Проблем с преинсталация
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Проблем с преинсталация
Здравейте! Вчера си пуснах компютъра и като ми си показа уелкъм се лог оффна. И така става постоянно. Реших да го преинсталирам, защото и без това му беше време за преинсталация. Взех диск с Windows XP и му дадох да буутва първо от сд и после от хард диск. завъртя диска за 2-3 секунди и после си зареди уиндоуса все едно няма диск, но проблема с лог он си остана. Реших, че може понеже уиндоуса е хп на диска и на хард диска някак си се пренасочва към хп на харда. Затова му дадаох да не буутва от харда, а само от сд. Показа се, в буут менюто, че ненамира ОС. Реших да пробвам с уиндоус 2000 въпреки, че имам лепенка на компютъра за хп. Наблюдавах същото което наблюдавах при хп диска. Когато завърти диска се зарежда уиндоус, а като не бутва от харда пише, че няма ос. Направих си извод, че биоса не разпознава ос на диска. Пробвах с 3 хп-та и един диск с 2000. Покривам изискванията за тези два уиндоуса. Компютъра неможе да буутва от USB. Благодаря предварително.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Re: Проблем с преинсталация
Записвачката ти работи ли добре?
- petarkolev
DJ_TOLYO написа:Записвачката ти работи ли добре?
На компютъра имам 2 сд - та и двете работят. Дисковете са записани от същите сд - та преди време.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Като рестартираш компа виж отначалото дали не ти дава бутон с който да избереш за момента от кое CD да буутне. На повечето дъна е F11. Избери някое от там. Явно нещо се шашка при бутването иначе като са 2.
- petarkolev
DJ_TOLYO написа:Като рестартираш компа виж отначалото дали не ти дава бутон с който да избереш за момента от кое CD да буутне. На повечето дъна е F11. Избери някое от там. Явно нещо се шашка при бутването иначе като са 2.
За буут меню е F12 а за биос където са настройките F2. Влизал съм в буут менюто и като цъкна сд-то където е диска (пробвал съм с двете сд-та) завърта диска и зарежда, но проблема с лог он си остава.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може би самите дискове са надраскани.
Ти си задал да зарежда от цд, и след това от харда. Слагаш цд-то, и пускаш компютъра, той проверява първо в цд-то както си му указал но понеже самия диск е надраскан, мъчи се да го пусне и като нестава преминава на второто указано за бутване устройство.
Диска може и да не е надраскан видимо но да неможе да бъде разчетен от устройството.
Ти си задал да зарежда от цд, и след това от харда. Слагаш цд-то, и пускаш компютъра, той проверява първо в цд-то както си му указал но понеже самия диск е надраскан, мъчи се да го пусне и като нестава преминава на второто указано за бутване устройство.
Диска може и да не е надраскан видимо но да неможе да бъде разчетен от устройството.
- petarkolev
pit написа:Може би самите дискове са надраскани.
От този компютър от, който пиша сега записах един диск и го сложих директно на компютъра, който искам да преинсталирам. Извадих го от кутията, записах го и го сложих на компютъра за преинсталация и пак не зарежда инсталацията. Ако е от уиндоуса на диска все пак от 4 един щеше да е добре.
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Колега записваш ли ги правилно тия дискове ? ? ? Теглиш примерно xp от замунда, файлът е *iso разширение, как го записваш да не го записваш директно iso-то? Оставам със съмнение че нещо не правиш като хората с тези дискове. Така да те попитам още нещо, какъв е компютъра и харда ата ли е сата ли е или е сата 2 ? има мн голямо значение при инсталация на XP защото XP-то няма драивери за хардове сата и сата 2 и принципно не можеш да го инсталираш на такъв хард, освен ако не вградиш дривера със специална програма в iso-то и после да го запишеш на диска, другия вариант да качих xp на сата или сата 2 хард е дискета, драйвера на една дискетка и после си го зареждаш като се появи синьото меню на xp-то. Но при теб мисля че не е от сата и сата 2 проблема защото ти изобщо не стигаш до boot на cd-то.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
откачи от кабелите едното оптично устройство и пробвай да boot-неш само от другото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, а ти сигурен ли си, че windows-ите, които слагаш са booteble? Ако не са, няма начин да ти зареди от тях.
Поздрави
Поздрави
- petarkolev
Cypariss написа:Колега записваш ли ги правилно тия дискове ? ? ? Теглиш примерно xp от замунда, файлът е *iso разширение, как го записваш да не го записваш директно iso-то? Оставам със съмнение че нещо не правиш като хората с тези дискове. Така да те попитам още нещо, какъв е компютъра и харда ата ли е сата ли е или е сата 2 ? има мн голямо значение при инсталация на XP защото XP-то няма драивери за хардове сата и сата 2 и принципно не можеш да го инсталираш на такъв хард, освен ако не вградиш дривера със специална програма в iso-то и после да го запишеш на диска, другия вариант да качих xp на сата или сата 2 хард е дискета, драйвера на една дискетка и после си го зареждаш като се появи синьото меню на xp-то. Но при теб мисля че не е от сата и сата 2 проблема защото ти изобщо не стигаш до boot на cd-то.
Тегля ISO. Маунтвам го с демон тулс и ми се отваря прозореца за инст. на уиндоус. Затварям прозореца. Отварам MY COMPUTER и давам Explore на диска на, който съм маунтнал. Копирам всички файлове и папки от този диск на демон тулс в някоя папка. Записвам на диск файловете и папките като ги копирам на диска за преинсталация. Маркирам файловете и папките и давам в ляво на лентата Write this files to cd.
