Някой кара ли на вода?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kozka84
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой кара ли на вода?

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 20:02

Да верен е!Аз не се бия с вятърни мелници!И не мисля да го правя.На никои не налагам мнение!
НО!Има ефект!Голяма част дължащ се на катализатора.
И аз искам да вида друг уред при тази консумация с тези резултати!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 20:07

kozka84 написа:Следвам твоя стил на науката!Има формули на Ом и смятай!
Аз имам самоделка ако си в Сф. може да видиш при 300вата,как топи стъкло!

Сметнах го...и какво?Питах имаш ли устройство,което при тези 207 вата произвежда 5 литра газ,а не дали при 300 вата топи стъкло...

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 20:09

Ако трябва да съм честен НЕ!Но до 2 3 дена се надявам да го постигна!

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 20:22

Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш,каква част в % КПД на алтернатор се губи!
и дори при 500вата клетка, колко киловата ще отнема от мотора!
:beer

ПС.Ако може да ми кажеш по,коя формула сметна,че икономия няма да има!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 21:18

kozka84 написа:Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш,каква част в % КПД на алтернатор се губи!
и дори при 500вата клетка, колко киловата ще отнема от мотора!

ПС.Ако може да ми кажеш по,коя формула сметна,че икономия няма да има!

Икономия ще има,когато при еднакви други условия измериш разхода на гориво със и без тъй наречения ННО генератор и се окаже, че ако без него колата гори да кажем 6 литра,с него гори 4 :idea: Опит,който кой знае защо никой от феновете на Юл Браун не държи да осъществи. Вместо това пред камерата се палят горелки,топят се кутийки от безалкохолно,пие се дестилирана вода,помирисва се ауспухът на колата и т.н. mhihi :screwy Вече ми омръзна да обяснявам какво означава еднакви условия-основното е липсата на шофьор с промит мозък mhihi
Между другото,днес за първи път гледах със звук клипа публикуван от Авекс:
http://www.youtube.com/user/AVEX21?feature=mhsn
:respect :respect :respect :respect :lool :lool :lool :lol :lol :предавам се :предавам се
Валентине/Велине,къртиш мивки колега....

П.С. -за последно тази вечер,колега Кольо,дължа ти бира за това, че вече си ме представил във форума на Ситроен като "1 доста начетен разбирач в WV форума":
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... b&start=60
Виждам там вече си получил отговор на въпроса си за КПД.Ма и аз как проспах да връзваш два консуматора по 30 ампера успоредно и в резултат да имаш 15 ампера обща консумация :bowdown

Последна промяна от icoico на Пет 14 яну 2011 23:32, променено общо 1 път.

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 23:24

Колега!Извини ме но ще ти кажа,че и хабер си нямаш от HHO клетки(не успя 1 конкретен отговор да ми дадеш)!
Бращолевиш едни и същи братвежи!Попитах те конкретно,как аджеба сметна колко вата от киловатите на мотора отиват за клетката!!!
И как разбра,че икономия няма?Кажи нещо смислено,че оглупях от тъпотия!!!
Да ми тества колата друг да тествам на място ела ти е тествай д..а!Аз знам,каква динамика има колата с и без HHO.А ти ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Вече не мога да се боря с тебе!Все едно да гониш малко прасенце!!!!!!

ПС.А за клипа,какво искаш да кажеш,че не разбрах?

За нищо важното е изглежда ти да си щастлив!

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 23:34

Я дай да вида къде съм го написал че не помня нещо!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 23:41

kozka84 написа:Я дай да вида къде съм го написал че не помня нещо!

Е па те тука на предишната страница:
kozka84 написа:Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(навярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!

А и ти,доколкото си писал при френските комшии в момента събираш материали и правиш първата си клетка?Що скачаш така на кавга веднага?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 23:45

Ми объркал съм но за мозък като теб би трябвало да е ясно , че е последователно!

А аз ко казвам сам го рашавам!Важно е ти ко ше ми кажеш как сметна за икономията!Аре кажи де!Мозък !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 23:54

kozka84 написа:Ми объркал съм но за мозък като теб би трябвало да е ясно , че е последователно!

А аз ко казвам сам го рашавам!Важно е ти ко ше ми кажеш как сметна за икономията!Аре кажи де!Мозък !

Сметнах,че имаш спешна нужда от консултация със специалист,но не по двигатели :Mr Green Fun Понеже във форума не предлагат такъв вид помощ,мисля и аз да помоля да се разчисти темата от излишен спам...

