са от стомана 316L.
От личен опит смея да твърдя , че при 1ом. на 13.8V на 8 ламели(от неръждавеика мое производство) прави прилично количество газ.
Точно колко мога след 2 дена да кажа.

Иначе сега чакам истинските материали

Явно ги е направил ма си трайка !

Понеже това е Българина или си трае , или не вярва , или гледа да те е..е!
Бих искал да си пишем по темата обаче явно не е възможно

..::[ Редакция (14 Яну 2011, 14:36)
Ето това попитах 1 доста начетен разбирач в WV форума !Би ми било интересно , какво ще кажат нашите разбирачи по темата !
Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(на вярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!
Ми нз. ко да кажа!
Само,че повече няма да пиша тука!
Ицоицо!Признавам , 4е ме изуми не смятах че си тук само да избиваш комплекси!Обаче явно пишката ти е голяма колкото пламъка на 1вата ми клетка!И ето на комплексар

Само,че повече няма да пиша тука!
Ицоицо!Признавам , 4е ме изуми не смятах че си тук само да избиваш комплекси!Обаче явно пишката ти е голяма колкото пламъка на 1вата ми клетка!И ето на комплексар

Последна промяна от Pichaga на Съб 15 яну 2011 1:58, променено общо 1 път.
Причина: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Причина: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виждам проявяваш интерес и към измерване на други обекти.Отговорът ми е твърдо НйЕ
Щом си толкова любопитен ще ти кажа-наистина има хора,които експериментално са захранили обикновен двигател с количество водород,или водородно-кислородна смес,достатъчно да повлияе на работата и разхода му.Сигурните признаци за това са такива:
поради действието на някои елементарни физични закони,и ако успееш да произведеш по някакъв начин ДОСТАТЪЧНО газ и да го подадеш към двигателя,очаквам с интерес мненията ти в подфорум "сервиз"на Ситроен

Щом си толкова любопитен ще ти кажа-наистина има хора,които експериментално са захранили обикновен двигател с количество водород,или водородно-кислородна смес,достатъчно да повлияе на работата и разхода му.Сигурните признаци за това са такива:
поради действието на някои елементарни физични закони,и ако успееш да произведеш по някакъв начин ДОСТАТЪЧНО газ и да го подадеш към двигателя,очаквам с интерес мненията ти в подфорум "сервиз"на Ситроен

-
- Автомобил:
- Двигател:
kozka84 написа:...
ПС.Пак казвам икономия ще има само при диз. и бенз. при газта ще е доста малко.
Защо да е малка икономията на газ?
kozka84 написа:Ок.Били ми казал 207W при +5л.м. ще намалят ли разхода и ако е да с колко?
И ще има ли икономия при тази консумация ?
Нямали приложение никъде другаде генератора?
Щом е ефикасен спрямо вложена и получена енергия то това не били важело , и при колите ?
Ще цитирам от друга тема :
На всеки му се иска " безплатен обяд " , обаче такъв няма
Забравеното нещо от училище - учебник по неорганична химия за средно училище - какво е електролиза , колко енергия се отделя при изгарянето на водорода , колко енергия е необходима за разграждане на водата . Има прости химични уравнения .
Ако ти трябват 207 вата за да получиш определено количество водород и кислород , то енергията получена при изгарянето им ще е по - малка от 207 вата .
Можеш сам да сметнеш .
Пет литра водород в минута не се получават с 207 вата .
Мисля , че за човек случайно видял темата , регистриран специално за да рекламира магическото изделие е крайно време да спреш да пишеш тук . Не си първият , няма и да си последният .
П.П.
kozka84 написа:Обаче явно пишката ти е голяма колкото пламъка на 1вата ми клетка!И ето на комплексар
Обидата не ти се получи . Ако си искал да го обидиш , това означава , че прословутото устройство всъщност не прави нищо .
Ако пък прави то не успя да го обидиш .
Последна промяна от yms на Съб 15 яну 2011 12:12, променено общо 2 пъти.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Мене ми е интересно как стоят нещата с карбуратор.При инжекцията дебитомера отчита промяна във въздуха и меси с по-малко бензин,но при карбуратора ,колата няма ли да започне да се дави ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”