Имам два хард диска по 80ГБ. Единия е ATA а другия SATA. Този АТА го ползвам да си слагам филми, снимки, архиви и др. Sata диска го ползвам като системен. Там ми е само уиндоуса, но преди време имах проблеми с дяловете му и се надявам, че при тази инсталация всичко ще се оправи. SATA е мастър според биос и джъмперите, а ата е слеив. Тези настройки направих преди време когато като си сложих втория хард диск и не ми зареждаше уин. След много мъчения с биоос настройките успях да ги ги направя мастър и слейв. Проблемът беше, че slave на ИДЕ ченъла където е вкл. SATA e вкл. едно сд. Не е проблем да махна ATA диска. Купих компютъра със сата диска и преди 3-4 месеца си сложих втория.
vw_golf_4_tdi написа:откачи от кабелите едното оптично устройство и пробвай да boot-неш само от другото
Ще махна ATA хард диска и така ще пробвам да буутна.
Venelin Dimov написа:Колега, а ти сигурен ли си, че windows-ите, които слагаш са booteble? Ако не са, няма начин да ти зареди от тях.
Уиндоуса е boottable.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
petarkolev написа:Cypariss написа:Колега записваш ли ги правилно тия дискове ? ? ? Теглиш примерно xp от замунда, файлът е *iso разширение, как го записваш да не го записваш директно iso-то? Оставам със съмнение че нещо не правиш като хората с тези дискове. Така да те попитам още нещо, какъв е компютъра и харда ата ли е сата ли е или е сата 2 ? има мн голямо значение при инсталация на XP защото XP-то няма драивери за хардове сата и сата 2 и принципно не можеш да го инсталираш на такъв хард, освен ако не вградиш дривера със специална програма в iso-то и после да го запишеш на диска, другия вариант да качих xp на сата или сата 2 хард е дискета, драйвера на една дискетка и после си го зареждаш като се появи синьото меню на xp-то. Но при теб мисля че не е от сата и сата 2 проблема защото ти изобщо не стигаш до boot на cd-то.
Тегля ISO. Маунтвам го с демон тулс и ми се отваря прозореца за инст. на уиндоус. Затварям прозореца. Отварам MY COMPUTER и давам Explore на диска на, който съм маунтнал. Копирам всички файлове и папки от този диск на демон тулс в някоя папка. Записвам на диск файловете и папките като ги копирам на диска за преинсталация. Маркирам файловете и папките и давам в ляво на лентата Write this files to cd.
Имам два хард диска по 80ГБ. Единия е ATA а другия SATA. Този АТА го ползвам да си слагам филми, снимки, архиви и др. Sata диска го ползвам като системен. Там ми е само уиндоуса, но преди време имах проблеми с дяловете му и се надявам, че при тази инсталация всичко ще се оправи. SATA е мастър според биос и джъмперите, а ата е слеив. Тези настройки направих преди време когато като си сложих втория хард диск и не ми зареждаше уин. След много мъчения с биоос настройките успях да ги ги направя мастър и слейв. Проблемът беше, че slave на ИДЕ ченъла където е вкл. SATA e вкл. едно сд. Не е проблем да махна ATA диска. Купих компютъра със сата диска и преди 3-4 месеца си сложих втория.vw_golf_4_tdi написа:откачи от кабелите едното оптично устройство и пробвай да boot-неш само от другото
Ще махна ATA хард диска и така ще пробвам да буутна.Venelin Dimov написа:Колега, а ти сигурен ли си, че windows-ите, които слагаш са booteble? Ако не са, няма начин да ти зареди от тях.
Уиндоуса е boottable.
Свали си едно Неро и запиши си диск с ХП посредством опцията Make Bootable CD
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
petarkolev написа:Тегля ISO. Маунтвам го с демон тулс и ми се отваря прозореца за инст. на уиндоус. Затварям прозореца. Отварам MY COMPUTER и давам Explore на диска на, който съм маунтнал. Копирам всички файлове и папки от този диск на демон тулс в някоя папка. Записвам на диск файловете и папките като ги копирам на диска за преинсталация. Маркирам файловете и папките и давам в ляво на лентата Write this files to cd.
Имам два хард диска по 80ГБ. Единия е ATA а другия SATA. Този АТА го ползвам да си слагам филми, снимки, архиви и др. Sata диска го ползвам като системен. Там ми е само уиндоуса, но преди време имах проблеми с дяловете му и се надявам, че при тази инсталация всичко ще се оправи. SATA е мастър според биос и джъмперите, а ата е слеив. Тези настройки направих преди време когато като си сложих втория хард диск и не ми зареждаше уин. След много мъчения с биоос настройките успях да ги ги направя мастър и слейв. Проблемът беше, че slave на ИДЕ ченъла където е вкл. SATA e вкл. едно сд. Не е проблем да махна ATA диска. Купих компютъра със сата диска и преди 3-4 месеца си сложих втория.
Колега не се прави така... качваш си примерно nero-то и записваш image disk директно посочваш iso-то. То за това дисковете ти не са се получили.
- petarkolev
Cypariss написа:petarkolev написа:Тегля ISO. Маунтвам го с демон тулс и ми се отваря прозореца за инст. на уиндоус. Затварям прозореца. Отварам MY COMPUTER и давам Explore на диска на, който съм маунтнал. Копирам всички файлове и папки от този диск на демон тулс в някоя папка. Записвам на диск файловете и папките като ги копирам на диска за преинсталация. Маркирам файловете и папките и давам в ляво на лентата Write this files to cd.
Колега не се прави така... качваш си примерно nero-то и записваш image disk директно посочваш iso-то. То за това дисковете ти не са се получили.
Ок. Значи давам на нерото да запише исо файла или ще трябва по някакъв начин да го отворя. Ползвам неро 6. То ще го запише ли както трябва исо файла.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”