Понеже съм леко параноичен,за да не си изтриеш мненията от Ситроен форума и да цъфнеш пак ни лук мирисал-ето ги тук:

Понеже леко по-леко се снабдявам с материали за суха клетка.Бих искал някой с опит да сподели мнение!
До колкото разбрах имаме колега от Русе , който от доста време си кара :citroenlo2: с добавка HHO.Понеже навлиза бързо , като идея мисля , че тук е мястото да споделяме грешки и успехи в опита да направим икономия с HHO генератора.

ПС.Някъде прочетох , че в България се дават повече пари за подслушване отколкото за култура!
И моля хората с подигравателни коментари да се въздържат!

..::[ Редакция (14 Яну 2011, 13:06)

Понеже не видях повече от 4 ,5 разумни отговора по темата ще се опитам малко да ви подтикна.
Клетка с размер 10на10 произвежда около 2-2,8л.м.15-25А.С химична обработка на ламелите , които естествено са от стомана 316L.
От личен опит смея да твърдя , че при 1ом. на 13.8V на 8 ламели(от неръждавеика мое производство) прави прилично количество газ.
Точно колко мога след 2 дена да кажа. :neutral:
Иначе сега чакам истинските материали :D

Явно ги е направил ма си трайка ! :D .Някъде прочетох , че в България се дават повече пари за подслушване отколкото за култура! :idea:
Понеже това е Българина или си трае , или не вярва , или гледа да те е..е!
Бих искал да си пишем по темата обаче явно не е възможно :shock:

..::[ Редакция (14 Яну 2011, 14:36)

Ето това попитах 1 доста начетен разбирач в WV форума !Би ми било интересно , какво ще кажат нашите разбирачи по темата !

Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(на вярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Съб 15 яну 2011 0:30

Ми нз. ко да кажа!
Само,че повече няма да пиша тука!
Ицоицо!Признавам , 4е ме изуми не смятах че си тук само да избиваш комплекси!Обаче явно пишката ти е голяма колкото пламъка на 1вата ми клетка!И ето на комплексар
:P

Последна промяна от Pichaga на Съб 15 яну 2011 1:58, променено общо 1 път.
Причина: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 15 яну 2011 8:17

Виждам проявяваш интерес и към измерване на други обекти.Отговорът ми е твърдо НйЕ :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
Щом си толкова любопитен ще ти кажа-наистина има хора,които експериментално са захранили обикновен двигател с количество водород,или водородно-кислородна смес,достатъчно да повлияе на работата и разхода му.Сигурните признаци за това са такива:
images.jpg
images.jpg (6.04 KиБ) Видяна 2094 пъти

ventil1.jpg

180px-Kolbenfresser.jpg
180px-Kolbenfresser.jpg (4.99 KиБ) Видяна 2095 пъти

поради действието на някои елементарни физични закони,и ако успееш да произведеш по някакъв начин ДОСТАТЪЧНО газ и да го подадеш към двигателя,очаквам с интерес мненията ти в подфорум "сервиз"на Ситроен mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 яну 2011 11:26

kozka84 написа:...
ПС.Пак казвам икономия ще има само при диз. и бенз. при газта ще е доста малко.

Защо да е малка икономията на газ?

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Съб 15 яну 2011 11:40

kozka84 написа:Ок.Били ми казал 207W при +5л.м. ще намалят ли разхода и ако е да с колко?
И ще има ли икономия при тази консумация ?
Нямали приложение никъде другаде генератора?
Щом е ефикасен спрямо вложена и получена енергия то това не били важело , и при колите ?

Ще цитирам от друга тема :
На всеки му се иска " безплатен обяд " , обаче такъв няма
Забравеното нещо от училище - учебник по неорганична химия за средно училище - какво е електролиза , колко енергия се отделя при изгарянето на водорода , колко енергия е необходима за разграждане на водата . Има прости химични уравнения .
Ако ти трябват 207 вата за да получиш определено количество водород и кислород , то енергията получена при изгарянето им ще е по - малка от 207 вата .
Можеш сам да сметнеш .
Пет литра водород в минута не се получават с 207 вата .
Мисля , че за човек случайно видял темата , регистриран специално за да рекламира магическото изделие е крайно време да спреш да пишеш тук . Не си първият , няма и да си последният .

П.П.
kozka84 написа:Обаче явно пишката ти е голяма колкото пламъка на 1вата ми клетка!И ето на комплексар
:P

Обидата не ти се получи . Ако си искал да го обидиш , това означава , че прословутото устройство всъщност не прави нищо .
Ако пък прави то не успя да го обидиш .

Последна промяна от yms на Съб 15 яну 2011 12:12, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 15 яну 2011 11:44

Мене ми е интересно как стоят нещата с карбуратор.При инжекцията дебитомера отчита промяна във въздуха и меси с по-малко бензин,но при карбуратора ,колата няма ли да започне да се дави ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”